Entertainment Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (96)

Boris Tadić sa Dorćola

Srbija bez datuma, sve je zabluda

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Miting Demokratske stranke: Počasno levo mudo DS, među svojima
Miting Demokratske stranke: Počasno levo mudo DS, među svojima
Photomontage: Azazel

Bivši predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić sa Dorćola, nekako se samoubedio da nedavna odluka Evropskog saveta o početku bezuslovnih pregovora sa Srbijom, u stvari nije ni doneta, te da je reč o zabludi. Počasno levo mudo DS, prekaljeni borac protiv činjenica i stvarnosti, logike i zdrave pameti, Tadić zvani Boris, uhvatio je na spavanju nadležne u specijalizovanoj ustanovi Dr Laza Lazarević i dao sebi oduška bez zadrške, u klasičnoj formi DS zaprške

Pali, bre, Đilasovac, Evropa je zakon: Budućnost Srbije poručuje, kratko i jasno
Photo: www.b92.net

Boris Tadić sa Dorćola izjavio je da Srbija nije dobila datum za početak pregovora sa EU i da se javnosti plasira zabluda da će EU bezuslovno otvoriti pregovore sa Srbijom, što je, kako je istakao, apsolutno netačno.

Tadić, nad kojim radi preventive nije izvršena nikakva doping kontrola, u pisanoj izjavi nekome naveo je da Vlada Srbije medijski slavi dobijanje nepostojećeg datuma i dodao da će u decembru uslediti još jedna provera primene postignutih sporazuma o Kosovu, kao što je to jasno rekla nemačka kancelarka Angela Merkel nakon jučerašnje odluke.

"Zbog toga je izuzetno značajno da Vlada Srbije sa punom ozbiljnošću prione na posao kako bismo konačno započeli pregovore o budućem članstvu u EU i učinili proces evrointegracija nepovratnim i uspešnim", nastavlja Tadić, dok nadležni u specijalizovanoj ustanovi Dr Laza Lazarević čvrsto spavaju.

Drugar tramvajskog džeparoša i šibicara Džeja sa Dorćola je istakao da ima obavezu i odgovornost da iznese ne samo svoj stav o tome u kakvoj se poziciji nalazi Srbija, kao i očigledne činjenice o jučerašnjoj odluci Evropski savet, nego i da objasni premijeru Ivici Dačiću zbog čega ovu odluku ne bi slavio mesec dana.

"Pre svega, smatram da je jučerašnja odluka Evropskog saveta veoma značajna za Srbiju i njene građane jer predstavlja ne samo pozitivnu ocenu onoga što je Srbija od 5. oktobra 2000. godine do sada ostvarila na putu ka članstvu u EU, već i zato što ta odluka sadrži smernice kojih bi svaka Vlada trebalo da se drži u budućnosti", naveo počasno levo mudo u preduzeću Dragana Drvoseka Đilasa.

Tadić je dao sebi oduška bez zadrške u klasičnoj formi DS zaprške, povodom izjave premijera Srbije Ivice Dačićeva da bi on, Tadić Boris, odluku EU slavio mesec dana, i s tim u vezi naveo će dobijanje datuma svakako proslaviti, tek onda kada on stvarno bude određen.

"Dakle, nažalost, još nije vreme za slavlje i moglo bi biti pogubno za evropsku budućnost Srbije da se vraća u vreme slavljenja zabluda o pobedama koje su u prošlosti kreirali i ljudi koji su danas na vlasti. Mnogo je korisnije da Vlada prione na posao da bi u decembru zaista dobili datum za početak pregovora", savetuje Tadić one koji su za Srbiju više učinili u predhodnih desetak meseci nego li on sam za čitavu deceniju.

star
Oceni
4.51
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak