Entertainment Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (9)

Tragedija ne bira žrtvu

Boris Tadić, siromah bez plate

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photomontage: Predrag M. Azdejković

Dug prema Razvojnoj banci Vojvodine i blokada računa koja traje već 44 dana, blokirali su i isplate zarada zaposlenima u Demokratskoj stranci. Stalno angažovani u centrali partije i po opštinskim odborima, ukupno njih 139, nisu primili ni februarske, ni martovske koverte – s tugom javljaju „Večernje novosti“, zabrinute za sudbinu velikog prijatelja ovih trash novina

Sve za Borisa: Modest Dulić, skromni donator
Photo: Stock

Počasni predsednik DS Boris Tadić, koji je na platnom spisku stranke, već dva meseca čeka platu; budući da se nije prijavio ni za jednu privilegiju koja mu zakonski pripada kao bivšem šefu države, već se Demokratska stranka obavezala da će mu mesečno isplaćivati po 140.000 dinara. Osim zarade, DS svom počasnom predsednku plaća i stanarinu; iznajmljivanje vile od „Diposa“ mesečno košta svega 4.000 evra. Srećom po Đilasovu partiju, kirija je plaćena unapred, odnosno do jula, tako da Tadiću ne preti opomena za neplaćeni račun.

Od portparolke Aleksandre Jerkov, stigla je utešna vest da je DS potpuno zatvorila finansijsku konstrukciju kako bi se nastavila otplata kredita uzetog za kampanju: "Trećinu kredita, od 360 miliona dinara, već smo otplatili u kešu, a za ostalo smo obezbedili garancije zahvaljujući nekretninama i prilozima članova. Sada je na potezu banka koja treba da nam odblokira račun".

Januarske zarade – javljaju „Novosti“ - isplaćene su pre blokade računa. Tokom prošle godine prosečna zarada zaposlenih u DS bila je tačno 41.410 dinara, bez poreza i doprinosa. Tadićeva zarada je najveća, dok lider Dragan Đilas nije na platnom spisku stranke, jer svoj posao predsednika radi – pro bono (džabe).

U odsudnom trenutku kad su demokrate objavile da imaju sve potrebne uslove da se ukine blokada, zabeleženo je da su članovi i simpatizeri uplatili ukupno 80 miliona dinara. Od početka meseca aprila uknjižene su 84 uplate. Prilozi su od nekoliko stotina do 300.000 dinara, koliko je stiglo od Miodraga Rakića, a po 100.000 uplatili su Modest Dulić i Igor Pavličić.

PS: Redakcija e-novina, duboko dirnuta finansijskom tragedijom Borisa Tadića, pokušala je da na dobrovoljnoj osnovi skupi prilog za dugogodišnjeg junaka naših urnebesnih rubrika. Akciju je otvorio glavni urednik Petar Luković, ubacivši u plastičnu činiju dve (2) kune koje su mu ostale posle boravka u Slavonskom Brodu; Tomislav Marković obavezao se da pokloni 10 dinara u pet rata, ili da prilog da u robi crne boje; Milica Jovanović poručila je da će besplatno tvitovati fotografiju Jelene Milić kojoj je teško pao poraz DS; Goran Necin zapretio je kosilicom i osvetom ako mu pomenemo Tadićevo ime; Damjan Pavlica se nije izjašnjavao, tvrdeći da je širio zenice jer priprema tratakt „Šta posle kapitalizma“; Dušan Komarčević, pozivajući se na svoje časne pretke, rekao je da je svaki čovek finansijsko ostrvo, dok je Sandra Dančetović iz lične arhive ponudila da se u korist DS zauvek odrekne omiljenog spota Vesne Vukelić Vendi „Sakriću suze“.

Dar Milice Jovanović: Goblen Jelene Milić "Zbignjev Bžežinski drži demokratski kolač"
Photo: twitter.com/jelenamilicceas

Jedini koji je ostao hladan na Tadićevu sudbinu – bio je Bojan Tončić koji je komentarom u dijalektu #$!!*???&! odbio da razgovara o ovoj humanitarnoj akciji. Marko Matić nije bio dostupan da se dži-cimne, ali smo od njegovog dvadesetomesečnog sina Andreja dobili SMS u kojem piše: „Ni zrno zita neprijatelju“. Bračni par Branislav i Marina Jelić, zauzeti čišćenjem kupatila nakon spontanog požara svećom – odbili su da učestvuju u darodavnom gestu, ispravno podsećajući na staru srpsku, a požarnu: zlo se zlim vraća.    

star
Oceni
4.94
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi