Entertainment Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (78)

Internet srbovanje

Ćirilični domen est omen

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Srbija do domena: Poruka na wall-u
Srbija do domena: Poruka na wall-u
Photo: www.pravda.rs

Sve podeljene srboidne ličnosti koje su članovi kulta ljubitelja ćirilice, ali istovremeno osećaju sramnu naklonost prema internetu, najzad mogu da odahnu. Duševnim bolima koje trpe već godinama, svaki put kad uključe komp i nakače se na kletu mrežu, došao je kraj

Registar nacionalnog internet domena Srbije najavio je da registracija ćiriličnog .срб internet domena počinje danas, baš na svetog Savu, srpskog svetitelja i internet prosvetitelja. Prvih šest meseci pravo preče registracije .срб domena imaće samo vlasnici postojećih .rs domena, i to po ceni od jednog dinara. Posle tog perioda, ćirilične domene moći će da registruje svako ko želi, bez obzira da li poseduje određeni .rs domen ili ne.

Za sve zainteresovane a zbunjene, Registar je izdao jednostavno uputstvo za preslovljavanje i upotrebu gde, između ostalog, stoji:

свако слово „x“ се замењује ћириличким словима „шћњ“

свако слово „y“ се замењује ћириличким словима „шћљ“

свако слово „q“ се замењује ћириличким словима „љћњ“

свако слово „w“ се замењује ћириличким словима „љћш“.

Jednostavno i nadasve praktično, zar ne? Kako saznajemo iz izvora bliskih slovu "Њ", youtube je već odlučio da se posrbi i pređe na domen .cрб, tako da ga od sada možete naći na adresi: љћшљћшљћш.шћљубе.срб, eksplicitne erotske sadržaje možete potražiti na љћшљћшљћш.шћњшћњшћњ.cрб, a ako vas zanima stanje LGBT prava posetite stranicu љћшљћшљћш.љћњуеербеоград.срб.

A e-novine od sutra možete pratiti na adresi љћшљћшљћш.е-новине.срб.

Gde su srBski domeni, tu su srpske virtuelne zemlje!

star
Oceni
4.55
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak