Entertainment Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (59)

Prvi april u oktobru: Kako se B92 primio na Facebook-akciju

Dobrica Ćosić Gedža, nobelovac 15 minuta!

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Izvor: B92

Nesrećni B92, simbol matićevsko-grčićevskog istraživačkog novinarstva, navodno uvek najbolje obavešten, poznat po sopstvenoj paroli “Nama se veruje”, otišao je korak ispred svih srbijanskih medija, prenoseći supersenzacionalnu vest da je Dobrica Ćosić-Gedža dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost! Ovu facebook-zajebanciju B92 je shvatio smrtno ozbiljno, plasirajući vest na svom portalu u vrh strane sa prigodnim naslovom “Dobrici Ćosiću Nobelova nagrada”. Posle petnaest užasavajućih, ali slavodobitnih minuta, B92 je Ćosiću bez objašnjenja ukinuo Nobelovu nagradu, ostavljajući svoje čitaoce u paralizi uma: ili jesi ili nisi?

B92 je ovlašćen da objavi srećnu vest: Gedža šampion
Izvor: B92

Vest koju je B92 preneo, a koja se Srbijom proširila kao vihor, u celini celosti glasi (bez gramatičkih ispravki): 

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost za 2011. godinu je srpski pisac Dobrica Ćosić, "poslednji disident XX veka, svedok kraja jedne epohe i prorok vremena koje dolazi", kako je saopšteno na sajtu nobelprizeliterature.org. "Celog svog života Dobrica Ćosić je pisao jednu priču, jedan roman. Teško se zaboravljaju likovi i značenje univerzalne ljubavi, mržnje, zadovoljstva i bola," kaže se u kratkom saopštenju Nobleove fondacije.

Verni B92 satelit: Vest sa web-sajta Trojka
Izvor: Trojka

Švedska akademija još u februaru je potvrdila da je i formalno primila predlog da pisac Dobrica Ćosić bude kandidovan za Nobelovu nagradu za književnost. Švedska akademija nauka dodeljuje nagrade vredne 10 miliona švedskih kruna (1,5 miliona dolara). Među glavnim favoritima za ovo prestižno priznanje ove godinje su bili sirijski pesnik Adonis i švedski pesnik i pisac Tomas Transtromer, ali i Kanađanke Margaret Atvud i Alis Manro, Južnokorejac Ko Un i Amerikanci Filip Rot, Džojs Kerol Outs, Tomas Pinčon i rokenrol legenda Bob Dilan.

+++

 Najsrećnija vest u istoriji Večernjih novosti: Nobelovac, a naš

U međuvremenu, mentalno odsutna agencija Beta poslala je svojim bolesnim korisnicima sledeću vest: Na internet adresi www.nobelprizeliterature.org/ danas je objavljena informacija da je srpski pisac Dobrica Chosich dobitnik ovogodissnje Nobelove nagrade za knjizzevnost. Informacija je objavljena pre zvaniccnog saopsstavanja dobitnika koje je zakazano za 13.00.

+++

Redakcija e-novina ovim putem upućuje svoje saučešće Dobrici Ćosiću i B92 narodnom pesmom: “Što je babi milo, to joj se i snilo”.  

+++

Epilog: Dobitnik ovogodišnje Nobelove nagrade za književnost je  švedski pesnik i pisac Tomas Transtromer. Jebiga!

+++

B92 se izvanjava

Ranije danas naš web portal preneo je neproverenu vest sa sajta http://www.nobelprizeliterature.org da je srpski pisac Dobrica Ćosić dobio Nobelovu nagradu za književnost. Izvanjavamo se svim posetiocima našeg sajta na ovoj vesti, koja je posle par minuta - posle dodatnih provera validnosti informacije i legitimnosti sajta – sklonjena sa b92.net. U međuvremenu ovu neproverenu vest su preneli i RTS, londonski Guardian, a Dobrica Ćosić je kao dobitnik Nobelove nagrade osvanuo i na Vikipediji. Domen sajta nobelprizeliterature.org registrovan je u sredu 5. oktobra u 15h i nije nikako povezan sa jedinim merodavnim sajtom za Nobelove nagrade www.nobelprize.org, tako da se neko baš lepo potrudio da napravi "elaborate hoax"...

Izvor: B92

+++

RTS poruka: Veliki dan za Srbiju

 

star
Oceni
4.61
Povezani članci
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi