Entertainment Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (19)

Reakcije na presudu

Volin Antu ka i Tuđmana

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Performans na Trgu Bana Jelačića: Čekajući Godoa
Performans na Trgu Bana Jelačića: Čekajući Godoa
Photo: Stock

Užasnut sam i ogorčen ovom presudom, tako je Branimir Glavaš iz zeničkog zatvora za Index.hr prokomentirao presudu Gotovini i Markaču * Ja njega volim, isto ka' i cila moja familija, i pokojnog Tuđmana i sve njih koji su stvarali našu državu. Ovo je sve skupa sramotno, rekao je Kerum za Jutarnji list *

Nakon presude za ratne zločine Anti Gotovini i Mladenu Markaču, stižu reakcije sa svih strana, počev od vrha države, koji se pokušava oporaviti od šoka da je Hrvatska optužena za udruženi zločinački poduhvat, preko branitelja čije reakcije idu u krajnosti, do omiljenih medijskih likova poput ratnog zločinca Branimira Glavaša i Zlatka Suca, čije izjave u najmanju ruku zabavljaju

SVI SU KRIVI SAMO JA NEVIN TRUNEM U ZATVORU: Užasnut sam i ogorčen ovom presudom, tako je Branimir Glavaš iz zeničkog zatvora za Index.hr prokomentirao presudu Gotovini i Markaču. "Ova je presuda stigma hrvatskom narodu i s njom je hrvatski narod obilježen kao zločinački, a što se dogodilo prvi put u 14 stoljeća. Za ovakvu su presudu krive sve hrvatske vlade, na čelu s Ivom Sanaderom, Jadrankom Kosor i Vladimirom Šeksom, kaže Glavaš, dodajući kako ne želi amnestirati ni Vladu Ivice Račana te sve one dužnosnike i osobe koje su dilale razne transkripte Haškom sudu. Nabrojanoj trojci Branimir Glavaš kratko je poručio: "Jebo vam ja mater!"

Šok i nevjerica: Zagreb
Photo: jutarnji.hr
NIJE KOŽA ZLOČINCA ZA SVAKOGA: Velečasni Zlatko Sudac kratko je za Jutarnji list prokomentarisao presudu: Vjerujte, da moram birati, radije bih bio u koži Ante Gotovine, nego u koži Stjepana Mesića. Radije bih bio u onom grobu, pa da mi ni kosti nisu otkrili, nego onaj koji je toga tamo posalo i palio kuće, poručio je vlč. Sudac.

ANTE, LJUBAVI JEDINA MOJA TI: Oglasio je i splitski gradonačelnik, poznat po ljubavi prema Franji Tuđmanu: “Bog je dao svakome da nosi križ, nekome lakši, nekome teži, a Ante nosi najteži. Država nije napravila sve što je trebala. Ante Gotovina je naš heroj, dao nam je državu a što smo mi njemu napravili?”Ja njega volim, isto ka' i cila moja familija, i pokojnog Tuđmana i sve njih koji su stvarali našu državu. Ovo je sve skupa sramotno - rekao je Kerum za Jutarnji list.

Zadar
Photo: jutarnji.hr
PERFORMANSI NA TRGOVIMA: Iz časa u čas stižu vijesti iz cijele Hrvatske o reakcijama na presudu. Slučaj jednog Zadranina svakako je najekstremniji. Nakon što je čuo presudu, razbio je staklo i isjekao se na sred centranih gradskih ulica. S druge strane, u svim gradovima gdje se pratilo izricanje presude, mediji plasiraju fotografije ljudi koji plaču, urliču, busaju se u grudi ili šokirani stoje. Emotivna reakcija primarnija je od reakcije političara na ono što je, za hrvatsku državu ovom presudom najproblematičnije, a to je da je Oluja proglašena udruženim zločinačkim poduhvatom. Reakcije građana logičan su sijed događaja obzirom da ih je i sama HDZ vlast podupirala inteligentnim izjavama, poput premijerkine od prije nekoliko dana da će generali biti oslobođeni.

star
Oceni
3.81
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak