Entertainment Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (748)

Sergej Trifunović na meti beogradskih tabloida

Bio sam znojav, nisam znao za Divjaka

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: sarajevo-x.com

Majicu sa likom Jovana Divjaka neko dobacio glumcu da se presvuče posle prijema povodom sarajevske premijere filma Montevideo. Trifunović tvrdi da za Divjaka nikad ranije nije čuo, izvinjavajući se režimskim tabloidima koji su zbog majice sa "zloglasnim generalom" osuli pravedničko-patriotsku paljbu na "izdajnike"

Sledeći na meti fašističke histerije srboida mogao bi biti sam reditelj filma Montevideo, poznati glumac Dragan Bjelogrlić, koji je, uoči premijere, izjavio za Radio Sarajevo da mu je žao što Jovan Divjak - uvršten na VIP listu zvanica - neće prisustvovati premijeri filma. "Često smo se viđali u Sarajevu i razgovarali, ali to nikada nije bilo o ratu i politici", rekao je Bjelogrlić i dodao da se nada da će se slučaj hapšenja Divjaka rešiti na bezbolan načinNe jenjava moralna panika beogradskih tabloida povodom hapšenja Jove Divjaka - posle talasa oduševljenja što je "ubica Srba" dolijao, raspredanja laži o Divjakovoj ulozi u zločinu u Dobrovoljačkoj i njegovim motivima da se uoči rata priključi Teritorijalnoj odbrani Sarajeva a zatim i Armiji BiH - na red je, već po običaju, došla istraga poturica. Pojedinci i nevladine organizacije iz Srbije koji su digli glas protiv ovog hapšenja redovna su meta tabloidnog patriotluka, no istraživačko novinarstvo srpskog fašizma ne miruje. Montevideo se više ne dopada svima...

Naime, fotografija izveštača portala Sarajevo-x sa zabave na kojoj su se okupili autori filma Montevideo povodom premijere u Sarajevu - sa Sergejem Trifunovićem u pratnji veselih cica i sa generalom Armije BiH na grudima - u rekordnom je roku obišla region i pripadajuće dijaspore.

"Sergej u majici ubice Srba!!!", "Sergej brani ubicu Srba!!!" grmeli su srpski fašisti, maskirani u zabrinute patriote beogradskih tabloida. Konačno je neko uspeo da dozove i samog Trifunovića, koji je pokunjeno izjavio:"Izvinjavam se ako sam ovim aktom bilo koga povredio, zaista nije bilo namere". Prema njegovim rečima, na zabavi posle premijere filma Montevideo Sergej se oznojio, pa je krenuo do hotela da se presvuče. "Neko mi je u gužvi rekao 'nema potrebe, imamo par majica' i dobacio mi neku crnu u najlon kesi. Izvadio sam majicu, pogledao je, na njoj je bila silueta nekog ljudskog lika, ništa nije pisalo - meni je ličio na papu Vojtilu, pa sam u šali upitao 'jel' to papa?', 'nije, ovaj ti je pravoslavni' dobacio je neko kroz smeh, a ja sam se na brzinu presvukao. Atmosfera je bila vrlo prijateljska i ni kraj pameti mi nije padalo da bi moglo biti ikakvih problema", naveo je Trifunović.

 

 

star
Oceni
3.76
Povezani članci
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak