Entertainment Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (6)

Dovezli pozornicu sa 16 šlepera

Prodigy u Zadru

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: www.theprodigy.com

Od utorka, 28. lipnja parkiralište pored dvorane Jazine priprema se za nastup grupe Prodigy. Prva dva šlepera stigla su na Đil u utorak poslijepodne i započelo je postavljanje najveće pozornice i najmoćnije produkcije ikad postavljene u Zadru

Šesnaest šlepera dovest će u Zadar 140 tona opreme sakupljene u nekoliko zemalja, koju će više od 60 ljudi u 4 dana ili oko 90 sati pripremiti za koncert. Pozornica veličine 288 kvadrata veća je za otprilike 30 kvadrata i viša za metar od one pripremljene za nastup grupe Manu Chao prošlog ljeta.

Za njezinu izgradnju potrošeno je više od pola kilometra aluminijskih konstrukcija, a krov joj se sidri s utezima teškim 20 tona. Kompletna produkcija troši impresivnih 750 kW struje koja pali više od 300 rasvjetnih tijela, dok na sam razglas odlazi čak 110 kW.

Sam bend objavio je upozorenja koja se tiču glasnoće i upotrebe stroboskopa. Koncert je izuzetno glasan i publici koja bi mogla imati problema preporuča se upotreba čepova za uši, a dok izražena upotreba stroboskopa tijekom cijelog nastupa može kod nekih osoba izazvati epileptične napade.

Sve navedeno u prijevodu znači da Prodigy u Zadar donose svoje najbolje, najglasnije i najintenzivnije izdanje, na samostalnom koncertu kakav će ove sezone imati priliku vidjeti publika još samo dva grada.

Zanimljivo je napomenuti da se danas navršava 19 godina od kako je izašao njihvo breaking album “Fat of the Land”.

star
Oceni
5.00
Ostali članci iz rubrike Vesti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak