Entertainment TV
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (28)

Upišavanje od humora: Masovna politička anestezija TV B92

Ludi četvrtak Verana Matića

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Ja sam ipak najsmešniji: Veran Matić, direktor B92 cirkusa
Ja sam ipak najsmešniji: Veran Matić, direktor B92 cirkusa
Photo: FoNet/Nenad Ðorđević

Grčko-srpski TV B92 iskoračio je u Tadićevsku Zonu Sumraka kad je u četvrtak 10. novembra započeo emitovanje tri nove emisije („Samo večeras“, „Velika Srbija“, „Džet set“) sa naredbodavnom idejom da se publika ove zabavne kuće što više europski opusti, mentalno olabavi, fizički ozabavi, medicinski ućutka, partijski zaboravi i nacionalno ozdravi. Pod ludim B92-naslovom „Ludi četvrtak“, ovoj napad na ostatke srpskog razuma predstavljamo oficijalnim matićevskim najavama kojima nikako ozabavljivanje nije potrebno. Scream if you want to!

Meni je smešno večeras, a vama: Manja Grčić, direktorka B92
Photo: Stock
EMISIJA „SAMO VEČERAS“

HAJDE DA LUDUJEMO OVE B92 NOĆI: Samo večeras od 10. novembra, na Ludi četvrtak! Predstavljamo vam jedan od aduta našeg Ludog četvrtka! Zabava bez ostatka – bez ijedne protraćene sekunde! Od prvog do poslednjeg kadra svaka reč, svaki gest, svaka nota i replika – sve je smišljeno, napisano i snimljeno da se vi zabavite. Mada, valja priznati, i učesnici se odlično provode! “Samo večeras” je zabavno-igrani-muzičko-večernji-šou sa poznatim domaćinom, sjajnim glumcima, opasnim muzičarima i fantastičnim gostima.

ČEMU SE SMEJU VERAN MATIĆ I MANJA GRČIĆ: Uz “Samo večeras” se smejemo vremenu u kome živimo, našem mentalitetu, političkoj situaciji, medijima, aktuelnim dešavanjima... Smejemo se svemu onome što može da bude povod za nezadovoljstvo, jer sve to može da bude i povod za smeh.

KAKO SU VERAN & MANJA EROTSKI SASTAVILI EMISIJU: Emisija se sastoji od skečeva, muzičkih priloga, gostovanja poznatih ličnosti i studijskog dela sa voditeljem - domaćinom. U svakoj emisiji videćemo parodiju na TV dnevnik, ali i parodije na postojeće stereotipne televizijske forme, kao što su reklame, telešop, filmski trejleri, žanrovski filmovi, porodične serije i tok-šou emisije...PRAGNJI ME NJEŽNO: Neki skečevi će se ponavljati. Oni će stavljati postojeće likove u uvek nove situacije. Kao na primer, serijal priča o neobičnoj porodici Gozbić, koju čine Tata Prase, Mama Jagnje i njihova dva pragnjeta. Pratićemo kako Gozbići preživljavaju u zemlji čiji stanovnici vole da prezalogaje i jagnjetinu i prasetinu. A ponajviše oba.

ŠALA MALA NA ZELJKOVIĆA SPALA: Kroz emisiju nas vodi vrlo popularni i elegantno popunjeni voditelj - Ivan Zeljković. Međutim, glavnu priču u emisiji nose glumci. Svaka emisija ima i specijalnog VIP gosta. Gost može da se pojavi kao glumac u skečevima ili kao pevač, ali obavezno mora da zna kako da se našali na svoj račun.

ZA DEDU I UNUKA
: Muzičke numere uživo izvodi "Ivan Ilić i Samo Večeras bend", sastavljen od vrhunskih muzičara. Na repertoaru su narodna, zabavna, dečija - sva popularna muzika. Ako makar 95% gledalaca ne zna pesmu koju izvodimo, napravili smo pogrešan izbor.KILL YOURSELF
, MATIĆU: Emisija “Samo večeras” donosi nešto novo - kabaretsku zabavu na televiziju, možemo da je predstavimo i kao domaću verziju Saturday Night Live šoua. Emisija traje 48 minuta i emitovaće se svakog ludog četvrtka. Verujemo da u svakoj šali ima malo šale. Zato se šalimo na svačiji račun, a očekujemo da se i taj "svako" barem osmehne.

(Producenti: Ivan Zeljković i Tanja Bojković; Produkcija: Pixel i Advantage; Scenario: dr Nebojša Romčević, Mira Drljević, Jelena Đorđević-Knežević, Milorad Milinković, Slavko Beleslin, Aleksandar Milajić, @sloba_milosevic; Reditelji: Milorad Milinković, Bojan Vuk Kosovčević i Marko Popović)

+++

VELIKA SRBIJA

U njoj se karikiraju aktuelne-društveno političke teme i pojave, kao i vrline, mane i sve ono što karakteriše narode, društva sa ovih prostora. Pored toga, teme su i muško-ženski odnosi, estrada, parodije na popularne tv emisije i serije, itd. Svaka emisija se sastoji od 4 ili 5 skečeva sa igranim najavama između njih. Najave su povezane, kada bismo ih spojili dobili bi jedan duži skeč (mini priču). Inspiracija za emisiju potekla je od BBC-jevog programa “Little Britain”.

Drušveno-politička sedeljka na RTV B92: Velika Srbija, mala erektivna razonoda
Photo: Stock

Autori i scenaristi emisije su Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković koji se takođe pojavljuju i kao akteri.
Emisiju smo nazvali “Velika Srbija” zato što je u njoj nekako sve pod lupom, prenaglašeno i uvećano.  A pošto živimo u Srbiji… nazvali smo je VELIKA SRBIJA.

+++

JET SET (CRTANI FILM)

Glavna tema serije je parodija na ulazak Srbije u Evropsku uniju, a glavni zaplet nastaje kad vanzemaljci prekinu sednicu Parlamenta Evrope i svetskim liderima postave ultimatum. Naravno, to se dešava tačno u trenutku kada je Srbija konačno ispunila sve uslove o priključenju i treba još samo da stavi svoj potpis na papir. Vanzemaljci u izviđačkom svemirskom brodu dolaze na planetu Zemlju da eliminišu smetnje, koje im svojim nedefinisanim zvucima nanose učesnici velikog sabora „čobana“ u Stepojevcu. Glavni junak Boban, koji je zakasnio na sabor, uz pomoć Seje, preživelih prijatelja i "čobana" sa Grandovih audicija, vraća se u prošlost i uspeva da uništi vanzemaljce. Međutim, trag nestalog broda dovodi čitavu vanzemaljsku imperiju do planete Zemlje. Pronalaze crnu kutiju i otkrivaju da su „čobani“ sa brdovitog Balkana odgovorni za uništenje njihovog broda. Rešavaju da se osvete tako što će uništiti celu planetu. Postavljaju ultimatum predsedniku Srbije i ostalim svetskim liderima. U roku od 24 časa svi čobani moraju biti uhvaćeni i u zvučno izolovanom kontejneru i isporučeni u svemir ili će planeta Zemlja biti uništena.

Preplašeni svetski lideri se daju u akciju hapšenja. Planeta Zemlja je na ivici propasti, a jedina nada za njen spas je terminator Med Fok Ć-2000 koje su poslali preživeli pobunjenici iz budućnosti, sa misijom da zaštiti glavne "čobane" i uz njihovu pomoć zaustavi vanzemaljsku imperiju.

***
Ludi četvrtak TV B92 je najgluplji tv četvrtak u istoriji svetskih četvrtaka, ever. Tko preživi Matićeve tri duhovite emisije, zaslužio je da napamet nauči sve B92 najave koje smo u originalu preneli sa erotskog holograma gospođice Grčić.  

star
Oceni
4.32
Ostali članci iz rubrike TV
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak