Entertainment TV
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (2)

Remzi Bolton iz Igre prestola

Najzlobniji televizijski lik svih vremena

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Izvor: hbo.com

Ivan Reon, poznatiji kao zlobni Remzi Bolton iz Igre prestola, verovatno i najomraženiji čovek na televiziji, priznaje da ga brine što ga poistovećuju sa tim likom. Ali, kada se postavi logično pitanje: „Na čemu još radite?“, njegove teškoće postaju mnogo jasnije. „Igram mladog Hitlera“, odgovara misleći na britanski film Umetnik Adolf. Onda mu se lice zabrinuto mršti: “Već sam upao u fah!“, piše Džeremi Egner za „New York Times“

Takav je život čoveka iza lika koji je u tri sezone HBO-ove Igre prestola postao zaštitni znak uznemirujućih najmračnijih nagona serije. Kada se prvi put pojavio u trećoj sezoni, bivše kopile razvilo se u oličenje dinastijske opsednutosti i počinilo najteža nedela, među njima dranje i štrojenje neprijatelja, lov na devojku iz razonode, i u prošloj sezoni silovanje sopstvene prinudne neveste Sanse Stark. Lik je još gnusniji jer sve to radi dečački i naivno, Reon je, kaže, zamislio Remzija kao spoj Džokera u tumačenju Hit Ledžera i Denisa napasti iz popularnog stripa, a dodao je i dašak Lijama Galagera, bivšeg pevača grupe Oasis. Čitaoci časopisa Atlantik u decembru su izabrali Remzija za „najzlobniji televizijski lik svih vremena“. Pobedio je Hanibala Lektora i Voltera Vajta, kao i Džofrija Barateona, kralja-dečaka od koga je Remzi preuzeo ulogu zlikovca.

„Kada smo izgubili Džofrija u svetu Igre prestola, ostala je rupa u obliku psihopate“, napisala je Sofi Tarner u jednom imejlu. “Ali Ivan unosi strah i jezivost koje Džofri nikada nije imao. Njega rado mrzimo.“

Izvor: nocookie.net

U novoj sezoni, lik Remzija se još produbljuje, kako kaže Reon, približava se ljudskim osećanjima oplakujući devojku koja je poginula u poslednjoj epizodi pete sezone. On takođe ključa od besa zbog bekstva Sanse i Teona, plemića koga je uštrojio, prisilio da mu bude sluga i premienovao u Smrada. Tvorci serije Devid Beniof i D.B. Vajs, opsednuti tajnovitošću, samo su rekli da će Remzi činiti „veoma loše stvari“. Po svemu sudeći, tredesetogodišnjeg šarmantnog Velšanina Reona zabavlja ozloglašenost, a on tvrdi da mu je „čast“ što ga ljudi smatraju najodvratnijim u seriji punoj grozota. Producenti ne dozvoljavaju da mu zlobna dela teško padaju. Dranje kože uključuje komad gume i scenski nož koji mora da drži precizno kako bi svetlo obasjalo njegove zlokobne uglove. Jedini izuzetak je silovanje Sanse. „Nisam baš mogao da spavam noć ranije“, rekao je.

Za čoveka poznatog po ozloglašenosti na ekranu, Reon imao poprilično neobična zanimanja. Obožavaoce ove serije verovatno najviše iznenađuje to što on piše folk-pop pesme u slobodno vreme. „On je zapravo veoma dobar momak“, kaže Alen. Ova dva glumca, inače prijatelji u stvarnom životu, ponekad se susreću sa obožavaocima koji su šokirani kada ih vide zajedno. Uživo, Reonovo lice više liči na heruvima nego na demona. Ono što ga određuje su ipak dva zapanjujuće plava oka, ponekad ludački iskolačena u nekim epizodama serije. Odrastao je svirajući u muzičkim grupama i sanjajući o statusu rok zvezde. Međutim, našao se na jednom kulturnom festivalu u Velsu koji mu je doneo ulogu u jednoj sapunici, a upisao je i Akademiju muzičkih i dramskih umetnosti u Londonu.

Proslavio se ulogom u londonskoj verziji mjuzikla Buđenje proleća 2009.godine, u kom je glumio lik samoubice Morica. Ta uloga je bila samo prvi od mnogih poremećenih i neobičnih likova koje će nakon toga glumiti. Bio je čudnovat i nezreo mangup u Misfits, otkačenoj seriji o super-junacima u Britaniji; nestabilni diler u filmu Divlji Bil, kao i traumatizovani vojnik u ratnoj drami Naša devojka. Za Igru prestola, Reon je prvobitno bio na audiciji za ulogu junačkog Džona Snežnog, koja je ipak dodeljena Kitu Haringtonu. Ali njegov talenat je bio upamćen, kako su u jednom imejlu napisali Beniof i Vajs, pa se pridružio seriji kao Remzi.

„Mešavina dečačića i psihopate čini Remzija više od zlog negativca napravljenog od kartona“, kaže Majkl Mekelhaton, koji igra njegovog oca Rusa Boltona. Ona ga takođe čvrsto postavlja unutar nemilosrdnog kruga nasledstva i osvete koja generacijama traje i koja pokreće Igru prestola, iako sam glumac još uvek nije siguran zašto se tako dobro uklapa u tu ulogu.

star
Oceni
5.00
Ostali članci iz rubrike TV
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak