Entertainment Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (7)

Predizborna kampanja Dragana Đilasa

U tunelu, usred mraka

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Najveći problem Beograda: Podmukli pešački prelaz od Knez Mihailove ka Kalemegdanu, čvorište predizbornog tunela sa budućom pripadajućom fontanom; horor u centru grada, mesto zločina
Najveći problem Beograda: Podmukli pešački prelaz od Knez Mihailove ka Kalemegdanu, čvorište predizbornog tunela sa budućom pripadajućom fontanom; horor u centru grada, mesto zločina
Photo: Stock

Nema skoro nijednog dana u kome bismo bili pošteđeni novih veličanstvenih vizija, skica za lepršavu budućnost, predivnih ideja, ekspertskog planiranja neopisivo lagodnog života, investicija u čokoladne zgrade i ostale šećerleme. Za ovu sedmicu, konstruktori predizborne magle osmislili su novu dragost, novu nekontrolisanu urbanističku radost za ruralni puk, tunel u Pariskoj ulici, pod neobično uvrnutim obrazloženjem za našu uobičajeno izvitoperenu stvarnost

Đilasova vizija: Imaš tunel, vrati pešački prelaz
Photo: Stock

Besomučna kampanja koju su povele Večernje novosti pod predizbornim sloganom “Zemlja meda i mleka, krv ništa” i elan kojim sluđuju ljude, ostavljaju utisak kao da su lično Milan Beko (vlasnik pod sumnjivim okolnostima) i Manojlo Vukotić (urednik nesumnjive osrednjosti), zainteresovani za neke političke funkcije. Još se nisu zakotrljali ni prvi vagončići krcati zlatom, niti je štrcnuo prvi uljni škriljac, a Novosti, potpomognute burazerskim Kurirom i solarnim Blicom, otkrivaju još jedan “projekat”, ovaj put neimarski, još efektniji i kudikamo blesaviji od prethodnih -  izgradnju saobraćajnog tunela u Pariskoj ulici.

Naime, u gradu koji je odavno saobraćajno kolabirao, sa ulicama u kojima saobraćajni špic traje 12 sati, famoznim okretnicama i obilaznicama koje nemaju upotrebnu dozvolu, mostom koji služi samo Draganu Đilasu, netko se dosetio da je neophodno, da se ne može živeti, da se ne može mreti, ako se ne  “realizuje ideja o spajanju Ulice kneza Mihaila i Kalemegdana, bez semafora”, o čemu tronuto izveštavaju Novosti, objašnjavajući da prosečan čovek Srbin, onaj isti koji decenijama čekao na posao, nikada ne dočeka stan, mesecima iščekuje neisplaćene minimalce, danima ne može da mrdne od snežnih nameta i satima stoji u redu za bezvredne akcije, neće da čeka 90 sekundi da bi se domogao tvrđave i šumice, svog prirodnog staništa.

Javilo se gradonačelniku: Betonsko zelenilo na ulazu u Kalemegdan
Photo: Stock

Plan je da se saobraćaj spusti u tunel od Pariske do Tadeuša Košćuška. Umesto kolone automobila koja prolazi kroz poslednji treptaj 'žutog' svetla na semaforu, pešaka koji pretrčavaju šine hvatajući 'zeleno' i redovne gužve na jednom od najprometnijih pešačkih prelaza preko Pariske ulice, od Knez Mihailove do kalemegdanskog utvrđenja - uskoro bi mogla da bude samo pešačka zona bez saobraćajnih znakova i automobila!”, daltonistički pišu Večernje, iznoseći samo njima znani neizdrž, “Višedecenijska je želja Beograđana da se šetalište duž Knez Mihailove ulice poveže sa Kalemegdanom.

Jednostavno rešenje za uništenje pešačkog prelaza: Sagradiš tunel, napraviš fontanu, izmestiš saobraćaj, malo izbetoniraš šumu i - eto!
Photo: Stock

Glavni gradski arhitekta Dejan Vasović, međutim, povećava besmislenost idejnog rešenja tunela dužine od Gračaničke do Uzun Mirkove (oko 240 metara) navodeći mogućnost da “tramvajski saobraćaj ostane na površini, a da se automobilski promet spusti ispod zemlje”, što će opet primorati građane da čekaju, čekaju, čekaju i gube vreme, a poznato je da je vreme novac, makar prolazio i tramvaj. Sa ili bez ovih šinskih vozila, idejni tvorci ovog besmislenog nauma nisu zaboravili na nasušnu potrebu, fontanu “sa prirodnim tokom vode, šetalištem, zelenom površinom, čak i vidikovcem”, a sve to će se nalaziti iznad tunela, negde na skveriću ispred Biblioteke grada Beograda.

Dnevnik Blic, prvak u dočaravanju blagorodnosti partijskih ideja uspaničene Demokratske stranke, “podupire” ceo “projekat”, sondiranjem javnog mnjenja koje na pitanje “Da li vam se dopada projekat?” kaže: Da! To je prava stvar! (74,4%).

A, pravu stvar na budućim izborima, nadamo se, birači će staviti na pravo mesto.

star
Oceni
4.40
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi