Entertainment Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (22)

Vrisak iz krika: Hard-core patrioti traže pomoć od Putina

Vapijući glas uniženih Srba

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Bela ruža traži ruskog muža: Radomir Smiljanić, zagledan u Putinovu dušu
Bela ruža traži ruskog muža: Radomir Smiljanić, zagledan u Putinovu dušu
Photo: www.mc.rs

Skupina tzv. srpskih intelektualaca, među kojima su Kosta Čavoški, Smilja Avramov, Vojislav Koštunica, Vasilije Krestić, Radomir Smiljanić – obratila se ovih dana poniznim pismom V. V. Putinu u kojem ga preklinju i mole da u Ujedinjenim nacijama pokrene Rezoluciju o „o stanju na Kosovu i Metohiji i permanentnom teroru nad srpskim i nealbanskim življem“. Odlomke ovog vrelog ljubavnog štiva, čitaocima e-novina predstavljamo u vapijuće ozabavljenom obliku

Ide patka preko Save, nosi pismo na vrh glave: Kosta Čavoški u letnjem kaputu
Photo: FoNet/Božidar Petrović

SUZA SUZU STIŽE: Vrlo nam poštovani gospodine Premijeru, najnoviji događaji od 29. jula 2011. u okupiranom delu srpske države (Kosovo i Metohija) najbolje potvrđuju nameru KFOR-a da zatvaranjem administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak odseče sever srpske pokrajine od centralne Srbije - a s ciljem odbrane „teritorijalnog integriteta Kosova". KFOR je „carinske prelaze" proglasio zaštićenim zonama, ograničio prolaz vozilima sa hranom i lekovima, a Tačijeva „vlada" najavljuje mobilizaciju.

MI ĆEMO, VOLJENI VLADIMIRE, SVE DA VAM OBJASNIMO, MOZAK NE TREBA DA UKLJUČUJETE: Još jednom se potvrdilo da su sve takozvane mirovne misije na „Kosovu" (UNMIK, KFOR, EULEKS) prekamuflirana misija NATO falange, koja je bombardovala Srbe 78 dana i noći 1999. godine. Da je NATO suspendovao UN, svedoči i činjenica kako je, suprotno Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN (u kojoj se ističe „da NATO i KFOR neće povređivati teritorijalnu celovitost Jugoslavije i da priznaju Kosovo kao njen sastavni deo"), Bernar Kušner 25. juna 1999. urgentno objavio ukaz o preuzimanju srpske i jugoslovenske svojine na „Kosovu" od strane UNMIK-a. Istoznačno, treba razumeti i granatiranje (15. juna 1999) prištinskog aerodroma Slatina, odnosno zahtev Hašima Tačija, ondašnjeg komandanta šiptarske OVK, da Rusi - „u okviru Mirovnih snaga UN - napuste Kosovo".

ŠIPTARI, DEO NACIFAŠISTIČKE OSOVINE I ŠOFERŠAJBNE:  Na konferenciji u Bratislavi (2000), posvećenoj temi „Balkan i proširenje NATO", već u prvoj tački ovog dokumenta američki predstavnici zahtevaju od svojih saveznika „da što pre preduzmu priznanje nezavisne države Kosova". S obzirom da su u Evropsku uniju brzopotezno primljeni bezmalo svi saveznici Hitlerove Nemačke - jasno je da u istom paketu treba zadovoljiti i Šiptare, koji su takođe bili deo nacifašističke osovine. To je i razlog što je Hašim Tači, obeležavajući jubilej Minhenskog sporazuma (1938), kojim je Čehoslovačkoj oduzeta Sudetska regija, proglasio svoju kvazidržavu „Kosovo" 2008. godine. Istovremeno je na taj način obelodanjen još jedan globalistički presedan - pravo nacionalne manjine da uz podršku američke NATO imperije ostvari apsolutan politički subjektivitet i amputira 15 odsto teritorije suverenoj Srbiji.

Sudilište lepote u kompasu frizure: Smilja Avramov, Putinova omladinka
Photo: www.mc.rs

KO RANO RANI, DVA GULAGA GRABI: Sada je, ako to nije bio slučaj sa moralno lenjima, nesumnjivo prihvatljiv stav proroka i apostola istine Aleksandra Isajeviča Solženjicina, koji je u besedi povodom dobijanja Nobelove nagrade (1972) konstatovao da u savremenoj civilizaciji još uvek preteže „duh Minhena". U to nas krajnje transparentno uverava i zalaganje KFOR-a za sprovođenje završnog projekta kaznene strategije izaslanika UN Martija Ahtisarija iako taj dokumenat nije odobren i prihvaćen ni na Savetu bezbednosti UN.

PROKLETA JE AMERIKA: Svesni bestijalnog šiptarskog terora, Amerikanci su odlučili da kosovska NATO-država mora imati staratelja, pa se zato status te satelitske države prepoznaje u „nadgledanoj nezavisnosti". Ritualni zločini počinjeni nad Srbima su takvih razmera da je i mentoru aktuelnog premijera samoproglašene države „Kosovo" Hašima Tačija više nego jasno da samo „nadgledana nezavisnost" može da garantuje bezbednost američkih nacionalnih interesa (!) na Balkanu.

EVROPO, GDE ĆE TI DUŠA: S pravom, poštovani gospodine Vladimire Vladimiroviču, najnoviji teror na administrativnoj granici južne srpske pokrajine sa Republikom Srbijom - sagledavamo u još jednoj činjenici. Evropske države, umešane u trgovinu ljudskim organima, forsiraju nove događaje kako bi zatamnile svoju ulogu u monstruoznom mafijaškom poslu, koji je trajao sve vreme u programiranom raspadu Jugoslavije, a posebno na Kosovu i Metohiji (što potvrđuje upravo Izveštaj Dika Martija u ime Odbora za pravna pitanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope).

IZVOLITE, PUTINE, RAŠIRISMO BUTINE: Konačno, očekujemo od Vas, poštovani Vladimire Vladimiroviču, da Rusija, kao stalna članica s pravom veta u Savetu bezbednosti UN, pokrene Rezoluciju o stanju na Kosovu i Metohiji i permanentnom teroru nad srpskim i nealbanskim življem. Isto tako, skrećemo pažnju da uzurpacija dela mirovne misije međunarodnih snaga dovodi u pitanje odnos članica UN prema Rezoluciji Saveta bezbednosti 1244 i njenom latentnom adaktiranju - čime se direktno ugrožava odgovornost institucije Saveta bezbednosti UN.

Kosovo se brani iz Novog Sada: Milorad Crnjanin, TV zvezda sa kokardom
Photo: Stock

NJIHALO PRAVOSLAVNE STRAVE: Takođe, uvereni smo da Rusija čuje vapijući glas uniženih Srba. Tim pre, što Rusija, kao zemlja koju je sačuvao isti saborni princip na kome se odnjihao i srpski nacion, živi vekovima sopstvenu „multikulturalnost" koju su, kao i „vladavinu prava", instrumentalizovali moderni lihvari, zagovornici novog starog evroatlantskog poretka.

KO DRUGOME SUDILIŠTE KOPA, SAM U KOMPAS RAZUMA UPADA: Kosovo i Metohija su mesto vekovnog srpskog stradanja i mesto sudilišta i kompasa svetskog razuma. Oči sveta su okrenute prema Rusiji, koja je, pobedivši samu sebe, pronašla svoju dušu. I smisao tradicionalne filozofije svečoveka.

KLEČEĆI, NA KOLENIMA, SKRUŠENI, PRIVODIMO KRAJU OVO INTIMNO, LJUBAVNO PISAMCE:  Želeći Vam, uvaženi gospodine premijeru, dobru sreću a u narodnim poslovima radost i uspeh, molimo Vas da primite izraze našeg osobitog poštovanja.

Ko, posle ovog pisma, sme da me pogleda u oči: Vojislav Koštunica, DSS pionir
Photo: Epa

POTPISNICI: Profesor dr Smilja Avramov, pravnik; dr Vera Bojić, filolog; profesor dr Dragiša Bojović, književnik; profesor dr Darinka Vučinić, književnik; Vladimir Dimitrijević, književnik, Predrag R. Dragić Kijuk, književnik; dr Milan Ivanović, lekar; dr Marko Jakšić, lekar; profesor dr Miroljub Joković, teoretičar književnosti; dr Vojislav Koštunica, pravnik; akademik Vasilije Krestić, istoričar; Momir Lazić, književnik; Angelina Marković, pravnik informatičar; akademik Dragan Nedeljković, rusista i romanista; akademik Dragan Pejčinović, ekonomista; profesor dr Milan Petrović, pravnik; profesor dr Ljuba Protić, matematičar; Radomir Smiljanić, književnik; akademik Sveto Suša; Milorad Crnjanin, novinar; akademik Kosta Čavoški, pravnik

* Svi horror-citati u originalu ljubavnog pisma – netaknuti. Međunaslove redakciji e-novina doturio KFOR.

star
Oceni
2.96
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak