Entertainment Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (15)

Biznis, ali fer: Patriotsko novinarstvo B92/Blic

Đokovićevi limburg milijarderi

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Meni je, Vuče, sve ovo sumnjivo, ne smem ništa da pitam sina posle VImbldona: Nego ti lepo saznaj od Novaka da li su oni milioneri ili milijarderi
Meni je, Vuče, sve ovo sumnjivo, ne smem ništa da pitam sina posle VImbldona: Nego ti lepo saznaj od Novaka da li su oni milioneri ili milijarderi
Photo: Stock

U Srbiji sve može. Ako je u pitanju nešto nakaradno, pride prožeto glupošću, tim pre. Otuda nije ni čudo što se na patriotsko-korporativnom mediju B92, masovna histerija glede Đokovićevog osvajanja Vimbldona očas posla preselila sa sportskih na biznis stranice ovog medija

Ministarska noga, zlata vredna: Vuk Jeremić, vezni igrač u milionskoj utakmici
Photo: A.Dimitrijević

Taman kada smo pomislili da je epizoda Vimbldon iza nas, da je utihnula i poslednja režimska slavljenička truba, da su nepovratno prošli debilni Žanini specijali i Ninini filmovi posvećeni Novaku Đokoviću, konačno, da je i Igor Vujičin zauvek nestao sa naših malih ekrana, Blic je osmislio, a B92 uslužno preneo, novu eksploataciju prvog tenisera sa ATP liste, preselivši Đokovića sa sportske na “Biz” stranicu.

U sredu 6. jula na sajtu B92 osvanuo je tekst “Đoković dovodi milionere da ulažu” (kasnije preinačeno u milijardere) koji bednom građanstvu poručuje da, ne samo da je Đoković osvojio “Salataru”, već da će zbog njegove pobede salatu dobiti i vaskoliko srpstvo, zahvaljujući Đokovićevim ortacima, milijarderima Ronu Barklu i Biliju Ngoku, koji su doputovali u Beograd ne samo da bi overdozirali na ćevapima, već i da usput nešto pazare, sagrade, zaposle i usreće do imbecilnosti.

Milijarderi Ron Barkl, menadžer Novaka Đokovića, i Bili Ngok, vlasnik “Serđo Takinija”, koji su doputovali u Beograd, planiraju da investiraju u Srbiju. Oni su ozbiljno zainteresovani za ulaganje u sektor energetike i na tu temu su već obavljeni neki razgovori”, pišu Blic i B92, prenoseći “majke mi” garancije strica Gorana Đokovića koji “nije želeo da precizira sa kim su do sada vođeni razgovori i koje su tačno investicije u planu”.

Vest je aminovao i Đokovićev najverniji navijač Vuk Jeremić, iz nekog vrljavog razloga i predsednik nečega što se zove Udruženje teniskih profesionalaca (UTS), potvrđujući da se “nešto kuva” (punjene paprike?): “Zajedno sa najboljim svetskim teniserom Novakom Đokovićem u zemlju došlo nekoliko milijardera”, pohvalio se Jeremić, uz korisnu nepreciznost gde “nekoliko” može značiti “dvojica” ili “sedamnaestorica”.

Već sutradan, 7. jula, u koordiniranoj akciji Blica i B92, javnost je u članku “Noletovi milijarderi grade fabrike” obaveštena da su “milijarderi Bili Ngok i Ron Barkl već održali sastanak sa državnim vrhom i sklopili prve dogovore o investiranju u Srbiju”, upućujući na link teksta iz prethodnog dana, iz koga se ni uz investitorsku volju ne može ustanoviti apsolutno ništa glede “sklopljenih dogovora”, ma šta ova blesava floskula značila Igoru Vujičinu.

Nešto da te spontano pitam, onako, Novače: Jesu li oni milioneri ili milijarderi, reci mi iskreno
Photo: Stock

Konkretni dogovori sa kineskim i američkim biznismenom su postignuti, a uskoro će biti i stavljeni na papir. To će se dogoditi već u oktobru na sastanku mešovitog komiteta Srbije i Kine, na kojem ću ja, pored potpredsednika kineske vlade, biti predsedavajući”, potvrdio je Vuk Jeremić, predsednik UTS i, sasvim usput, ministar spoljnih poslova.

Ljubiteljima tenisa ne preostaje ništa drugo nego da sačekaju oktobar (limburg?) kako bi se uverili u istinitost Jeremićevih poslovnih tvrdnji u vezi sa izgradnjom silnih fabrika po Srbiji, te da na narednim izborima, u skladu sa elementarnim ljudskim dostojanstvom u kombinaciji sa zdravim razumom, jednom zauvek maknu iz svog vidokruga ovog dežmekastog funkcionera naše propasti.

star
Oceni
4.25
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak