Entertainment Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (58)

Budući srpski Nobelovac otkriva: Niš stvorio civilizaciju

Srbi imaju istoriju od 27.000 godina

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Maskirani akademici Srbskog učenog društva: Dragan Vidojković i Miloš Grozdanović, Nišlije
Maskirani akademici Srbskog učenog društva: Dragan Vidojković i Miloš Grozdanović, Nišlije
Photo: Stock

Svetski pupak sveta, Srbija, ovih dana vodi odlučnu bitku za Vaskoliku Medijsku Istinu. Prvo je Dragoslava Koprivica otkrila da je Fidel Kastro – Srbin; potom je Nemanja Kusturica gurnuo Drvengrad u oko svetskim moćnicima izjavom da je EU „katolička tvorevina iza koje stoji Vatikan“, a onda su, kao šlag na tortu, iz Niša stigle vesti da je na nekakvoj Svetosavskoj akademiji podržana kandidatura izvesnog Miloša Grozdanovića za Nobelovu nagradu zbog postavke nove kosmogonije sveta. Zemljo, zatvori se!

Iš, iš, svi za Niš: Nobelovac Miloš G.
Photo: Stock
NEKO JE BIO SMRTNO POREMEĆEN PA U INTERNET-ETAR POSLAO OVU VEST: Povodom Svetosavskih svečanosti, Srbsko učeno društvo održalo je u Nišu po tradiciji svečanu Akademiju na kojoj su odlukom Naučnog saveta za nove redovne akademike društva proglašeni profesori Instituta iz Niša, Dragan Vidojković, za razvoj srbske kulture i umetnosti u oblasti medija (novinarstva, filma i televizije) i kulture i profesor Miloš Grozdanović, za doprinos u oblasti opšte teorije nastanka razvoja zemlje i oblasti mitologije.

SERI, SERI, MOJ GOLUBE BELI: Nakon uvodne reči akademika i predsednika Instituta Ekoman, profesora dr Radivoja Đ.Mančića, odluke o proglašenju redovnih članova pročitao je predsednik Srbskog učenog društva, akademik prof. dr Dragoslav Pejčinović. Usledila je pristupna beseda novih akademika kao i svetosavsko obraćanje akademika, profesorke dr Darinke Vučinić.

TKO SU NIŠKI AKADEMICI: Dragan Vidojković je više od tri decenije aktivno i stvaralački prisutan u društvenom-kulturnom i medijskom prostoru grada Niša i Srbije, osnivač je i urednik medijske EKOpolis mreže. Miloš Grozdanović kao redovni član Akademije duhovnih posvećenika ''F.M. Dostojevski'' u Moskvi - odeljenje u Novom Sadu, mesto akademika u Srbskom učenom društvu obezbedio je proučavanjem antičke istorije Srba, posebno za doprinos u oblasti „opšte teorije nastanka razvoja zemlje i oblasti mitologije“.

SUD, ALTERNATIVA ZA SANU: Ovim je Srbsko učeno društvo (SUD) uvećalo broj svojih akademika, koji pokrivaju naznačajnije oblasti nauke, umetnosti i kulture, na četrnaest redovnih članova. Akademici Srbskog učenog društva su: prof.dr Aleksandar Vorgučić, prof.dr Radomir Ilić, prof.dr Dragoslav Pejčinović, prof.dr Radivoje Đ.Mančić, prof.dr Ljubiša Miljković, prof.dr Darinka Vučinić, slikar prof.Slavoljub Todorović Zorkin, mr slikarstva, prof. Miodrag Anđelković, prof.dr Predrag Borota, prof.dr Radomir Đorđević, mr Dragoljub Antić, prof. Radoš Smiljković. Srbsko učeno društvo je osnovano 1993. godine kao organizacija nosilaca akademskog zvanja akademik Srbskog učenog društva koje je ustanovila Međunarodna asocijacija za urbanu ekologiju, a 2006. godine je ova organizacija registrovana i na Kosovu sa sedistem u Gračanici.

U civilnom odelu: Miloš Nobelovac Grozdanović pred građanima Šumske Gradiške
Photo: Stock

OD NOBELA DVA PUTIĆA VODE: U prisustvu brojnih zvanica, profesora i studenata Instituta, na ovoj svečanosti je saopšteno da se Srbsko učeno društvo pridružilo većem broju društvenih organizacija koje su predložile akademika Miloša Grozdanovića kao kadidata za Nobelovu nagradu za fiziku, u oblasti „opšte teorije nastanka zemlje“. - Na ovaj način Srpska kultura dobija svoje novo lice koje će sa nominovanjem Miloša Grozdanovića za Nobelovu nagradu biti jedno novo, puno predstavljanje srpske nauke - rekao je profesor Radivoje Đurin Mančić, predsednik  Instituta "Ekoman".

SRBI, NAROD CENTRA, S BOŽJIM ZADATKOM: Grozdanović je, kako je pojašnjeno, matematički dokazao deo srpske i svetske istorije: „Moja teorija je čista matematika. To što su Srbi upleteni u sve to je, normalno, Božja zasluga. Sve što postoji na zemlji je striktno matematički određeno. Srbi, kao narod centra, imaju najteži Božiji zadatak a to je da bitišu na ovim prostorima i da nose breme Božje, ali to znači nositi i znanje Božje. Sve ono što je trebalo da bude božanski predstavljeno na zemlji to su Srbi preuzeli na sebe. Nažalost, mnogi oni koji su govorili da su Srbi ’napravili kuću na sred puta’ pa zbog toga stradamo, nije tačno. Mi smo upravo ovde u centru Božjom postavkom i preko matematike se to i dokazalo“.

To samo Šumska može da veruje: Nadraženi građani Gradiške bez daha slušaju Nobelovca
Photo: Stock

KAD NOBELOVAC GOVORI, SRBIJA ŠUTI: Grozdanović je novembra 2009. godine diplomirao na Institutu "Ekoman", a u svom dosadašnjem radu, kako kaže, uspeo je da uspostavi novu nauku "Antičku istoriju Srbije". Tim povodom kaže: „Uspeli smo da to dovedemo na akademski nivo. Uspeli smo da nauku koja je bila prećutkivana, zataškivana, zabranjivana, da pretvorimo u nešto što je zvanična nauka i da preko svih mogućih instrumenata naučnih dođemo do dotle da jednostavno više nema povratka na staro“. Institut Ekoman registrovan je aprila 2006. godine u Lapljem Selu kod Prištine, a školovao je studente na odsecima za duhovnu, ruralnu i urbanu ekologiju. Nikada nije dobio licencu Ministarstva prosvete Srbije, a sredinom 2008. godine našao se pod istragom tužilaštva i privrednog kriminala.

TURNEJA PO ŠUMSKOJ: Predavanje na temu „Antička istorija Srba“ u Gradišci je 2. februara održao profesor Miloš Grozdanović, rodom iz Aleksinca, koji na jedan drugačiji način daje prikaz istorije, sasvim drugačiji od onog koji poznajemo, zasnovan na matematičkim postavkama. Tvrdi da je matematički dokazao dio srpske i svjetske istorije. „Moj doprinos naučnim skupovima na temu ’Antička istorija Srba’ je matematička postavka, jer sam smatrao da i istorija mora biti naučno dokazana. Moj ’Matematičko-astronomski model’ pokazuje da su inspiracije svih filozofa antike i sve stare civilazcije imale jedan izvor.Tako sam dokazao ne samo dio istorije Srba, već i svijeta“, ističe profesor Grozdanović. „Oduvijek me je interesovala istorija i dugo sam tražio odgovor na pitanje može li se ona matematički verifikovati, i može, bez obzira na činjenicu što je zvanična istorija svrstana u društvene nauke, gdje je taj egzaktni momenat izbačen“, dodaje prof. Grozdanović. U Gradišci je Miloš promovisao i knjigu „Srbi jesu narod najstariji“ prvi tom koji obuhvata njegove četiri do sada objavljene knjige. U Srbiji mnogi negiraju Grozdanovićeve postavke, međutim, on kaže da to mogu činiti samo naučni dogmatici, a oni koje interesuje prava nauka, tvrdi, sigurno neće tako olako gledati na njegov rad.

Knjige ne lažu: Srbi su nastali Velikim praskom u četiri Grozdanovićeva toma
Photo: Stock

ŠTA JE JOŠ MILOŠ OBJASNIO ZAPANJENIM GRAĐANIMA GRADIŠKE: Matematičkim metodama, izučavanjem filozofije, mitologije, topografije i lingvistike Grozdanović je nastojao da dokaže tezu da ništa nije slučajno, da je sve u praistoriji povezano i da  istorija Srba nije onakva kako se piše. ''Ono što sam hteo da pokažem je da je srpski narod narod centra, Niš je centralna opservatorija jer se odatle gledalo Sunce ali i Sirijus koji je naša matična zvijezda, iz centra su se raširile sve druge civilizacije i kulture. Mit o dolasku Srba na Balkan nije tačan, ovdje smo autohtono najmanje 27 hiljada godina'', rekao je Grozdanić.

NATERU, NATERU, JEBEM TI MATERU: On je istakao da je zemlja artefakt, da je sve što postoji povezano i da se oni koji su napravili zemlju zovu bogovi Nateru. ''To je čisti srpski izraz koji označava da je ono što nazivamo Sumer odnosno Egipat zapravo tvorevina onih koji su krenuli iz Niša'', rekao je Grozdanović.

 

star
Oceni
2.90
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak