Entertainment Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (61)

Dani NSFM tuge: Fašisti ljuti što e-novine nisu zabranjene

Nebeska odgovornost za bezbožnike

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Stock

Nezadovoljna načinom na koji su e-novine i Peščanik pisali povodom smrti patrijarha i beskonačnim danima žalosti, oglasila se, naravno, Nova Srpska Fašistička Misao, unajmivši za revolveraša izvesnog Miodraga Zarkovića da se sa nepatriotskim glasilima obračuna u ime Vukadinovića i Antonića. U ozabavljenoj 12“ verziji prenosimo tekst pod urnebesno inteligentnim naslovom „Mi i dalje vređamo“, neuspešno pokušavajući da otkrijemo šta je nesrećni autor vaistinu hteo da kaže...

C’MON, ZARKOVIĆU, UPOREDI E-NOVINE I RIMLJANE: Za razliku od Rimljana koji su pre dva milenijuma razapeli živog Hrista, drugosrbijanski jurišnici koji već danima razapinju pokojnog patrijarha Pavla savršeno znaju šta rade. Zato to i rade.

ŠTA ZNAJU ONI IZ E-NOVINA: Znaju oni da je Srpska pravoslavna crkva jedina nacionalna institucija koja i dalje uživa veliki ugled u narodu. Jeste, taj narod često gunđa na pohlepne sveštenike i njihovu tarifu, koja je matematički fenomen – jednačina u kojoj nema poznatih vrednosti, pa je onda svaki rezultat tačan. Ali, taj isti narod, iz puno razloga, ipak voli i poštuje svoju crkvu. Između ostalog i zato što ona jeste upravo to – njegova crkva. Koja uvek deli sudbinu s njim.

DOKAŽITE, DAJTE NEKE PRIMERE: Pet vekova otomanske okupacije, pa stradanja Srba u Hrvatskoj i Bosni za vreme Drugog svetskog rata, pa četiri i po decenije socijalizma, pa onda poslednjih deset godina na Kosmetu... U svim tim golgotama, običan čovek imao je i ima u Crkvi ono što mu je najpotrebnije – pomoć, podršku i utočište.

DA LI MORATE BITI VERNIK DA BISTE TO POŠTOVALI: Ne morate da budete vernik da biste to poštovali. Niti da bi Srpska pravoslavna crkva poštovala vas. Malo li je primera, pa i u novijoj, krvavoj istoriji, da su se katolici i muslimani masovno lečili u srpskim pravoslavnim hramovima (od kojih su neke, na Kosmetu, kasnije spalili i srušili)!

OTKRIJTE NEKO ČUDO KOJE TO NIJE: Zato nije nikakvo čudo što SPC redovno zauzima prvo mesto u onim anketama "Institucije u koje građani Srbije imaju poverenja". Ljudi mogu da se ljute ovog ili onog sveštenika, ali ne i na crkvu koja predstavlja, kažu, kičmu ovog naroda.

SVEZNAJUĆI ZARKOVIĆ SECIRA MRAČNE CRKVENE TAJNE: Patrijarh Pavle, kao neko ko se 19 godina, i to kakvih 19 godina, nalazio na čelu SPC, svakako da u ovom trenutku personifikuje taj ogroman ugled u narodu. Plus je, zahvaljujući isposničkom ponašanju i držanju, stekao i nešto ličnog ugleda. Njegov odlazak s ovog sveta, iako je preminuo s navršenih 95 godina i posle duge bolesti, zato predstavlja gubitak za SPC i srpsku naciju. A za ovdašnje napadne bezbožnike – idealnu priliku da svoj zahuktali krstaški rat protiv Srpske pravoslavne crkve dodatno zaoštre.

KAKO BEZBOŽNICI KORISTE PRILIKU: Priliku koriste nemilice.

Ožalošćena porodica: Antonić & Vukadinovic
Photomontage: KANDAhar
A TKO SU TI BEZBOŽNICI: Udarna pera Druge Srbije, od Petra Lukovića, preko Teofila Pančića i nezaobilaznog Mirka Đorđevića, pa do Žarka Koraća, ismevaju čin proglašenja nacionalne žalosti, veru u Boga kao takvu, crkvu kao svakakvu, čak i samog pokojnog patrijarha.

DA LI STE UOČILI NEPRIJATELJA NA INTERNET POLOŽAJIMA: Sajtovi "E novina" i "Peščanika", od kako je objavljeno da je njegova svetost preminula, krcati su tekstovima u kojima se izriču najgore kvalifikacije o SPC i Patrijarhu Pavlu, dok se Srbija ocenjuje kao zaostala, klerikalna imitacija države. Od koga je, nije ni za čuditi.

NAPIŠITE NEŠTO ŠTO ĆE SE DOPASTI ANTONIĆU: Ali, nameće se pitanje šta je svrha dana žalosti, makar to bila i tri dana žalosti. Neće biti da se tom prilikom vodi računa jedino o tome da na televiziji nema pesama i komedija.

NAPIŠITE NEŠTO ŠTO ĆE SE DOPASTI VUKADINOVIĆU: Valjda pravila u takvim situacijama zabranjuju još nešto, a ne samo prikazivanje "Mućki". Recimo, vređanje osobe (ili osoba) zbog čije je smrti i proglašena nacionalna žalost – to bi, barem po logici stvari, moralo da povlači zakonsku odgovornost.

PITAJTE NEŠTO GLASNO DA VAS SVI ČUJU: Čemu uopšte služi dan žalosti, ako pomenuti aktivisti i glasila Druge Srbije mogu po svom nahođenju da objavljuju takve gadosti i bljuvotine?!

ZA POMENUTE BEZBOŽNIKE, IZGLEDA, NE VAŽI ONA KOMUNISTIČKA UTEHA „OPROSTI IM, ZARKOVIĆU, NE ZNAJU ŠTA RADE“:  Oni apsolutno znaju šta rade. Znaju da je proglašena nacionalna žalost i potpuno svesno je krše. Što znači, ispunili su sve neophodne i dovoljne uslove da budu kažnjeni zbog svog bezobrazluka.

MEĐUTIM, FUCK: Da li će i biti? Čisto sumnjam. Srbija će, kako bi dokazala da nije klerikalna, poštedeti ove koji je optužuju da je klerikalna zbog toga što se usudila da tuguje za poglavarom crkve koja već vekovima delu sudbinu naroda koji je i stvorio ovu državu. Nevolja je samo što će, u istom trošku, Srbija tim nečinjenjem ko zna koji put pokazati i da je neozbiljna država.

* Tekst objavljujemo bez gramatičkih ispravki. Međunaslovi su privatno vlasništvo svih vernika-čitalaca.

star
Oceni
2.59
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi