Entertainment Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (4)

Projekat e-novina: “Da li je glupost neograničena u slučaju Majkla Devenporta?”

Finansiram bez ikakve odgovornosti

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
"Da sam bogat, zlato bi ti dao, da sam lopov, zbog tebe bi krao": Tužni Dragoljub Žarković peva samo za veselog Majkla Devenporta
"Da sam bogat, zlato bi ti dao, da sam lopov, zbog tebe bi krao": Tužni Dragoljub Žarković peva samo za veselog Majkla Devenporta
Photo: Alex/mediafreedom.rs

Tek što smo objavili kojim je sve cenzurisanim medijima šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport dodelio pare za neke vrlo važne poslove, a već ovog crnog petka imali smo priliku da se uverimo kako se radi o još glupljim zamislima nego što se to u prvi mah činilo. Posredstvom evropskog “Blica”, sa sedištem u Cirihu i prinudnim novinarskim izvršiteljima u Beogradu, belodano smo uočili kako je lako zaraditi 90.000 evra, koliko je na račun urednika Simonovića uplaćeno DS krizne 2012, a ko zna koliko još u 2013. i 2014. godini

Devenport otkopčao šlic: Pravdoljubivi EU Blic
Screenshot: e-novine

Sasvim slučajno, na sajtu Tanjuga, ugledali smo prekrasan baner, takoreći erotsku simbiozu šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Devenporta i glavnog i odgovornog urednika Blica Veselina Simonovića, u kome nas prvi obaveštava da plaća drugog, ali da, bez obzira što finansira to sranje, iz nekog nedorečenog razloga, unapred “pere ruke” od gadosti koje bi mogle da se omaknu ovom drugom, što mu, uostalom, ne bi bilo prvi put, za sve ove godine služenja.

Projekat 'Da li je pravda dostupna građanima' finansira Evropska unija (preko Delegacije EU u Srbiji) kroz program 'Jačanje medijske slobode u Srbiji'. Objavljivanje ovog članka omogućeno je uz finansijsku pomoć Evropske unije. Sadržaj članka isključivo je odgovornost dnevnog lista 'Blic' i ni na koji način ne odražava stavove i mišljenja Evropske unije”, rutinski se ogradio Majkl Devenport od svake neprijatnosti koja se obično događa onom ko sa medijskim đavolom tikve sadi.

Jačanje odgovornosti: Alibi za Devenporta
Screenshot: e-novine

Međutim, ako ovu besmislicu prevedemo sa engleskog i dalje ostaje nejasno kako će pravda biti dostupnija građanima (kao da se radi o proizvodu na rafovima u supermarketu) sve i da ojačaju medijske slobode? Još manje je jasno zašto Devenport kreće u potragu za pravdom uz pomoć medija, a ne u saradnji sa srpskim pravosuđem? Na koncu, zar nije logično, čak i u Britaniji, da Devenport snosi odgovornost za ono što, novcem evropskih poreskih obveznika, finansira u Srbiji? Ako ne, onda ga apsolutno ništa ne košta da udeli koju kintu i nekoj četničko organizaciji, uz žovijalno lapidarno ograđivanje “sadržaj terorističkih aktivnosti isključivo je odgovornost terorističke organizacije kojoj sam uplatio novac za nabavku trinitrotoluola”.

Vođeni tragom linka s kojim Devenport, razume se, of course, nema absolutly nothing, stigli smo do, po pravdoljubivosti nadaleko poznatog Blica (to je onaj mediji koji koji palitelje albanskih pekara naziva “tinejdžerima”, a Albance “Šiptarima”), koji je za nekih stotinak tisuća evra, u posebnoj rubrici koja se nalazi odmah iza rubrike , objavio sledeće:

Da li je pravda dostižna u Srbiji: Država kršila ljudska prava (15. januar 2015.)

Ispovest azilanata: U Srbiji mi je pružena ruka kad mi je bilo najpotrebnije (3. januar 2015.)

Zovem se Ahmet i moja jedina šansa za spas vodi preko Srbije (2. januar 2015.)

Ispovest azilanata: Na unesrećenim ljudima skupljaju političke poene (31.decembar 2014.)

Da li je pravda dostižna: Žrtve i radnici i sud (jun 2014.)

Da li je pravda dostižna: Zločini u Srbiji zastarevaju po nalogu vlasti (mart 2014)

Humor britanskog izvitoperenog vica: Jačanje medijske slobode preko odvratnog Blica
Screenshot: e-novine

Valjda u okviru ovog projekta, vrag bi ga znao, osobito se istakla novinarka Tamara Spaić, po vokaciji družbenica onog nesrećnika Nebojše Spaića, koja se cijelim telom, da Blic narod uživa, dala na uzbunjivače i objavila, brat sestri, šest (6) tekstova na tu temu, sve u novembru 2014. (7, 14, 19, 21, 25 i 26. novembra), kad je sezona uzbunjivača, šta li?

Šef Delegacije i predstavnik Službe: Devenport i Božović, članovi iste družbe
Photo: Alex/mediafreedom.rs

To, plus neke debilne ankete koje sadrže kao nekakve procente, razume se, bez nepotrebnog podatka o broju anketiranih, to jest o broju onih koji su naseli na ovaj EU/British bull shit sa kojim nijedan Britanac nema nikakve veze, iako ga uredno plaća zajedno sa naivnim Nemcima, Francuzima, Italijanima, Holanđanima i ostalim nizozemcima koje u Srbiji predstavlja bivši ambasador Velike Britanije, a sada šef Delegacije Evropske unije, o kojoj njegov premijer Kameron ima predivno evroskeptično mišljenje.

Malo interesovanje za veliko naprezanje: Osam ćudi, a sve Devenportovi ljudi
Photo: Alex/mediafreedom.rs

I tu se, bar što se Blica tiče, završava jebena misija i idiotska vizija Devenportovog projekta “Da li koza može sačuvati kupus”, a sve to, do sada ste i sami shvatili taj diplomatski psihosklop, samo radi pravde za građane Srbije, tog višedecenijskog problema koji šefu Delegacije ne da sna. A gde su drugi mediji, svi oni “cenzurisani” u kojima vredno rade i oni “autocenzurisani” stepenom ličnog nitkovluka.

Autocenzura zdrave pameti: Svakojake medijske aveti uživaju evropske blagodeti
Screenshot: e-novine

Majkl Devenport, Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, predao je akreditive Predsedniku Republike Srbije 19. januara 2013. godine. Pre ovog imenovanja, Devenport je bio Ambasador Velike Britanije u Srbiji od januara 2011. godine. Još ranije bio je direktor Direktorata za Rusiju, Centralnu Aziju i Južni Kavkaz u Ministarstvu spoljnih poslova u Londonu.

Kažu da srpski jezik govori bolje i od Aleksandra Karađorđevića, pa kad je već tako, e-novine mu poručuju povodom ovih projekta i odabranih izvođača radova: Oprem dobro!

Šta da kažem ocu kad me pita gde sam, s kim sam, kako sam, šta radim; šta da kažem, šta da slažem sad, a da ga ne rastužim, da mu bol ne pričinim: I Devenport je nečiji grešni "sin"
Photo: Alex/mediafreedom.rs
star
Oceni
3.66
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi