Entertainment Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (9)

Rusofilski vlažni san: Aleksandar Dugin, kratka krvoločna pamet

Samo atomskog rata da bude

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Pokazna vežba: Aleksandar Dugin lansira projektil na redakciju Pečata
Pokazna vežba: Aleksandar Dugin lansira projektil na redakciju Pečata
Photo: Stock

Jedan od najvećih ruskih psihopata koji se predstavlja kao „geostrateg“, Aleksandar Dugin, odavno poznat bolesnim rusofilima Srbije, nedavno je objavio knjigu „Četvrta politička teorija“ kojom, tvrde njegovi sledbenici, „precizno trasira put budućnosti savremene Rusije, ali i budućnosti čovečanstva“. U intervjuu za umobolni „Pečat“, Dugin kaže da je „sve svoje snage ustremio ka jačanju Rusije i nacionalnoj samospoznaji, ruskoj ulozi u slamanju velikog svetskog zla, oličenog u zapadnjačkoj politici – atlantista“. Ipak, najluđi je završetak Duginove knjige u kojoj on otkriva kako „srpske planine govore“, ali ništa manje poremećeno ne odzvanjaju njegovi ratni pokliči protiv Zapada. Neopevani mistik budalizma ovde je u punoj formi! Vrlo sličan Mili Alečković!

Pričala mi je jedna planina: Dugin, kretenoid
Photo: lratvakan.com

PLANINARSKO HODOČAŠĆE ALEKSANDRA DUGINA GLEDE SRBA KOJI NIČIM IZAZVANI OSVAJAJU TALKING MOUNTAIN USRED SRBIJE: „Ako se s pažnjom, s ljubavlju odnosimo prema našem prostoru i shvatimo njegov glas, ako se naučimo da odgonetamo njegove zvuke, čućemo da i planine govore. U Srbiji sam 1992. godine jednom naišao na odred Srba, koje su dotle već svi izdali. Kada smo zastali, upitali smo ih: – Kuda ste se uputili i zašto? – Idemo da zauzmemo eno onu planinu. – Šta će vam ta planina, tamo ničeg nema, ili je to možda strateški važna tačka? – Ma ne, strateški je sasvim nevažna, tamo ama baš ničeg nema, ni vode, ni struje, ali to je naša srpska planina. Ta planina neće u Hrvatsku, ta planina hoće da ostane u Srbiji. Ona nas zove. Da, tamo stoje mnogobrojni odredi Hrvata, a zdesna su Bosanci-muslimani. I mi sada krećemo, i tamo ćemo umreti'...“.

GDE GOD VIDIŠ SRPSKU PLANINU U SRBIJI, OSVOJI JE ONAKO, BOLI TE QURAC; ZATO I JESI PREKRASAN EVROAZIJSKI NAROD, MOZAK KORISTIŠ SAMO KAO RESTOVAN SPECIJALITET: Planina nije nikom bila potrebna, ali to je srpska planina. To je svim Srbima razumljivo. Oni su vrlo živ, prekrasan – evroazijski – narod. Stoga Srbi sve smesta shvataju. Oni kažu: 'Ta planina deo je našeg kolektiva, to je naš drug, zove se tako-i-tako, i idemo joj u pomoć'“.

NIJE OVO ZA NAPAĆENU SRPSKO-RUSKU DUŠU: Liberalizam je u XX veku pobedio nacizam i komunizam, ali kada je ostao jedina ideologija (njena formula je slobodno tržište i puni individualizam), liberalizam je isuviše rasplinuo svoju suštinu, a takođe razotkrio svoj nihilistički osnov. Kao traženje slobode od, liberalizam je dobar, kada ima od čega da se oslobađa (na primer, totalitarna društva – komunistička ili fašistička). A kada nema od čega da se oslobađa? Tada liberalizam, nemoćan da izmakne sopstvenoj „oslobodilačkoj“ strategiji, predlaže oslobađanje od svih oblika kolektivnog identiteta – nacije, veroispovesti, pola, a sutra i od samog ljudskog statusa (transhumanizam). Liberalizam je konačno ispoljavanje nihilizma. Oslobodivši se svega, čovek se oslobodio i od bitka i od sebe samoga.

Ja i moj ljubavnik: Duginove erotske akcije glede Putina
Photo: www.srbijadanas.net

ONI SRBI KOJI BESPOSLENO SEDE NA PLANINI KOJA GOVORI, ŽELE DA ZNAJU ŠTA JE TO 4PT: U osnovi Četvrte političke teorije leži filosofija tradicionalizma (Premoderna) u kombinaciji sa filosofijom Postmoderne. To se može nazvati filosofijom konstruktivne Postmoderne. Postmoderna sve podvrgava dekonstrukciji. Četvrta politička teorija se s tim slaže, ali dok se postmodernizam zaustavlja u toj nihilističkoj fazi, 4PT čini još jedan korak napred i predlaže da se rekonstruiše Tradicija.

DUGINE, PRIJATELJU, KOJI STE VI KURAC: Mi danas nismo komunisti, nismo liberali niti smo fašisti. Mi smo uopšte bez ideologije, ali u tom slučaju sa nama mogu da rade šta god hoće. Ali, za 4PT se, kao i za svaku ideologiju, treba boriti. Ništa se lako ne postiže. Tim pre što je u Rusiji još uvek ostalo mnogo liberala koji rade za Zapad i na sve moguće načine sprečavaju promociju 4PT i njeno ostvarivanje.

Sve je više mene u njemu: Teorija pravoslavne penetracije
Izvor: www.standard.rs

PUTIN VIŠE NIJE PIČKA, STVARNO GA LJUBIM KAO 4PT-MUŠKARCA: I dalje sam kritičan prema ruskoj vlasti i smatram da nedopustivo oteže i isuviše sluša Zapad. Ipak je Putin u trećem mandatu načinio niz realnih koraka ka rodoljublju: proglasio je Evroazijski savez, rekonfigurisao sistem javnih glasila, suzbio liberalni ustanak na Blatnom trgu, najzad razrešio dužnosti najštetnijeg agenta uticaja globalne oligarhije Vladislava Surkova, i poslednjih dana adekvatno reagovao na proamerički prevrat u Kijevu i podržao nezavisnost Krima (...) U vreme mira nije naročito delotvoran, pravi mnogo grešaka, naročito u kadrovskoj politici, ne može da izađe na kraj sa korupcijom, isuviše veruje liberalnim savetnicima. Ali kada se radi o stvarnom izazovu, on nikada ne izdaje Rusiju. Dobio je rat u Čečeniji. Skinuo je sa vlasti izdajnike oligarhe. Uveo je vojsku u Južnu Osetiju i Abhaziju. Proglasio je za cilj Evroazijski savez. I evo sada se bori za vraćanje Krima Rusiji.

MI DIŽEMO ČELO, ZA PUTINA SMELO: Kada je rat, nema vremena za nesuglasice. Potpuno sam na Putinovoj strani u svim kritičnim situacijama. Svaki put kada se rešava sudbina Rusije on je uvek na pravoj strani. U kritičnoj situaciji on dejstvuje smelo, brzo i delotvorno. Možda će on tim dejstvima pridati ideološki oblik i onda će se naši stavovi još više zbližiti.

BOLJE DA UNIŠTIMO SVET, NEGO DA NAS AMERIKA POBEDI: Američka hegemonija ne ostavlja mesto za Rusiju kao suverenu pravoslavnu slovensku velesilu. Ona može da bude ili neprijatelj, ili marioneta pokorna Zapadu. Ali, Rusija je isuviše velika i isuviše ponosna zemlja. Zato nam je jednostavnije da to svetsko ustrojstvo uništimo nego da priznamo svoj potpuni poraz u istoriji. Rusija novom svetskom poretku stoji na putu.

Atomska sleva: Dugin na nogama posle izliva u mozak
Izvor: www.standard.rs

VIŠEPOLNA KOALICIJA PRAVOSLAVNOG SEKSA: U Ukrajini se više ne radi o „dubokoj demokratizaciji“, kao u drugim slučajevima, nego o instrumentalizovanju neonacizma u interesu SAD-a i NATO-a. To je atlantsko-fašizam, nova pojava. Tome se treba suprotstavljati odlučnim koracima na stvaranju višepolarne koalicije – Rusija (i druge pravoslavne i/ili slovenske zemlje), Kina, islamski svet, Indija, Latinska Amerika. Mi sami ne možemo da se sa tim zlom izborimo.

U EVROPI NEMA POLA PORODICE: Duhovno, socijalno i kulturno savremena EU  jeste – nešto smrtonosno. To je individualističko društvo čiste potrošnje, gde su pokidane sve organske veze, sve tradicije, gde nema porodice, pola, gde nema čoveka. To nije Evropa sa njenom prekrasnom i herojskom duhovnom kulturom. To je anti-Evropa. Uveren sam – što pre se raspadne Evropska unija u njenom sadašnjem vidu, tim bolje za Evropu. To je naprosto ćorsokak.

On je moj bol: Putin, Duginov darling
Izvor: www.standard.rs

AKO BUDE SREĆE S KATA, ETO TREĆEG SVETSKOG RATA: Ukrajina – to je moj rat. Zato što se tu ne radi prosto o protivrečnostima između Ukrajinaca i Rusa, već je to u suštini neposredan sukob sa SAD-om i Zapadom koji stoji iza leđa vladajuće kijevske hunte. To je direktna agresija na Rusiju. To više nije igra niti su to rovovske bitke. To je udar. Na njega treba uzvraćati. Ako mi izdržimo, svet će biti drugačiji, kudikamo bolji i pravedniji. I što je najvažnije – u njemu će biti nas. Ako ne, nije isključeno da će se tako i završiti svetska istorija. Pravoslavlje uči da sve, osim Boga, ima kraj. Možda i stojimo na pragu takvog kraja. Za nas je, kao i uvek, ili pobeda ili smrt. Zapad je antihrist. A sa njime ne može biti kompromisa.

DIŽE MI SE, DIŽE MI SE, PRST NA OBARAČU: Savremena Rusija sa Putinom postaje onakva kakva treba da bude, kakvom bih želeo da je vidim.

VRATIĆEMO SRBIJU MAJCI RUSIJI: Evropska unija će propasti i mi ćemo stvarati Novu Evropu. Ono što je sada u Srbiji – to je privremeno. Sve to nije bitno. Sve ćemo povratiti. Samo budite verni srpskom duhu, pravoslavnoj veri i vašem prekrasnom slovenskom identitetu. To i jeste evroazijstvo – pravo narodâ da budu ono što jesu u višepolarnom svetu.

USELIO SAM SE U PUTINOV ANUS I – TOPLO JE, KAO NA SRPSKOJ TALKING MOUNTAIN: Od Putinovog povratka 2012. godine zapadnjaštvo je do nogu potučeno. Na Blatnom trgu i u ostavci Surkova, glavnog zapadnjaka u Putinovom timu. Ima još liberala u vladi, ali nisu tako važni. Javna glasila su sada suštinski očišćena. Zadržali su svoje pozicije samo u kulturi i donekle obrazovanju. Ali u celini gledano, taj vektor su radikalno odbacili čitavo društvo i Putin kao predsednik. Vidite kako se sve više zbližavam sa Putinom...

Žrtva Planine Koja Govori: Aleksandar Dugin, dijabola
Photo: srb.fondsk.ru

TRPAO SAM PUTINA, ZVALA ME JE KUTINA: U Putinu je sve više i više Dugina. Ali to nije moja zasluga. Prosto ja razmišljam o narodu, trudim se da proniknem u logiku ruske istorije, u tajnu ruske sudbine, u srce našeg identiteta. A to već ne zavisi od ličnosti. Zato se može reći i drugačije: u Putinu je sve više i više ruskog... Uostalom, to je maltene jedno te isto.

DOK GOLOGUZ LEŽIM NA PLANINI, RUSKI PENIS POČINJE DA SLINI:  Srbi – to smo mi. To je naša avangarda. To nam je najbliži, srodan narod. Što smo mi jači, tim je bolje vama. Što se mi slobodnije osećamo na svetu, tim vi imate više šanse da učvrstite svoje pozicije na Balkanu i u perspektivi vratite svoje zemlje. Ali u ovim uslovima vi to nećete moći sami da učinite. Vi ste se kao junaci borili za svaki santimetar Majke Srbije. Sada vam je jako teško. Na izmaku ste snage. A mi smo u jeku vašeg rata čvrsto spavali, kao da smo bili onesvešćeni. Nismo uzmogli da vam priteknemo u pomoć... Oprostite nam...

MORE KRVI, VLADIMIRE, TI SI PRVI: Sada treba prosto da se držite i sačuvate ono što imate. Da se utvrdite makar na onim linijama koje još uvek mogu da se brane u Bosni i Hercegovini, na Kosovu. Ali naše potpuno buđenje je na vidiku. Već vidim njegove zrake. Ali neće biti jednostavno. More krvi... Sve značajno u ljudskoj istoriji stoji na krvi... Vi ste svoju prolili. Na pragu smo vaskrsenja Velike Rusije. Bićete prvi koje ćemo krenuti da spasavamo kada se konačno probudimo.

* Ovo krvoločno štivo objavljeno je u „Pečatu“; sa manijakom Duginom razgovarala izvesna Biljana Živković. Međunaslove usnio Mile Dodik.  

star
Oceni
3.25
Ostali članci iz rubrike Tema
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak