Entertainment Ličnosti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (69)

Ando crvena!

Čedomir Jovanović, alpinista

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Snežni preokret: Čedomir Jovanović, sam protiv prirode
Snežni preokret: Čedomir Jovanović, sam protiv prirode
Photo: kurir-info.rs

Homenov toaletoid “Kurir” ekskluzivno je objavio fotografiju golišavog Čedomira Jovanovića uslikanu tokom prošlogodišnjeg uspinjanja lidera LDP na najveći vrh Južne Amerike Akonkagvu, čija je visina 6.962 metra. Zli jezici pretpostavljaju da je Jovanović bio na visinskim pripremama za korenitu promenu sistema vrednosti o kojoj već godinama propoveda, mada je jedino što je Čedomir do sada korenito promenio – konto na svom bankovnom računu. Ali valjda je to prirodan politički proces u zemlji Srbiji, građani mogu da osete blagostanje i novi sistem vrednosti samo preko svojih ovlašćenih predstavnika

Novinar “Kurira” u erotskom transu ovako opisuje inkriminisanu alpinističku fotografiju: “Jovanović polugo stoji u snegu, u zelenim tregericama smaknutim na kukovima, a savršeni trbušnjaci, grudni mišići i bicepsi na preplanulom telu bacaju u drugi plan lepote planine. Jovanović je ponosno pokazao i svoju tetovažu preko pola grudi”.

U potrazi za objašnjenjem otkud Čedomir Jovanović u Andima, “Kurir” se obratio Liberalno demokratskoj partiji, gde im je saopšteno sledeće:

Za Čedu spreman: Akonkagva, vrh brate
Photo: krskdaily.ru

“U LDP kažu da je ovo skrivena strast njihovog lidera i da on već godinama planinari sa istom grupom - jednim Francuzom, dva Čileanca i Brazilcem, a da su se, osim na Akonkagvu, peli i na Monblan, kao i na vulkanski vrh od preko 6.000 metara na granici između Čilea i Argentine.
Jovanović jeste bio prošle godine, u avgustu, u Južnoj Americi, osvajao je vrh Akonkagve. On planinari već godinama sa istom ekipom, njih petorica, a vežu ih zajednička interesovanja. Ta ekspedicija je trajala od sedam do deset dana. Tokom planinarenja je dobio i promrzline, i sad ih ima. To traje, ali nije strašno. Sad se odlično oseća, mnogo bolje nego pre tog puta - kažu u Jovanovićevoj stranci i dodaju da je ta slika napravljena na čak minus 35 stepeni Celzijusa, dok se presvlačio. Ne idu preko agencija, nemaju vodiča, već njih petorica nose kompletnu opremu, postavljaju šatore.”

LDP putevima: Stranački sledbenici i simpatizeri Preokreta
Photo: www.mountain.ru

Ovo zadovoljstvo može da vas košta i do 120.000 dolara, javili su “Kuriru” iz Udruženja planinara “Spartak” iz Subotice.

 

Možemo samo da zaključimo da nam je drago da se neko naš tako visoko uspeo, kako na društvenoj tako i na alpinističkoj hijerarhiji.


star
Oceni
3.69
Ostali članci iz rubrike Ličnosti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak