Entertainment Ličnosti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (23)

Srpski teniski selektor Obradović o najvećem Đokovićevom neprijatelju

Rodžer – nalickana Barbika

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Plastični američki markerting sa ukusom švicarskog sira: Rodžer Federer, nalickan
Plastični američki markerting sa ukusom švicarskog sira: Rodžer Federer, nalickan
Photo: EPA/Kerim Okten

Povodom trijumfa Rodžera Federera na Mastersu u Londonu gde je najbolji teniser sveta svih vremena osvojio 70. trofej u svom 100. finalu, a očigledno izazvan katastrofalnom formom Novaka Đokovića – u tabloidu “Alo” oglasio se Bogdan Obradović, selektor Dejvis kup tima Srbije koji je u retko kratkom, ali zgusnuto glupom izlaganju uspeo da Federera opiše kao “nalickanu Barbiku”, dok je Srbenda Nole “šmeker”, “prirodan”, jer ima “geg” i “zezu”. Elitne trenutke poremećenosti prenosimo u originalnoj Obradovićevoj formi

Lepo je biti žena koja ima zezu: Đoković, šmekerica
Photo: Stock
NAKOŽILA MU SE JEZA: Federer na terenu pokazuje da se ne predaje, iako ga sustižu mlađi i drčniji igrači. Ipak, jasno mu je da se Novak privikao na njega, da mu je ušao pod kožu. S pravom se oseća ugroženim, iako je naš teniser mnogo korektniji prema njemu.

TOPLO SRPSKO SRCE: Svi znamo da je Novak, kada je gubio od Švajcarca, uvek čestitao i priznavao mu da je bolji, a sada, kada se sve okrenulo, Federer ne želi da uradi to isto.

GEG I ZEZA, PRAVOSLAVNA TEZA: Novak dolazi iz Srbije, koja je naravno marketinški neatraktivna zemlja u odnosu na Švajcarsku. Međutim, on je drugačiji od Federera, njihove karijere su potpuno različite jer dok Srbin ima geg ili neku „zezu“ na terenu, pred publikom koja ga voli, Švajcarca prati totalno drugačija medijska slika.

PLASTIČNI MARKETING LICKANJA: Federer predstavlja oličenje plastičnog američkog marketinga, baš onako kako ga mnogi opisuju, kao nalickanu Barbiku koja se fotografiše, dok je Nole prirodan.

NOLE SMESTIO ZEKI RODŽERU: Takođe, Rodžer u Noletovim godinama nije imao ovoliko pobeda i trofeja u sezoni, pa je rano govoriti da li će ga Đoković nadmašiti ili neće.

Federer nikad neće videti patriijarha: Đoković u veselom društvu crnih mantija s gegom
Photo: spc.rs
AMERIČKI PRISTUP, BEZ POMINJANJA ŠVAJCARSKE: Što se patriotizma tiče, to je lični izbor svakog tenisera. Federer je odabrao američki pristup, bez pominjanja Švajcarske, ali on sa sobom vuče i neke druge stvari, kao na primer da nikada ne bi stavio na glavu kačket njujorških vatrogasaca povodom 11. septembra ili ne bi nosio na kolenu apel za pomoć žrtvama zemljotresa u Japanu.

ŠMEK I ŠREK: Eto, takve stvari Federeru ne padaju na pamet, dok Novak to svojevoljno čini jer ima prirodni šmek i to ga razlikuje od Švajcarca.  

* Mentalni bekhend Obradović Bogdana prenosimo sa švedskim pristupom, bez pominjanja Islanda.

star
Oceni
4.24
Ostali članci iz rubrike Ličnosti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak