Entertainment Ličnosti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (18)

Popularna 202 medicina: Kad poludi honorarni RTS saradnik

Mućni glavom: Novakov most preko Ade!

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Žrtva Teslinog strujnog udara u mozak: FIlip Mladenović, demonstrant iz Takovske, ne traži ništa
Žrtva Teslinog strujnog udara u mozak: FIlip Mladenović, demonstrant iz Takovske, ne traži ništa
Photo: Stock

Izvesni Filip Mladenović, koji već decenijama tvrdi da je novinar i satiričar, po zanimanju član Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), trenutno honorarni suradnik Radija 202 i VIP bloger B92 – nije izdržao pred cunami-euforijom Novaka Đokovića. U nekakvoj emisiji „Mućni glavom“ na svom honorarnom radnom 202 mestu, nesrećni Mladenović, odavno poznat kao najneduhovitije stvorenje Srbije ovog i prošlog veka, sav skrhan od ljubavi glede šampiona Wimbledona, predložio je da Đilasov most preko Ade ponese ime Novaka Đokovića. Budući da se Filipu učinilo kako je Radio ipak staromodno sredstvo za odašiljanje erotskih poruka, iskoristio je Blog 92 da proturi historijsku ideju pod ingenioznim naslovom „Most Novaka Đokovića“. Šta se sve dešavalo nakon ove plemenite inicijative, čitajte u ovom dramatičnom dokumentu...

Čovek-most: Novak Đoković, objekat
Photo: BETA
ORIGINALNI APEL KOJI SE MLADENOVIĆU JAVIO:

TRANSPORTER I LOPTICA: Pre 20 godina, iz kasarni na Banjici krenuli su oklopni transporteri i tenkovi u sulude i nepotrebne ratove na teritoriji bivše Jugoslavije. 20 godina kasnije, 2011, u Beograd se slavodobitno vratio jedan vredan i talentovan momak sa Banjice, teniser Novak Đoković, kao pobednik turnira u Vimbldonu i kao prvi teniser sveta.

ČIME JE, FILIPE, NOVAK OSVOJIO SVET: Novak Đoković je osvojio svet teniskom lopticom i reketom, zahvaljujući svojoj porodici, stručnom timu i predanom i odgovornom radu.

A, ŠTA JE, FILIPE, TVOJ NOLE PONIŠTIO: Novak je svojim radom i uspesima poništio onu prokletu srpsku poslovicu "Ako ne umemo da radimo, barem umemo da se bijemo!" (BTW: nije poslovica, nego Miloševićeva rečenica izgovorena u u Skupštini Srbije 1991. godine)

UKRATKO, ŠTA JE NOVAK: Novak je prekretnica u poretku vrednosti, u prioritetima i u nadama da će 21. vek za Srbiju biti ono što je prvih 10 godina ovog stoleća za Novaka Đokovića, njegovu braću i roditelje!

KOME JE BILO POSVEĆENO SUBOTNJE IZDANJE RADIO EMISIJE NA MORSKIM TALASIMA 202: Subotnje izdanje radio emisije "Mućni glavom" na talasima Beograda 202 bilo je posvećeno onoj vrednoj, talentovanoj, radišnoj i poštenoj Srbiji, koja veruje u isto ono kao sav normalan svet! U šansu da se najzad iskorači iz ove žabokrečine osrednjosti, prostakluka i muljačina.

KOME JE JOŠ POSVEĆENA EMISIJA, RECI NAM, FILIPE, MOLIMO TE: Posvećena je Srbiji oličenoj u Novaku Đokoviću. U svim Novacima, u nauci, umetnosti, industriji, poljoprivredi, inovacijama, humanitarnim akcijama... I predlogu da novi most preko Ade ponese ime Novaka Đokovića. Novakov most!

OBJASNI NAM ZAŠTO BAŠ NOVAK’S BRIDGE, NESTRPLJIVI SMO: Novak je svojim primerom šansa da se u Srbiji tokom narednih par godina koliko-toliko rehabilituje skala vrednosti primerena civilizovanom, otvorenom društvu. Stoga je ideja o Novakovom mostu i u simboličnom i u praktičnom smislu istorijski logična i civilizacijski opravdana.

***

REAKCIJA: ŠTA ČITAOCI BLOGA MISLE O FILIPOVOJ VIZIJI?

*Predlažem da mi reku ispod tih mostova nazovemo Novakova Sava. Mostovi se ruše i grade, ali reka je večna, a i što bismo rizikovali?!

*А Нови Београд, Новак Београд? Или само Новак, ионако се често у свакодневном говору тако назива.

Most Dijane i Srđana Đokovića: Dijana levo, sa ove strane obale, Srđan, desno
Photo: Stock
*Ja sam za to da most ponese ime Dijane i Srđana Đokovića, Novakovih roditelja, jer su i pored strašnih iskušenja i izazova uspeli da odgaje i na put izvedu jednog poštenog, predanog, skromnog i kulturnog mladog čoveka koji je svojim radom i uspesima poništio onu prokletu srpsku poslovicu "Ako ne umemo da radimo, barem umemo da se bijemo!". Takođe, kolateralno bi se na ovaj način postigla zastupljenost i ravnopravnost oba pola u imenu mosta, naglasio bi se značaj porodičnih vrednosti, i podstakle generacije da prihvate izazov roditeljstva kao doprinos borbi protiv bele kuge. Takođe bi se na posredan način istakao značaj privatne inicijative i kapitala kao simbol budućnosti u srpskoj ekonomiji. Uz to, imena Novakovih roditelja na vrlo lep način demonstriraju savršen spoj modernog i tradicionalnog, uvoznog i domaćeg, tu tankoćudnu mešavinu različitih kultura prema kojoj u vreme globalizacije kao dominantnog trenda u svetu ni naš narod ne ostaje ravnodušan. Na kraju ali ne i najmanje važno, Most Dijane i Srđana Đokovića svojim imenom zauvek bi nas podsećao na veličanstveni doček koji su Beograđani priredili svom šampionu na Veliki Ponedeljak, 4. jula 2011. godine.

*E, a da ga nazovemo Federer il' Nadal, pa da gazimo, gazimo....

* Zašto da okolišamo i gubimo vreme? Škola, ulica, most...  Zašto ne odmah in medias res: Srbija treba da se zove Nolebija.

***

REAKCIJA NA REAKCIJU: FILIP ODGOVARA KRITIČARIMA

Čitajući pažljivo sve komentare, sa argumentima ili bez njih, ipak je najprimerenije da to bude NOVAKOV most. U slavu i čast svih Novaka, ne samo u sportu, nego i u mnogim drugim oblastima života i rada (da ovde ne nabrajam sve sjajne mlade ljude koji su Srbiju zadužili svojim talentom, radom, vrednoćom i duhovnošću). Dakle, Novakov most kao simbol budućnosti, kao najava Srbije XXI veka, u kome će znanje, rad i talenat biti cenjeniji i nagrađeniji od neznanja, nerada, osrednjosti, lažiranja, muvanja, prostote, vulgarnosti, idolatrije, idiotizama svake vrste!

Kurir na tragu jednosmerne struje Filipa Mladenovića, tajnog Teslinog oružja: Novak i Nikola, naizmenični bežični blizanci na 110V
Photomontage: Kurir

* Svi citati Filipa 202 Mladenovića preuzeti u građevinskom originalu, zajedno sa sajlama koje pridržavaju most i mozak autora. Međunaslovi vlasništvo Dragana Drvoseka Neimara Đilasa.

star
Oceni
4.33
Ostali članci iz rubrike Ličnosti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak