Entertainment Ličnosti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (14)

Pravoslavno otkriće: Fidel Kastro je Srbin, Kuba je – Srbija

Verko Kastratović, viva la presidente!

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Poruka Svim Srbima Sveta: Blago zemlji koja ima Koprivicu i Kusturicu
Poruka Svim Srbima Sveta: Blago zemlji koja ima Koprivicu i Kusturicu
PHOTO/EPA:ALEJANDRO ERNESTO

Žena koja se odaziva na ime Dragoslava Koprivica ovih je dana nastavila tamo gde je smrt zaustavila Milju Regulus Vujanović: zahvaljujući knjizi „Besmrtni Kastro i srpski rod“, ova spisateljica „koja godinama živi u Francuskoj“ postala je miljenica pravoslavnih mitomana, autentično uverenih da se Velika Srbija, vaistinu, prostire do Tokija, preko Milvokija, a od nedavno je i Kuba naša, jer je – tvrdi Dragoslava – Fidel Kastro čist Srbin, čiji se otac zvao Anđelko Kastratović!

Mentor Dragoslave Koprivice: Milja Vujanović u Regulus uniformi
Photo: Stock

Kad je, ima tome blizu dvadeset godina, na Trećem kanalu RTS, pomahnitala Milja Vujanović objašnjavala gledaocima istorijski značaj toponima, u žaru mentalne borbe sa samom sobom u jednom je trenutku objasnila da su i Nemci – u stvari, Srbi. Dokaz je našla u geografskoj činjenici da se u Nemačkoj nalazi varoš po imenu „Govno“, a kako je „govno“ omiljena srpska reč – sve je jasno: Nemci potiču od Srbalja!

Pod jakim filozofskim uticajem govno-teorije pokojne Milje, Dragoslava radoznalim čitaocima objašnjava sadržaj svog mozga kroz sledeće slobodne asocijacije letećeg uma.

OBORENA OBRAZOVANJEM NA PESKU: Kad kažem Kuba, ne mislim na njene plaže, biserni pesak i beskrajno plavetnilo neba. Mislim na ono što tamo duboko impresionira, što vas obara. Duboko humanistički razvoj kubanskog društva, rekla bih, planetarno jedinstven. Obrazovanje i znanje, zdravstvo i čovek, dosegnuti integralni nivo kulture društva, dosegnuti slobodarski duh celokupne nacije.

GIGANT OD GROMADE LEGENDE: Kad kažem besmrtni Kastro, ne mislim na 638 neuspelih pokušaja atentata na kubanskog vođu, niti na razne ratove, političke, hemijske, bakteriološke, vođene protiv njega i njegove zemlje. Mislim na Fidela Kastra istorijsku gromadu. Giganta akumuliranog iskustva, mudrosti, refleksija, meditacije, poimanja života i razumevanja sveta u kojem živimo. Ličnost koja je još za života doživela slavu da na velika vrata uđe u istoriju i legendu.

NESREĆNA SRPSKA MLADOST POGUBLJENA U HAOSU POSRNULOSTI: Osećam veliku nepravdu što mlade generacije, pogubljene u haosu posrnulog življenja, malo ili površno znaju o tom profesoru života, tako inspirativnom za učenje o bitisanju čoveka i naroda i let slobodarskog duha. Ako ih ovo štivo podstakne na tu stazu, nešto sam učinila.

Vaistinu liči na Srbiju: Kuba iz vazduha
Photo: latinamericanstudies.org
NIŠTA NIJE SLUČAJNO, GRUPA ORTODOX CELTS POTIČE IZ SRBIJE: Kad kažem besmrtni Kastro i srpski rod, mislim na falsifikate i kontrolisanu istoriju civilizacije. Ali, Kastro je izjavio da je njegov otac Kelt. Kelti su Srbi. Ludilo? Ako zaronite dublje, bili sardina ili ajkula, izgnjuraće te iz tog ludila čvrst sistem. Srpsko keltska idila nije okončana dok hemija čini svoje.

LOGIKA, MAJKA LUDILA: Kastrov otac je Angel Kastro. Nisam našla nijedan dokaz da Angel Kastro ne bi mogao biti Anđelko Kastratović!

SVUDA POĐI, FIDELU SE VRATI: On je poseban Don Kihot našeg vremena, nosilac programa nade, lucidni intelektualac koji me istinski inspiriše i plus naš dalji rođak. To sam saznala proučavajući sve velike knjige i intervjue stranih autora sa Kastrom. Kastrov otac je Kelt iz španske Galicije, malog mesta Lugo. Svi profesionalno ozbiljni i neucenjeni istoričari znaju da su Kelti Srbi.

TKO NE PRIZNAJE SRPSKU KUBU, NAŠ JE VEKOVNI NEPRIJATELJ: Srpski istorijski koren dubok, a sasečen. Nema budućnosti onaj narod koji se odrekne svoje prošlosti, i to nije otrcana fraza nego najistinitija istina. U sunovratu u kom živimo, da bismo opstali, moramo saznati ko smo. Moramo se osloboditi terora falsifikovane istorije i raznih bečko-berlinskih nordijskih istorijskih škola.

SKEPTICIZAM JE ZA SRBE NEPRIHVATLJIV: Danas vas svako traganje za originalom čini smešnim. Kada se zna da su srpsku istoriju pisali „ćoravi Ćorović i slepi Slepčević“, kako je to jedanput rekao pokojni patrijarh Pavle, takvo reagovanje je očekivano. Ide čak do guranja u ludačku košulju. Ima izrugivanja uzetog iz jedne komedije koja kaže: „Najpre su bili Srbi, pa Hrvati, pa amebe“. Imam savet za sve skeptike. Knjige u šaku!

Bilježim se sa štovanjem: Verko Kastratović, pravoslavac
PHOTO/EPA:ALEX CASTRO
FIDELE, SRBENDO: Imajući u vidu da Fidelovo ime vuče koren iz reči „fidelidad“, što znači vernost, njegovo srpsko ime moglo bi da bude Verko ili Veroljub.

+++

Eros koji isijava: Dragoslava Koprivica, vrela kubanska krv
Photo: www.facebook.com

Zanimljivo je da je Dragoslava Koprivica, pre nego što se bacila u toponim-sengrup Milje Vujanović, objavila nekoliko knjiga sa vrlo lepim naslovima: „Skice za novo doba“, „Dionizijski tromb“ i „Ljubavni let“. Najviše senzualne domete dostigla je knjigom „Osvajanje erosa“ (izdanje „Flip Višnjić“) koju izdavač ovako prepričava: „Reč je o psihološkoj priči o potrazi za vlastitim bićem, ‘o erotskom zadovoljstvu i opojnom zanosu krvotoka’ koja prikazuje kako društvo potiskuje pojedinca, a pojedinac samog sebe.

Poznata novinarska objektivnost e-novina ne dozvoljava nam da preskočimo nekoliko Dragoslavinih misli glede seksa, erotike i ostalih kubanskih tema.

VAMPIRI ENERGIJE NAPADAJU PRAVOSLAVLJE: Psihički imunitet društva razliva se u receptima nasilja, bude se strepnje, brige, očajanje i destruktivni instinkt, otežava nepristrasno stanje duha. Vampiri energije cede čoveka kao krpu, sve je postalo telo i duša u zoni stresa. Onemoćali čovek bori se s bogatstvom formula za sopstvenu propast. Znači, s jedne strane imamo društvo koje žestoko potiskuje pojedinca, s druge strane pojedinca koji potiskuje samog sebe. Pod neurotičnim šeširom društva, skupljeni pojedinac skupio se još više. Kako čovek da živi Erosom, a manje razdorom? To je zapitanost koja je zajedno sa mnom pisala ovu knjigu. Za pojedinca izlaz vidim u potrazi za vlastitim bićem, smanjenoj žestini sopstvenog potiskivanja, rekla bih - u osvajanju i usvajanju Erosa. Po meni, za to nije potreban oprez, već mudra slepoća.

SAMO EROS SRBINA SPAŠAVA: Eros je osvojen onda kada odgovara ljudskom predosećanju i njegovim skrivenim željama, kada možete da uskliknete - to je ono što sam tražio, to je ono o čemu sam maštao! I ako Eros na početku luta, ide nasumice, on uporno traži, naslućuje i prepoznaje dok ne usklikne: to je ono što ja tražim, dobio sam odgovor iz dubina podsvesti. Eros se ne zadovoljava apstraktno, on traži ljudski spoj. Sve sublimacije nisu dovoljne da ukinu trajnu napetost ako nema tog magičnog spoja. Bez ljubavi, sve je rasipanje u praznini. Po meni, samo ponekad, i to bledo i nepotpuno, preobražava ljubav prema ideji ili nekoj sanjariji. Preobražava ljubav. Sve ljudsko, iskustveno, nadiskustveno, na strani je srca. Ljubav dodirom osvešćuje, daje sigurnost celovite ličnosti.

ČEŽNJA JEDNOG PENISA: Osećanja su jedine vredne stvari u životu. Um, mišljenje, svest samo su površina jedne dublje vode. Iz tih dubljih voda, volja je ono što pokreće. Mozak nema ništa sa voljom. Genitalije su autentično žarište volje. Poremećaj sa genitalijama utiče na poremećaj volje. Ljubav je ono što ona čini, dakle i volja, i akcija, i namera. Kad nemamo volju, sleduje nam nedostatak. Taj nedostatak zove se čežnja. Snaženje volje nije nemoguća misija ako čovek više radi na sebi.

* Svi citati Dragoslave Koprivice-Castro preuzeti u originalu; međunaslovi vlasništvo SAO Kube

star
Oceni
4.26
Ostali članci iz rubrike Ličnosti
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak