Entertainment Ličnosti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (55)

Amfilohije na speedu

Polomiću čaše od kristala!

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Muželožnička lepota: Risto Radović, spreman za Paradu ponosa
Muželožnička lepota: Risto Radović, spreman za Paradu ponosa
Photo: Stock

Na sajtu Srpske pravoslavne crkve ukazalo se pismo mitropolita Amfilohija potpisano šifrom „AEM Crnogorsko-primorski“ a povodom predstojeće Parade ponosa u Beogradu. U posebnom religioznom transu, Risto Radović a.k.a. Amfilohije uspeo je da sroči zastrašujuće štivo u kojem se pominju sumpor, dijete u kolevci, samoubistvo, Sodoma, Gomora, oganj, sram, muželožnička ljubav...Amin!

NIŠTA BEZ NARODNE POSLOVICE: Najavljena za 20. septembar u Beogradu tzv. „Povorka ponosa", ustvari povorka srama, povorka Sodome i Gomore - samo je potvrda one narodne: Ko se Boga ne boji ni ljudi se ne stidi.

ŠTA JE DAVNO REČENO: Davno je rečeno - sve mi je slobodno, ali nije mi sve na korist. Zaista, sloboda nas je stvorila, čovjek je za slobodu stvoren. No, samo istina je ona koja oslobađa čovjeka, tj. istinski način življenja, postojanja i ponašanja. Lažni, posunovraćeni način življenja čovjekovog jeste slobodan ali on ne gradi nego razgrađuje ljudsko dostojanstvo.

RISTO U PRAVOM SMERU: Pravo znači ići pravim putem i živjeti na pravi, pravedan način.

SLOBODAN SAM DA PROMRMLJAM: Po datoj slobodi, čovjek ima pravo i na samoubistvo; po satanskoj filozofiji života, čovjeku je „zakon što mu srce žudi". Čovjek je biće obdareno tjelesnim i duševnim silama. Sve što čovjek jeste i ima, samo onda kad se upotrebljava na pravi način, ostvaruje svoju svrhu i postiže svoj istinski smisao. Čovjek, po slobodi, ima pravo, može i da zloupotrebi bogodane sile i darove. Tako, ista ruka, ista snaga i vještina čovjekova operiše i liječi zli tumor na čovjekovom organizmu, ali i zakolje čovjeka i dijete u kolijevci...

ZA KOGA TO VAŽI, DRUŽE RISTO: To što važi za sve psihofizičke sile i darove čovjekove, za mogućnost njihove upotrebe i zloupotrebe, važi i za bogodani djetorodni nagon čovjekov.

KAKO DA UPOTREBIMO DJETORODNI NAGON, PROSVETLI NAS, RISTO: Upotrijebljen na pravi i zdravi način, on ljubavlju muža i žene rađa i stvara novi život; njime se ispunjuje zapovijest Božja i blagoslov ugrađen u mušku i žensku prirodu: „Rađajte se i množite i napunite zemlju i vladajte njom..."

RADIONICA I IGRAONICA: Može li se proglasiti za vrlinu i čovjeka dostojno pravo - gaženje i skrnavljenje tog i takvog zakona ljudske prirode, samog bogodanog smisla čovjekovog postojanja i vječnog smislenog Zakona Božjeg? Ne pretvara li se čedomorstvom (abortusom) materina utroba, stvorena da bude radionica života, u radionicu smrti?

RASPALI ME POHOTNO: Isto tako i beslovesno raspaljivanje pohote muškog na muško i ženskog na žensko, ne predstavlja li obesmišljenje velike i sverodne tajne bračne ljubavi kako u vremenu tako i u vječnosti? Ljubav je data čovjeku da rađa; svako rođenje je rođenje za vječnost, a ne za smrt i ništavilo. A „drvo koje ploda ne rađa siječe se i u oganj baca".

TRESE ME DILEMA: Da li je jalova ljubav - ljubav? A takva je muželožnička, gej-lezbijska ljubav koja neće i ne može naslijediti Carstva Božijega, jer je besplodna i jalova. (sr. 1Kor. 6, 9) Jer njen eros vodi u smrt i samoubistvo, istovjetan je sa smrću.

Na vezi sa Svevišnjim: Dobro jutro, Sotono!
Photo: Dragan Kujundžić
OD SUMPORA DVA PUTIĆA VODE: Sodoma i Gomora su u drevna vremena sami sebe uništili, sagorevši u sumporu i ognju, upravo zato što su pretvorili prirodno upotrebljavanje muškog i ženskog u protivprirodno (sr. Rim. 1, 26), samouništavajuće.

I CAN’T GET NO SATISFACTION: Ljubav koje jeste Bog i koja je data čovjeku da njome poznaje Boga, ostvarujući svoj vječni smisao i punoću postojanja, postaje, zloupotrebom, izvor egzistencijalnog pomračenja uma i sljepila, sodomije. Takve, moralno i duhovno oslijepele, „predaje Bog u sramne strasti" (sr. Rim. 1, 26)

I WAS BORN TO LOVING YOU, BABY: Sa gore ukratko navedenih razloga, vidovita Crkva Božja ne može i ne smije prihvatiti protivprirodnost za prirodnost, grijeh za vrlinu, beslovesnost za razumnost, antičovječnost za čovječnost, samouništenje i obesmišljenje ljubavi kao najsvetije sfere života, za radost života, pravednosti, za izbor puta koji vodi u istinsko ljudsko življenje.

PEACE, BROTHER: Naravno, Crkva niti je ikad pozivala niti danas poziva na nasilje protiv bilo koga, pa ni protiv onih koji biraju namjesto puta života - put beslovesnosti i smrti.

MEĐUTIM: Ona, međutim, kao čuvarka svetinje života i ljubavi, i kao radionica vječnog života i čiste, neprolazne ljubavi, osuđujući svako nasilje, ima za bogodanu obavezu i dužnost da svakog čovjeka, svako ljudsko pokoljenje, pa i ovo današnje, neprestano podsjeća na potrebu razlikovanja Boga i Satane, svjetlosti i mraka, zla i dobra, istine i laži, prirodnosti i protivprirodnosti, smisla i besmisla.

I WILL SURVIVE: Kao takva, ona ne može prihvatiti niti odobriti povorku srama - za povorku ponosa, pogotovu kad se njenim nametanjem, kao u ovom i svakom sličnom slučaju, vrši javno nasilje nad inakomislećim.

DIRTY LITTLE SECRETS: Utoliko prije što se takva povorka organizuje u gradu koji je pod vjekovnim pokrovom Prečiste, Preblagoslovene Djeve Bogorodice, koja je netruležno Boga Ljubavi rodila - za život svijeta. Po narodnoj: ono čega se pametan stidi, time se lud ponosi...

star
Oceni
3.17
Ostali članci iz rubrike Ličnosti
Tagovi