Entertainment Ličnosti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (6)

Dobitnik Laktašenkove francuske puse prvog reda: Nenad Kecmanović, šumski islamofob

Imaš Jasenovac, vrati Srebrenicu!

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Pravi izdanak Miletove škole za nepopravljive dijabole: Nenad Kecmanović
Pravi izdanak Miletove škole za nepopravljive dijabole: Nenad Kecmanović
Photo: Stock

Bože, bože, naivan li je ovaj papa Franja. Pohodi muslimansko Sarajevo, a pravoslavnu Banjaluku zaobilazi. Čak je i katoličku „Herceg-Bosnu“, taj nesuđeni „treći entitet“, preskočio. Miliji mu muslimani od hrišćana, možete li vi taj apsurd da zamislite! A oni, muslimani, ga u stvari samo iskorišćavaju da preko njegove posete unitarizuju Bosnu na štetu Šumske. E, zato je tu Nenad Kecmanović da vatikanskom poglavaru objasni neke stvari, da mu više ne bi palo na pamet da šuruje s tim pokvarenim Bošnjacima protiv šumskih interesa

Pišti Kecmanović kano guja ljuta, a NSFM jedva dočeka da objavi pod naslovom „Katolički papa u muslimanskom Sarajevu”, kako je “nedeljama pre dolaska pape Franje u Sarajevu zavladala prava euforija, kakvu bi, kada se radi o BiH, trebalo očekivati jedino u zapadnom Mostaru”.

Za misao koju će upravo izreći Kecman senior zaslužio je da mu, u najmanju ruku, gazda Mile od Laktaša zalepi sočnu francusku pusu - vlažnu poput Drine, topovske vreline: “Čoveku se nametalo pitanje zbog čega su vlasti, mediji i građani u jednom bezmalo 100 odsto muslimanskom gradu toliko ushićeni dolaskom rimokatoličkog poglavara? Da li samo zato što će biti domaćini jednoj globalno važnoj ličnosti koja svojom posetom daje značaj i svojim domaćinima? Ili im je na pameti nešto konkretnije, da će, recimo, poseta Svetog oca otkloniti stigmu sa grada iz kojeg su od 1992. naovamo otišli bezmalo svi hrišćani?”

Photo: Stock

Ako ste slučajno zaboravili, pomenuti hrišćani, a posebice pravoslavne Srbende kao Kecmanović, masovno su bežali iz Sarajeva spašavajući živu glavu od opsade pod kojom je do zuba naoružana vojska islamskih fundamentalista, poznata kao tobožnja “Armija BiH”, držala grad pune četiri godine, neprestano ga granatirajući iz svih mogućih i nemogućih oružja sa okolnih brda, ne štedeći čak ni decu, žene i starije ljude. Tom krvožednom muslimanskom kamarilom komadovao je ozloglašeni general Jovo Divjak, koji će ostati naročito upamćen po tome što je svojim vojnicima savetovao da najviše gađaju one delove Sarajeva u kojima nema mnogo muslimanskog življa. Nećete verovati, ali Divjak je - Srbin. Što samo potvrđuje koliko normalan čovek, dakle Srbin, može da zastrani živeći u tom odvratnom Sarajevu okružen svim tim radikalnim islamistima.

Šta, tvrdite da uopšte nije bilo tako nego upravo sasvim obrnuto? Nemoj, bre, da ste toliko naivni. Verujete svemu što vam servira antisrpska bošnjačka propaganda. Setite se, uostalom, da su i za đenerala Dražu neprijatelji srpstva uporno tvrdili kako je kobajagi zločinac i saradnik okupatora, pa se na kraju, kad je pravda konačno pobedila, ispostavilo da je čovek bio zakleti antifašista i “prvi gerilac u porobljenoj Evropi”.  

Samo se vi smejte, pitaćemo vas šta ćete reći kad vas suočimo sa Kecmanovićevim krunskim dokazom: “Kad ono, međutim, sa čim bi drugo Bošnjaci povezivali bilo šta, pa i dolazak rimskog pape, do li sa priznanjem jedinstvene i celovite Bosne. Zato se valjda u medijskim istupima bošnjačkih političara toliko insistiralo da Franjina poseta nije pastirska nego državna. A u tom naivnom uverenju podgrejao ih je i monsinjor Vinko Puljić da bi doček njegovog pretpostavljenog bio što svečaniji i masovniji. Nije šija nego vrat! Papa, istina, nastupa u dva svojstva, i kao vatikanski državnik i kao katolički poglavar, ali sem finesa u protokolu, nikakve tu bitne razlike nema. U oba slučaja svugde ga dočekuju najviši lokalni predstavnici i države i crkve”.

Lepo smo vas upozorili da se ne kačite s Kecmanom. Sad biste najradije priznali da ste pogrešili i povukli se iz dalje polemike, ali – dockan; Stari šumski lisac vas je uhvatio u kljusu i sad ima da vas mrcvari do kraja teksta: “Uostalom, na kraju se ispostavilo da je poseta i zvanično državno-pastoralna, a ja bih neskromno pretpostavio da je ipak više pastoralno-državna. Centralni događaj odigrao se na krcatom stadionu ‘Koševo’, koji su, čini mi se, popunili sve sami katolici, što iz BiH, što iz Hrvatske. Možda me utisak vara, ali među njima nisam primetio nijedan fes i ahmediju. Bošnjaci su se za to vreme uglavnom bavili bezbednosnim problemom da neko od njihovih iz Bočinje i Maoče ili inostranstva ne postavi tonu eksploziva na liniju kretanja papamobila, kao papi Jovanu pre 18 godina. Već činjenica da se ništa slično nije dogodilo predstavlja preporuku da BiH uđe u EU krajem već ovog veka”.

Photo: TANJUG

Zajeban igrač ovaj Kecman. Ume čak i da potprcne tu i tamo. Ti misliš ozbiljan čovek, profesor; a on, tap, pa kad ti ga zakrka... Onako baš šumski. Pravi izdanak Miletove škole za nepopravljive dijabole.

Koji, kao takav, kad krene da lupeta ne zna da se zaustavi: “Ipak, papa Franjo je razočarao sarajevske domaćine što nije ništa rekao protiv Herceg-Bosne i vraćanja entitetskih nadležnosti, niti se založio za ustavne reforme i centralizaciju BiH. Ne manje ih je razočarao što nije ni pomenuo Srebrenicu jer su začudo prevideli da prethodno treba da se izjasni o Jasenovcu. Govorio je, kao što to obično biva u apstraktno humanističkim kategorijama, koje će na misama citirati sveštenici po katoličkim župama, a skrivene akcente i nijanse naknadno dešifrovati eksperti vatikanolozi. Jedina metafora što se i laiku čini razumljiva jeste ona o Sarajevu kao ‘evropskom Jerusalimu’”.

Iskusno, profesore, skidamo kapu. Imaš kuću, vrati stan. Imaš Jasenovac, vrati Srebrenicu. Imaš Srbiju, vrati Šumsku.

A imaš i još jedan pasus, onaj zaključni, ali cenimo da je bolje da ga ovom prilikom preskočimo. Strah nas da ljudima ne pozli od tolike količine gluposti na ovu vrućinčinu.

star
Oceni
4.31
Ostali članci iz rubrike Ličnosti
Tagovi