Entertainment Događaj
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (25)

Novogodišnja poslastica

Izaberite "Shit of the Year"

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Prošlogodišnji laureat: Vuk Jeremić
Prošlogodišnji laureat: Vuk Jeremić
Photomontage: KANDAhar

Štovano čitateljstvo, e-novine će i ove godine organizovati biranje za “Shit of the year”. Za razliku od prošle godine koja nije bila puna u smislu našeg rada i praćenja bisera osoba koje odlučuju o našim životima i koje čine deo naše svakodnevnice, ove godine smo taj uslov zadovoljili i svesni smo da je izbor više nego težak

Odlučili smo se da vam ponudimo pet najčitanijih izjava, pet najkomentarisanijih, i skoro 50 izjava koje je sama redakcija izabrala, a koje su imale najbolju prolaznost i koje su izmamile krivulju na našim licima, bila ona na gore ili na dole. Ne zamerite na ovoliko velikom broju, ali ovde se pokazalo da je kvantitet izrodio i kvalitet.

Pojedinci, poput Borisa Tadića, Vuka Jeremića, Andrije Hebranga, Željka Keruma, raznih crkvenih likova i lica su prosto zicer i nije ni čudo što ih ima i najviše. Potrudili smo se da koliko, toliko zadovoljimo i nacionalni ključ, premda je to bilo teško jer su se izjave uglavnom birale ponovo iz Beograda. Kako god bilo, pokazala se ona večna da je glupost neuništiva.

Stoga, mudro i strpljivo dajte svoj glas za pet vama najboljih izjava kako bi u novoj godini proglasili novog, a možda to ostane i stari (Vuk Jeremić), laureata, vlasnika prestižne titule “Shit of the Year”. Podsetimo se samo:

Vuk Jeremić - „Spiritity”

„Činjenica da smo na sahrani ruskog patrijarha bili prisutni na najvišem nivou, potvrđuje važnost naše duhovne veze sa Rusijom.”
Šef diplomatije Srbije Vuk Jeremić, Blic, 13. decembar 2008.

Za razliku od prošle godine kada nas kriza nije mučila, a obećali smo neke nagrade koje nikada nismo podelili, ove godine nema ni obećanja. Sve u skladu sa krizom. Vaše glasove možete ostavljati u komentarima, mada ne bi bilo loše da ih pošaljete i na našu e-mail adresu: info@e-novine.com do 30. decembra.

Najčitaniji:

Darko Milinović

Ćaćin mali

'Tata gledao sam televiziju i tiskovnu konferenciju gdje su rekli da ti lažeš, a oni lažu. Mrzim tata SDP'. Nemoj sine više nikad reći da mrziš SDP! Jer SDP je velika stranka koja je isto tako zaslužna za stvaranje države. Ne treba mrziti nikoga. Nemoj slučajno više reći predamnom da mrziš SDP. 'Ali tata ja nikad neću glasati za SDP!' E, tu se sine slažemo.

Ministar zdravstva i socijalne skrbi opisao je za saborskom govornicom razgovor sa svojim sinom o zabrani umjetne oplodnje, HRT, 25. rujna 2009.

 

Milorad Dodik

Kako Mile kaže

Kao što su inscenirane Markale koje su poslužile za izolaciju srpske strane, tako mnoge analize govore da se i tamo radi o podmetnutoj eksploziji, jer je dan ranije u centru za obuku muslimanske vojske u Živinicama od eksplozije stradao značajan broj momaka. Oni su dovezeni mrtvi i inscenirana je situacija, a onda se postavlja pravosudni sistem da to i potvrdi.

Premijer RS o masakru na Tuzlanskoj kapiji kada je od granate ispaljene sa Ozrena ubijena 71 mlada osoba, a još 240 teško i lakše ranjeno zbog čega su pravosudni organi BiH osudili ozrenskog komandanta Novaka Đukića na 25 godina robije jer je u ime Republike Srpske naredio granatiranje Tuzle 25.maja 1995. godine, sarajevo-x, 13. septembar 2009.

 

Miroslav Ćiro Blažević

J...eš zemlju

Daleko smo dogurali u kvalifikacijama, a onda nam se dogodilo ovo u Širokom Brijegu. P...a nam materina kakvi smo! Izgleda kako sam previše star da bih primijetio tu anomaliju u našem narodu. J..o majku koje smo mi budale! Niz godina sam radio u Švicarskoj, gdje žive tri naroda. Svaki sa svojim jezikom i mrze se k’o psi. Ali i takvi žive zajedno i ništa im ne nedostaje. A vidite nas... Ovim strašnim incidentom poslali smo u svijet užasnu sliku o nama.

Selektor reprezentacije BiH, trener nad trenerima o situaciji u BiH nakon sukoba i pogibije Vedrana Puljića u Širokom Brijegu, Jutarnji list, 6. listopada 2009.

 

Emir Nemanja Kusturica

Pasulj zla

Čest gost na stranicama e-novina: Nemanja
Photo: www.casafree.com

Hrvatski novinar Aleksandar Stanković primljen je na Mokru Goru po Dušanovom zakoniku, gde je gost važniji od domaćina. Od bogate trpeze, izabravši pasulj i kobasice, Stanković je odmah pokazao da nije došao sa dobrom namerom. Kad je ušao u dnevnu sobu, uneo je dosta blata. A, kada je počeo razgovor, iz njegovoh očiju se videlo da ima zlu nameru. Snimke mu nisam oteo, nego ih je on zaboravio u žurbi i u ponedeljak će mu biti vraćeni.

BH reditelj na privremenom radu u Srbiji objasnio je za RTS šta se zapravo dešavalo u mokrogorskim emiratima, RTS, 5. novembar 2009.

 

Vuk Jeremić

Brat, bratu

Ne! Srbija će učiniti sve što je u njenoj moći da se postigne rešenje prihvatljivo za sve strane, u okviru međunarodno priznatih granica BiH. Ali, na kraju krajeva, kada se podvuku sve crte, Srbija mora podržati svoju braću. To je naša politička, moralna i istorijska obaveza.

Ministar ino poslova o mogućem predlogu za ukidanje RS, Press, 15. oktobar 2009.

 

Najkomentarisaniji:

Emir Nemanja Kusturica

Pravoslavac se rađa

To nije istina , kršten sam kao pravoslavac odmah po rođenju , a ne prije nekoliko godina.

Poznati režiser i emir opovrgao je tvrdnje da je kršten nekoliko godina unazad, RTV Mostar, 24. novembar 2009.

 

Vuk Jeremić

Šahovska olimpijada Koralova

Od proglašenja nezavisnosti do danas naša borba za Kosovo je izgledala kao jedna pratija šaha u kojoj smo mi bili pred matom u dva poteza. Danas, 20 poteza kasnije situacija na tabli izgleda puno bolje. Mi i dalje imamo figuru manje, ako budemo uporni, staloženi mislim da ćemo ovu partiju šaha dovesti do pobede.

Ministar spoljnih poslova Srbije o predstojećoj raspravi o Kosovu pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, B92, 29. novembar 2009.

 

Slavica Đukić - Dejanović

Samo je jedan Teheran

Predsednica je izrazila posebnu zahvalnost Vladi Irana zbog izuzetno principijelnog stava u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije i poštovanjem bazičnih principa međunarodnog prava i Povelje UN.

Saopštenje iz kabineta predsednice Skupštine Srbije koja je bila u bratskoj poseti Teheranu, Beta, 9. decembar 2009.

Ostale dve su izjave Milorada Dodika (“Kako Mile kaže”) i Emira Nemanje Kusturice (“Pasulj zla”) koje se nalaze i među najčitanijima pa nema potrebe da ih ponavljamo.

 

Odabir redakcije:

Zvonko Jurišić

Logorska vatrica

Tko nije imao logore? Koncentracioni logori su u ratu neminovnost i svi su ih imali.

Premijer Zapadnohercegovačke županije i lider Hrvatske stranke prava Đapić - dr Jurišić (puno ime stranke) o koncentracionim logorima u NDH, BH Dani, 14. avgust

 

Željko Kerum

Psuj da te cijeli svijet razumije

Bezbrižan: Onaj mali što pravi probleme
Photo: EPA

Jedeš govna, i ti i tvoji kolege! Slobodno to napiši! Ako je nešto mimo propisa, obratite se sudu! Ajde šuti, majmune glupi!

Gradonačelnik Splita Željko Kerum obratio se ovim suptilnim riječima novinaru koji ga je pitao zašto je posao vrijedan šest milijuna kuna bez javnog natječaja dao svom prijatelju, Jutarnji list, 14. avgust 2009.

 

Slobodan Jolović

Đuro će ti oprostiti...

Obama, dođi u Guču da sednemo pod šatru, da se najedemo i napijemo i da nam objasniš što ste nas bombardovali.

Predsednik SO Lučani, Slobodan Jolović na otvaranju narodnog veselja u Guči, Press, 6. avgust 2009.

 

Milorad Vučelić

I tata i mama

Odlaskom Miloševića, u meni se ugasila ambicija za bavljenje politikom.

Još uveka aktuelni član Glavnog odbora SPS o mogućnosti da se uključi u borbu za predsednika stranke, Večernje novosti, 28. jul 2009.

 

Andrija Hebrang

Antifašista, to sam ja

Antifašizam je okvir u kojemu je nastala Hrvatska, antifašizam je okvir u kojemu živi Hrvatska i antifašizam je budućnost Hrvatske, Europe i svijeta

I zvanični predsjednički kandidat HDZ-a nakon što su mu u stranci jednoglasno dali podršku za kandidaturu, Jutarnji list, 29. srpnja 2009.

 

Vuk Jeremić

Balkanski tigar

Rušimo prepeke ka Evropskoj uniji, borimo se za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta i jačamo regionalnu saradnju.

Ministar spoljnih poslova Srbije ponovo je gostovao u javnoj kući RTS-a u Drugom dnevniku, RTS, 21. jul 2009

 

Željko Kerum

Prokurativac

Drago mi je što sam ja ovdje, a što ste vi tu.

Splitski gradonačelnik na otvaranju Splitskog ljeta, index.hr, 14. srpnja 2009.

 

Mirko Cvetković

Slepilo, ludilo, ili nešto osmo

A da ne pričam o tome koliko smo para uštedeli na Kosovu i koliko je tamo bolji život.

Premijer Srbije Mirko Cvetković u intervjuu RTS-u, o rezultatima Vlade u prvih godinu dana, RTS, 7. jul 2009.

 

Andrija Hebrang

Da se zna ko nosi brkove

Stajat cemo svi uz tebe, ne kao da si muško, nego kao da si muškarčina!

Jedan od neformalnih lidera HDZ-a, poznavalac lika i djela Maksa Luburića o novoj premijerki RH, net.hr, 7. srpnja 2009.

 

Ivo Sanader

I zato, što sam tako mlad

Možda ću se kandidirati, ali još ne znam koje godine. Sada sam možda premlad za tu funkciju.

Premijer Hrvatske u ostavci, Ivo Sanader, odgovara na pitanje novinara da li će se kandidirati za predsjednika Hrvatske, Jutarnji list, 1. srpnja 2009.

 

Srđan Srećković

Srbija do Tokija al' preko Milvokija

Vi ste ogroman ljudski, politički i ekonomski potencijal naše otadžbine. Vi ste naša, evropska, svetska, velika Srbija.

Ministar za dijasporu Srđan Srećković na skupu Srba iz celog sveta koji je u četvrtak počeo u Beogradu, Večernje novosti, 26. jun 2009.

 

Božidar Đelić

Svi smo mi Petničani

Ima dosta Petničana u vladi. Ja kad uđem u zgradu pitam ko je ovde iz Petnice i oni mi se svi javljaju.

Potpredsednik vlade i ministar nauke u Vladi Srbije, Božidar Đelić o prestanku finansiranja Petnice, Kažiprst B92, 25. jun 2009.

 

Milutin Mrkonjić

Juče, danas, sutra

O prošlosti ne pričam, o budućnosti razmišljam, a u sadašnjosti rešavam probleme. A mladi su budućnost. Podržavam sve što je moderno i napredno. Takvi smo mi socijalisti.

Ministar za inrfastrukturu o podmlađivanju SPS-a, Večernje novosti, 4. jun 2009.

 

Dragan Đilas

Kanalizator

Moj zadatak je da što više građana zna šta je kanalizacija.

Gradonačelnik Beograda iskoristio je priliku gostujući na TV Pink za malo kampanje povodom vanrednih izbora u Zemunu, a navodno podstaknut pitanjem devojčice iz Zemun polja o tome šta je to kanalizacija, TV Pink, 02. jun 2009.

 

Amfilohije Radović

Bog nije Evropljanin

Integracija Crne Gore u EU ima smisla samo ako se Evropa vrati Bogu. Evropa ne počiva na hrišćanskim vrednostima. Ako ulaskom u Evropu izgubimo osećanje za živo prisustvo Božje u svakidašnjem životu, u našim ljudskim delima, onda ni sami sebi ne trebamo, onda nam ne treba ni Evropa. Onda ćemo ličiti na slepce koji padaju u istu jamu.

Mitropolit crnogorsko-primorski u crkvi Svetog Spasa kod Herceg Novog, tabloid Pravda, 31. maj 2009.

 

Godina u njegovom znaku: Željko The Kerum
Photomontage: Jan Vukelić

Ivo Sanader

Crvene babaroge

Nije svejedno tko će voditi Dubrovnik. Građani će u nedjelju birati hoće li to biti netko tko je istinski u službi građana ili oni koji su do jučer tvrdili da je Hrvatska bila agresor u BiH. Komunisti su vladali ovim gradom i Hrvatskom 45 godina. Od '90. više nisu na vlasti. Što nam je činiti u nedjelju? Nemojmo dopustiti da ponovno dođu na vlast. Dubrovački izbori su izbori za Hrvate u BiH i protiv Hrvata u BiH

Premijer Republike Hrvatske prilikom obraćanja biračima u Dubrovniku pred drugi krug lokalnih izbora, index.hr, 27. svibnja 2009.

 

Kosta Čavoški

Male tajne velikih fašista

Ozbiljne države nikada svoj nacionalni program do kraja ne formulišu, nego prvo zauzmu neku teritoriju. Pretpostavljam da su Mađari koji su u jednom trenutku, kada su slavili hiljadu godina krune sv. Ištvana i postojanja mađarske države, zarad toga podigli četiri kule na sve četiri strane sveta, od kojih se jedna nalazi u Zemunu, to je Gardoš kula, druga u Transilvaniji, na istoku, sledeća u Slovačkoj, dakle, na severu i četvrta na granici između današnje Mađarske i Austrije. Jedino se ova kula nalazi u sadašnjim matičnim granicama. Dakle, i oni takođe imaju na umu svoj program, ali sem malih nacionalističkih grupa, niko od ozbiljnih državnika i intelektualaca, pitanje nacionalnog programa javno ne iznosi. Ali, podrazumeva! Mislim da i mi Srbi tako nešto moramo preduzeti i ne treba da saopštavamo koje su nam sve namere da ne bi naši neprijatelji to zloupotrebili.

Akademik,doktor,čuvar nacionalne vatrice u intervjuu za Novu srpsku fašističku misao, 20. maj 2009.

 

Ljiljana Smajlović

Go West!

Ova vlada je naprozapadnija vlada u istoriji Srbije.

Predsednica UNS-a, „Prelistavanje” Studija B, 20. maj 2009.

 

Velimir Ilić

Nikad mržnjom zadojeni

Pa, zar mi koji smo oduvek rado širili ruke za manjine treba da imamo jedan ovakav zakon... Nikada u Srbiji, od Drugog svetskog rata, nije bilo incidenta koji bi se mogao identifikovati sa mržnjom prema nekoj grupaciji, naciji ili veri.

Lider Nove Srbije, čačanski Če o zakonu koji zabranjuje propagiranje ideja i dela optuženih za ratni zločin, Danas, 18. maj 2009.

 

Mlađan Dinkić

Slatka perverzija

Zamislite kako bi bilo da ministri polegaju na šine.

Ministar ekonomije nakon što je pozvao bivše radnike Beograđanke da ne blokiraju saobraćaj i prekinu sa građanskom neposlušnošću, RTS, 14. maj 2009.

 

Veran Matić

Ček' da pitam predsednika

Sa predsednikom sam se video dva ili tri puta u toku poslednjih godinu dana i to uglavnom kada sam pokušavao da razumem određenu politiku. Dakle, kada sam želeo da saznam nešto što mislim da nije bilo tako javno i jasno u politici. Zatražio sam da saznam, da dobijem elementarne informacije.

Veran Matić, povodom jubileja RTV B92, firme na čijem je čelu. Kažiprst, 14.05.2009.

 

Branimir Glavaš

Krv nije voda

Žao mi je što sam poput moga oca morao otići u emigraciju iz zemlje koju sam s vama stvarao.

Slavonski superheroj na početku telefonskog obraćanja pristalicama u Belišću, Jutarnji list, 11. svibnja 2009.

 

Slobodan Radovanović

Živ je Draža, umro nije dok ga pop ne opeluje

Sigurno da će biti onih koji će želeti da se obeleži mesto likvidacije, grob, da se izvrši pomen. To je ono što je po pravoslavnim običajima. A da li će biti neke veće sahrane?! Lično, mislim da bi to bilo sasvim normalno i očekivano. A ko će je organizovati, o tom – potom. Hajde prvo da pronađemo njegove posmrtne ostatke!

Vršilac dužnosti republičkog javnog tužioca i koordinator komisije za utvrđivanje istine o smrti Draže Mihailovića o mogućoj sahrani nakon pronalaska posmrtnih ostataka đenerala, tablod Press, 3. maj 2009.

 

Vice Vukojević

Vječni sjaj poremećenog uma

Logorom Jasenovac upravljali su Židovi, država je samo dala stražu, a postoji i ugovor između vlade NDH i Židovske općine Zagreb o financiranju uprave toga logora

Vice Vukojević, bivši sudac Ustavnoga suda, na konferenciji za novinare Počasnoga bleiburškog voda, održanoj u utorak u Zagrebu, baš na dan obilježavanja holokausta nad europskim Židovima, Slobodna Dalmacija, 22. april 2009.

 

Ivica Dačić

Tu bi, or not tu bi

Da je Milošević živ, siguran sam da ne bi imao tolike dileme kao što sam ih ja imao kad je trebalo doneti odluku s kim praviti Vladu.

Ministar policija i naslednik Slobodana Miloševića na čelu SPS-a odgovara na pitanje novinara šta bi Milošević rekao da je živ, tabloid Press, 12. april 2009.

 

Željko Kerum

Yes I Can!

Ovaj, ne govorim engleski, ali san često u kontaktu s ljudima koji rade biznis, za razliku od svih ovih kokošara iz Splita koji odu na dva dana, pa kažu dođe Mujo, Haso, Rotary... Doći će Afco, Žnjan, ovo, ono. Oni u džepu nemaju, a radili bi na tuđem. Za razliku od njih, u mene ništa nije san, sve je stvarnost. Kontaktiram sa ljudima koji su veliki biznismeni u svijetu i oni imaju svoj stav, to je oni su mi rekli, Yes I can, ja mogu sve.

Kandidat za gradonačelnika Splita objašnjava svjetski slogan koji će koristiti za izbore, 24sata.hr, 7. travnja 2009.

 

DM Palma

Iz sveta mode

Ako će da zaposle veliki broj radnika, ali da budu dobri prema svojim kupcima, a ne vode ljubav tamo pred svima – onda može. Dolče i Gabana su stvorili popularnu marku, a sad se isto priča i za vlasnika Versaćija! Nemam ništa protiv njihovih stavova i toga šta oni vole ili ne vole, samo ne znam ni kako da nazovem to opredeljenje koje ne podržavam.

Jagodinski vlasnik o mogućnosti da modni gurui dođu u Jagodinu, tabloid Pravda, 5. mart 2009.

 

Miroslav Ćiro Blažević

Tito i ja

Nikad to nisam rekao. Nažalost, ja sam bio na suprotnoj strani i nema šanse da sam tako nešto rekao. Da sam tako nešto rekao, majka bi se digla iz groba i opalila mi šamar.

Selektor reprezentacije BiH, odani prijatelj Franje Tuđmana, odgovara na pitanje zašto je rekao da želi biti pokopan pored Tita, Jutarnji list, 4. april 2009.

 

Mirjana Bobić - Mojsilović

Gastroperverzija

Volela bih da spremim večeru Borisu Tadiću i Voji Koštunici, ali da pričamo samo o ljubavima, uživanju, uspomenama, poeziji i muzici.

Mirjana Bobić-Mojsilović u intervjuu za Alo TV vodič, 27. marta 2009.

 

Jure Radić

Neimar od pelena

Još kao dijete neprestano sam u svom dvorištu gradio mostiće, ceste. Na maturi sam izvukao pitanje iz književnosti Na Drini ćuprija.

Svemogući direktor Instituta građevinarstva Hrvatske, apsolutni pobjednik u svim građevinskim tenderima na kojima je sudjelovao, doživotni član HDZ-a, prijatelj Franje Tuđmana u intervjuu za Globus objašnjava da se od malih nogu vidjelo da će se baviti upravo građevinarstvom, Globus, 25. ožujka 2009.

 

Nada Dumić

Revnosni komunalci

Sada se pojavljuje priča u medijima da su građani tuženi posle deset godina. Dakle, to nije tačno, mi smo građane uvek na vreme tužili.

Zamenica direktora JKP Infostan o tužbama koje je javno preduzeće koje predstavlja uputilo na 199.000 adresa širom Srbije, B92, 23. mart 2009.

 

Male tajne velikog majstora: The President
Photomontage: KANDAhar

Milan Bandić

U načelu – kreten

Išavši prema konferenciji za novinare šalili smo se u autu kako bismo preveli U2. Bojim se da nas ne optuže da smo desničari kad ljudi na jumbo plakatima vide U2. Čudno je to slovo u toj kombinaciji. Možda ćemo morat nešto zmotat s tim U da se ljudi ne boje da smo napravili nešto suprotno zakonu, ali nećemo moći jer je to ime sigurno zaštićeno.

Gradonačelnik Zagreba našalio se poslije novih prozivki zbog ponovnog održavanja koncerta Marka Perkovića Thompsona na glavnom zagrebačkom trgu, index.hr, 19. ožujka 2009.

 

DM Palma

Gejevi su među nama

Kako? Lepo! On sve vreme vrcka, uvija se kad ide. A ima i počupane obrve, sređene, tanke. Možda se čak i depilira. A tek kako ide do govornice u Skupštini! Kad krene da vrcka, moram da okrenem glavu u stranu. Samo da ga vidite...

Lider Jedinstvene Srbije, gradonačelnik Jagodine i poslanik u Skupštini Srbije otkriva postojanje homoseksualaca u Skupštini Srbije, tabloid Press, 17. mart 2009.

 

Mustafa efendija Cerić

Nije šija nego vrat

Imam nije optužen za pedofiliju već za bludne radnje.

Reis Mustafa Cerić o presudi imamu Gluhe Bukovice Rešadu Omerhodžiću zbog bludnih radnji nad maloljetnicom, Telering, OBN televizija, 1. mart 2009.

 

Lidija Vukićević

To be or not to be

Inače, ja sam za svaku vrstu pomoći, ali sam u dilemi da li zaveštanje organa odstupa od načela koje propisuje hrišćanstvo.

Poslanica SRS u Skupštini Srbije odgovara na pitanje da li bi donirala svoje organe u slučaju moždane smrti, Blic, 28. februar 2009.

 

Mlađan Dinkić

Obama?

Imam izuzetno mišljenje o Tomici Milosavljeviću. Za predsednika Obamu ne znam.

Ministar ekonomije odgovara na pitanje novinara kako komentariše izjavu stranačkog kolege i ministra zdravstva Tomice Milosavljevića da je Barak Obama kopirao srpski zdravstveni sistem, tabloid Press, 9. februar 2009.

 

Momo Kapor

U slavu Milićevu

Ako bismo mi Srbi nekim čudom nestali s lica zemlje, Gospod bi po slikama Milića od Mačve ponovo mogao da nas napravi!

Književnik, pisac, akademik... prilikom retrospektive izložbe Milića od Mačve u galeriji hotela Mona na Zlatiboru, Večernje novosti, 9. februar 2009.

 

Boris Tadić

Ja kao stub odbrane

Srbija nikad neće odustati od zaštite srpskog identiteta i kulture u BiH. Ne može se nikad od mene očekivati da ću izneveriti interese srpskog naroda, braneći prava Bošnjaka. Nikad ne možete očekivati od mene da ću dovesti u pitanje RS. Ja branim pravo RS na postojanje.

Predsednik Srba o Republici Srpskoj i Srbima, Politika, 9. februar 2009.

 

Šimon Peres

Dodikova zvezda

Želim da izrazim svoju duboku zahvalnost na Vašim komentarima iz srca. Vaše reči podrške su značajne i još dublje naglašavaju zajednički bol i patnje koje su nanesene našim narodima.

Izraelski predsednik odgovorio je premijeru RS Miloradu Dodiku na pismu podrške koji je ovaj uputio Izraelu u borbi sa Palestincima u Pojasu Gaze, 28. januar 2009.

 

Bora Đorđević

Teritorijalni integritet „Severa”

A šta je policajac tražio na „severu”, kad se zna da je „sever” suverena teritorija ljudi sa „severa”.

Bora Đorđević, muzičar, na pitanje o pokušaju ubistva pripadnika MUP-a na severnoj strani Marakane, TV Pink, 11. januar 2009.

 

Don Vinko Puljić

Tko pjeva zlo ne misli

Marko! Samo hrabro prijatelju. Za Boga, Domovinu i obitelj pjevaj i dalje navještaj istinu neprolaznih vrednota. Ništa drugo ne želimo nego Domovini ponos vratiti, disati slobodno svoj zrak i hoditi mirno i sigurno tlom našim hrvatskim koji je natopljen krvlju branitelja. Voleći svoje, a poštujući tuđe.

Štinjaski župnik don Vinko Puljić o Thompsonovim koncertima u Pazinu, Slobodna Dalmacija, 11. siječanj 2009.

 

Vladimir Vukčević

Ko to kaže, ko to laže...

Nije lako naći te ljude, ova zemlja je velika, a pogotovo Beograd.

Tužilac za ratne zločine o potrazi za Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem, tabloid Pravda, 5. januar 2009

 

 

Slika političke stvarnosti: Tri mudraca
Photo: Stock

Boris Tadić

 

Misli mene gone

Svakog dana svoje dnevne obaveze počinjem tako što razmišljam i radim na hvatanju Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Predsednik Srbije pokazao je da je svestan problema u kom se Srbija nalazi, Blic, 23. decembar 2009.

Zbog velikog interesovanja žiri redakcije e-novina odlučio je da na listu u poslednji čas postavi i izjavu od subote, 26. decembra.

Vladimir Šeks

Još Hrvatska ni propala

Od osnutka HDZ-a u žarištu je bio angažman u borbi protiv korupcije i kriminala. Kad je god tupjela oštrica borbe protiv toga zla, vlast HDZ-a trpjela je žestoke udarce i dobivala žute i crvene kartone. Na svim saborima i skupovima HDZ-a redovito sam bio onaj govornik koji je snažno upozoravao stranku što se događa kad popusti politička borba protiv korupcije. I izbore 2000. izgubili smo jer je otupjela oštrica borbe protiv korupcije i jer je javnost imala percepciju i uvjerenje da se vlast HDZ-a odnosi prema progonu kriminala tako da selekcionira one koji su imuni i zaštićeni i one koji nisu.

Potpredsjednik Sabora i HDZ-a o korupciji u zemlji Hrvatskoj, Večernji list, 25. prosinca 2009.

 

 

star
Oceni
2.73
Ostali članci iz rubrike Događaj
Tagovi