Entertainment Događaj
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (1)

“Čari” Putinove Rusije u njegovom rodnom gradu

Naci-manijaci u Sankt Peterburgu maltretirali nedužne prostitutke

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Udri nejake i nezaštićene: Neustrašivi Putinjugendovci u akciji
Udri nejake i nezaštićene: Neustrašivi Putinjugendovci u akciji
Photo: Screenshot

Nacoši su svuda u svetu po difoltu teški kreteni, ali sva je prilika da oni ruski i u tom domenu prednjače. Minulih dana je to definitivno dokazala organizovana skupina naci-huligana iz Putinovog rodnog Sankt Peterburga, kada su tokom noći upali u dve tamošnje javne kuće, rušili i demolirali sve pred sobom, a prisutne prostitutke, ali i njihove mušterije, vređali i napadali ne samo verbalno, već i fizički, čupajući ih za kosu, grubo gurajući, čak i obarajući na pod, a jednu od njih su i nasilno podigli sa zemlje nakon što im je odbila poslušnost

Ni sve to im, međutim, nije bilo dovoljno, pa su devojke, kako bi ih do kraja ponizili, potpuno obnažene gradskim ulicama pod prisilom sproveli do lokalne policijske stanice. Mušterije nisu odveli u policiju, ali su i njih takođe nage izbacili na ulicu. Pritom su sve uredno dokumentovali kamerom, a snimci su objavljeni na društvenim mrežama.

Počinioci ovog, malo je reći gnusnog, nasilja inače su pripadnici nekakvog kobajagi “nevladinog” pokreta, a predvodi ih izvesni ultranacionalista pod imenom Dacika. Ako znamo kakav status u Rusiji imaju istinske nevladine organizacije, to jest kako su progonjene i satanizovane od strane režima, gotovo je nezamislivo da bi se ova nacoška kvazi-NVO osmelila na opisanu nasilničku akciju, pogotovo u ovako samouvereno bahatom maniru, da nije imala makar prećutno odobrenje od strane, ako ne baš najvišeg državnog vrha, onda svakako neke uticajne strukture iz vlasti.

Eto nam, naposletku, primera iz prve ruke ko su, kako izgledaju i pre svega kako se ponašaju pojedini idoli ovdašnjih patoloških rusofila. I u kakvoj (banana) državi su pronašli uzor za (ionako umnogome unazađenu) Srbiju.

Ovakav i slični incidenti ujedno mogu poslužiti kao još jedan snažan argument zbog čega bi svako moderno i civilizovano društvo trebalo da teži legalizaciji prostitucije. Ne, dakle, samo radi priliva više novca u državnu kasu, nego i da bi država stvorila pravne i instutucionalne okvire i mehanizme koji bi joj omogućili da seksualne radnice (i radnike) – kao valjda ravnopravne građan(k)e - što efikasnije zaštiti kako od makroa i nasilnih mušterija, tako i od ovakvih naci-bolesnika.

Kao da je prostitutkama malo svih nedaća i neprijatnosti sa kojima se nesumnjivo suočavaju radeći svoj posao, nego im još fali da ih maltretira fašisoidna bagra.

star
Oceni
4.31
Ostali članci iz rubrike Događaj
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak