Društvo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (16)

Tabloidna lomača za izdajnike srpstva

Proterajte Sonju Biserko iz Srbije

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Stock

Šovinistički pamflet u formi dnevnih novina “Informer” dosegao je nove dubine medijskog bezdana. U izdanju od 13. novembra, ovaj državotvorni tabloid odlučno je krenuo u obračun s neprijateljima srpstva, oličenim u liku i delu Sonje Biserko, predsednice Helsinškog odbora za ljudska prava

Pored fotografije predsednice Helsinškg odbora u vrhu naslovne strane Informer donosi nadnaslov “Sonja Biserko svedok Hrvatske u tužbi za genocid protiv naše zemlje!”, dok je u naslovu “Proterajte ovu ženu iz Srbije!” upućen jasan predlog autora teksta na koji način se odnositi prema “izdajnicima” zemlje.

“Ukoliko Biserko zaista bude svedočila protiv naše zemlje, morala bi da postane persona non grata u Srbiji i da bude proterana u Hrvatsku”, piše ovaj izgovor za štampu koji uređuje Dragan J. Vučićević.

Vatru za lomaču koju su potpalili Informerovi udarnici, svesrdno raspiruju omiljeni sagovornici ovog tabloida – neimenovani izvori iz policije, ali i narodni poslanici poput Sande Rašković Ivić iz DSS.

“Hrvatska je samo tokom devedesetih prioterala pola miliona ljudi, a ubila hiljade njih. I sad Sonja Biserko hoće da pokopa zemlju u kojoj se školovala i koja je hlebom hrani. Očekujem da će ovo naići na oštru osudu građanske javnosti”, kaže građanka S.R. Ivić.

Ima poslanica Koštuničinog kombi udruženja i konkretan primer sa, inače mrskog, Zapada te podseća da se Asanž i Snouden nalaze na poternicama SAD samo zato što su otkrili tajne podatke.

Naprednjake u Informeru, pak, zastupa Ivićkin parlamentarni kolega Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS.

“Postoje ljudi”, veli Babić, “koji bi za pet minuta slave ili zarad vađenja iz političkog naftalina prodali sve nacionalne i državne interese, koji bi trebalo da nam budu svetinja.”

Čitaoci, znate šta vam je činiti: Naslovnica Informera
Scan: Informer

Nije precizirao, ali se može naslutiti da naprednjak Babić u nacionalne i držaavne interese ubraja skrivanje masovnih grobnica, odvođenja nesrpskih civila u logore na teritoriji Srbije, granatiranje Dubrovnika, spaljivanje Vukovara...

Ekipa Informera, potpisana ispod teksta, u pomoć je pozvala i pojedina udruženja izbeglica. Između ostalih, odazvao se Milojko Budimir, predsednik Asocijacije izbegličkih udruženja iz Hrvatske, koji je, po ustaljenoj huškačkoj matrici, navukao lekarski beli mantil i postavio “dijagnozu”.

Sonja Biserko je, kaže Budimir dok mu se stetoskop klatara oko vrata, “bolesna i sračunata osoba”, a njeno ponašanje je “vrhunac njene dugogodišnje politike”.

“Biserko je frustrirana žena koja sve ovo radi za veliku apanažu. Kao i svim bolesnicima trebalo bi joj pomoći i smestiti je u ustanovu na lečenje.”

Glas razuma stigao je od direktora “Veritasa” Sava Štrpca, koji smatra da nikog ne treba unapred “prozivati”.

“Svaka država ima pravo da predloži koga hoće. Po pravilima suda, niko ne sme da maltretira svedoke suprotne strane”, ističe Štrbac.

Za Informer, međutim, pravila ne važe.

Lomača je potpaljena. Još samo da neko dovede “grešnicu”.

star
Oceni
2.85
Ostali članci iz rubrike Društvo
Tagovi