Društvo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

Crna Gora

Identifikovani huligani koji su napali učesnike Prajda

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: twitter.com

Crnogorska policija identifikovala je 32 osobe za koje se sumnja da su narušile javni red i mir tokom održavanja Parade ponosa u Budvi, i protiv njih je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka

Reč je o prvoj Paradi ponosa koja je prošlog meseca održana u napoznatijem crnogorskom letovalištu. Kako je najavljeno, krajem oktobra bi ista manifestacija trebalo da se održi i u Podgorici. Crnogorska policija je saopštila da se sumnja da je 28 osoba prekršilo javni red i mir, nepristojnim i bezobzirnim ponašanjem.

Policija sumnja da su te osobe, među kojima je i šešt maloletnika, tokom održavanja Parade narušile javni red i mir u veće obimu nepristojnim ponašanjem, grubim vređanjem, vikom i skandiranjem.

Službenici Centra bezbednosti Budva su Područnom organu za prekršaje podneli zahtev za pokretanje prekržajnog postupka protiv 32 osobe, od kojih najmlađa ima 16 godina, a najstarija 61. Osumnjičeni su iz Cetinja, Nikšića, Berana, Podgorice, Rožaja, Budve, Plava i Bara.

Iz Uprave policije su podsetili da su njihovi službenici na dan održavanja Parade postupali po planu obezbeđenja tog događaja i da su, angažovanjem optimalnog broja policijaca, sprečeni incidenti u većem obimu.

Policija je, kako se dodaje, tokom trajanja Parade, konstantnom intervencijom i upotrebom sredstava prinude, štitila učesnike manifestacije potiskujući agresivne osobe i sprečavajući pokušaje napada.

"Dva lica, tokom trajanja javnog okupljanja, zadobila su lakše telesne povrede od predmeta bačenih iz mase. Tokom trajanja Parade ponosa nije bilo teže povređenih lica", navodi se u saopštenju.

star
Oceni
4.20
Ostali članci iz rubrike Društvo
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak