Društvo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (38)

Nastavak srbijanske ratnohuškačke propagande

Hanka Paldum i dalje meta Kurira

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Stock

Uzalud je nekada najtiražnija jugoslovenska folk zvezda govorila da je u vreme opsade pomagala i sarajevske Srbe i da je napad na nju napad na sve što Bosna predstavlja, multietničko i multikonfesionalno društvo. Kampanja je nastavljena, nacionalisti su dobili savršenu muzu za svoje sumanute tlapnje, odnosno za realizaciju mračnih planova, dehumanizujući najpre najuglednije pripadnike susednih naroda - protivnika

Ponovo ludilo na naslovnoj: Kurir, 29. januara

U javnoj kući prepoznatljivog kurirskog naziva (kao žensko spolovilo) Hanka je Paldum podvodila srpske devojčice od dvanaestak godina starosti i starije, upisavši svoje ime u anale srpske ratnohuškačke propagande, tik uz imena Mirze Delibašića, Davorina Popovića i Josipa Pejakovića, koji su u vreme opsade Sarajeva upražnjavali isti zanat, mnogo humaniji nego što je dokazano bacanje srpske nejači lavovima u sarajevskom ZOO vrtu, ili ubijanje svojih sunarodnika da bi se optužili Srbi. Beogradski tabloid Kurir nastavlja tamo gde su sredinom devedesetih stali srbijanska državna televizija i radio, Politika, Ekspres, Večernje novosti i ostala okupljališta novinara - likvidatora, čak je i uzrast prinudnih prostitutki isti. Cilj je od 1992. bio dobiti hegemonistički, zavojevački rat, instrumentalizujući mržnju; dvadesetak godina kasnije naizgled nema cilja, tiražno smeće, popularno kod frustrirane armade čitalaca, samo neguje, održava mržnju, ko zna čemu će valjati.

Tekst - ubica najavljen je na naslovnoj strani ; Stravično svedočanstvo iz rata - Bosanska pevačica podvodila srpske devojčice; u podnaslovu saznajemo: "U knjizi 'Ratna svjedočenja iz Bosne' svjedok T. S. tvrdi da je pjevačica H. P. vodila 'bordel' na železničkoj stanici u Sarajevu, u koji su 'dovođene srpske dejevojčice od 12 i više godina' ". Na naslovnoj strani objavljena je i izjava zamenika tužioca za ratne zločine Bruna Vekarića pod naslovom "Istražujemo". Njemu nije poznato da li je u masi predmeta koja je Tužilaštvu za ratne zločine Srbije dostavljena iz Republike Srpske (nema detalja o čemu je reč), i predmet javna kuća na železničkoj stanici u Sarajevu ("mora da se pretraži"). Nevažno, cilj je postignut. Gotovo kao i izjavom frapirane Hanke Paldum: "To je stvarno sramno! Ne želim više da dajem odgovore na sramne optužbe, a vi pišite šta hoćete", rekla je pevačica "ekipi Kurira", koja potpisuje poternicu.

''Na stranama 104 i 105 ove knjige čiji je autor Dikica Stanisavljević, a koju je 1994. godine objavila „Srpska književna zadruga“, žiteljka Sarajeva T. S. tvrdi da je od komšija muslimana saznala da je na Železničkoj stanici postojala javna kuća pod vulgarnim nazivom..., gde su dovođene isključivo srpske devojčice od 12 godina pa nadalje, silom odvajane od roditelja'', objavljuje Kurir.

Nekadašnju najtiražniju jugoslovensku estradnu zvezdu Hanku Paldum Kurir je najpre optužio da je 1993. mučila Srbe u logoru "Silos" kod Konjica. Na naslovnoj strani 20. januara objavio je izjavu advokata Dušana Tomića koji tvrdi da je Hanka Paldum 1993. njegovom klijentu Goranu Golubu zgnječila polni organ i testise. U više izjava srbijanskim i BH medijima Haka Paldum je negirala optužbe, ali presuda je doneta već na samom početku harange, kada je Kurir objavio fotomontažu, na kojoj je pevačica u maskirnoj zelenoj uniformi sa zelenom beretkom. Uzalud je nekada najtiražnija jugoslovenska folk zvezda govorila da je u vreme opsade pomagala i sarajevske Srbe i da je napad na nju napad na sve što Bosna predstavlja, multietničko i multikonfesionalno društvo. Kampanja je nastavljena, nacionalisti su dobili savršenu muzu za svoje sumanute tlapnje, odnosno za realizaciju mračnih planova, dehumanizujući najpre najugledne pripadnike susednih naroda - protivnika.

''Oni će se ako Bog da udaviti u svojim lažima. Bog je na strani pravednih'', kratko je za agenciju Anadolija nastavak hajke prokomentarisala Hanka Paldum.

Kurirska Srbija, većinska, davi se u lažima, ali ne primećuje, izgubila je dragocene receptore. I oseća se sasvim dobro.

star
Oceni
4.24
Ostali članci iz rubrike Društvo
Tagovi