Društvo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (7)

Testerisanje mozga

LDP seča

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Ilustracija
Ilustracija
Photo: Milica Jovanović

Portal e-Novine pre nekoliko dana pisao je o podmukloj akciji izvesne firme "Bwine", po čijem nalogu je u nedelju uveče bez dozvole posečeno sedam stabala u parku ispred Cportskog centra Šumice, gde je planirana izgradnja balona za sportske mečeve. Građani su nam u međuvremenu dostavili video snimak na kojem se vidi da je na licu mesta bio prisutan Igor Anđelković, na koga se vodi firma "Bwane"

Anđelković je, inače, izjavio da se na mestu pokolja stabala zatekao slučajno, dodavši da njegovo preduzeće nema veze sa sečom.

"Kako živim u blizini, video sam da se nešto dešava i prišao, a stabla su već bila oborena. Ko je to uradio ne znam jer sam video desetak muškaraca kako sa motornim testerama beže. Policija je legitimisala sve koji su se zatekli tu, a ja sam imao ličnu kartu", rekao je Anđelković medijima.

Dozvolu za izgradnju balona izdalo je Odeljenje za komunalno-građevinske i stambene poslove opštine Voždovac, čiji je načelnik tada bio Ratko Bukvić, u to vreme vlasnik preduzeća "Bwine". Bukvić je, kako kaže, u aprilu 2012. preneo vlasništvo na Anđelkovića.

Interesantno je da je Bukvić, kao kandidat LDP na lokalnim izborima u Beogradu, istakao tri rešenja za urbanističke probleme grada, a jedno od njih doslovno glasi: "Potrebno je ukloniti objekte koje se nalaze na zelenim površinama." Odgovor na pitanje, kako se u ovu koncepciju uklapa seča zdravog drveća zbog podizanja balona, možda ćemo dobiti od dosadašnjeg gradonačelnika Đilasa, koji već ima iskustva sa sličnim poduhvatima.

U međuvremenu, počele su međusobne optužbe između LDP i SNS, koja drži vlast na opštini Voždovac. LDP se ograđuje od Bukvića, napominjući da on više nije njihov član.

"Nažalost, stabla su posečena, kako je saopštio Sekretarijat za inspekcijske poslove, od strane firme „Bwine“, čiji je vlasnik Bukvić. Užasnuti smo bahatošću i primitivizmom koji je naš bivši član demonstrirao tom prilikom i želimo jasno da poručimo da je takvo ponašanje odličan primer onoga protiv čega se LDP bori iz sve snage", saopštili su iz ove stranke.

"Odvratno je i ponašanje SC „Šumice“, koji vode članovi SNS-a, a koji su odlučili da pojedincima omoguće da se bogate time što će na retkim zelenim površinama poseći poneko stablo ne bi li dobili koji kvadrat za izdavanje“, morališu u LDP. 

Uzvratile su i moralne gromade iz naprednjačkog opštinskog štaba. I oni su "zgroženi i ogorčeni", ali i nemoćni da spreče "ovakvu nepravdu".

"Zgroženi smo i ogorčeni postupcima iz 2009, odnosno potezima bivših gradskih i opštinskih struktura vlasti, koji su u cilju ostvarivanja ličnih i stranačkih interesa tadašnjih funkcionera opštine i grada doveli do situacije kojom se naočigled građana vrši nelegalna seča stabala", navodi se u saopštenju SNS, uz napomenu da opština Voždovac „nažalost, ne poseduje ingerencije koje bi sprečile ovakvu nepravdu“.

Građanke i građani Voždovca su se ove nedelje mobilisali i organizovali protest zbog nelegalne seče stabala. Oglasila se i Komunalna policija, čiji službenici kažu da će dežurati danonoćno, kako bi sprečili nezakonitu seču.

star
Oceni
4.33
Ostali članci iz rubrike Društvo
image

Prkosne, a apolitične

Drag Queens u Rusiji

image

O homofobiji i drugim patrijarhalnim demonima (2)

Šta mi se tu izdvajaš

image

O homofobiji i drugim patrijarhalnim demonima (1)

Mučki napadi tastaturom na ministarku Anu Brnabić

image

Molitvom do heteroseksualnosti

Bog ne želi da me promeni

Tagovi
Nema tagova za ovaj članak