Društvo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (1)

Svastika i uvrede

Napad na građane u Jabučkom Ritu

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: b92.net

Za sada neidentifikovani počinioci napali su u utorak ujutro centar u Jabučkom Ritu u kom su smešteni građani iseljeni iz Belvila. Još uvek nije poznat tačan broj povređenih

Centar za prava manjina navodi da je bilo povređenih u tom napadu, dok policija tvrdi da povređenih nije bilo. Policija je odmah obaveštena, ali "nije zatekla nikoga od napadača".

"Policija nam je rekla da će istražiti ko nas je napao u naselju i da ih zovemo ako se nešto slično ponovi. Mi se plašimo da ako nas neko napadne fizički da policija neće stići na vreme", rekao je stanovnik naselja R. K za B92.

Prema svedočenju napadnutih građana, kažu u Centru za prava manjina, a prenosi B92, "grupa huligana napala je naselje uzvikujći parole 'Srbija Srbima' i 'Marš napolje'. Kako su rekli, napadači su bili mlađi ljudi, od 18 do 19 godina koji su upali u naselje i vređali prisutne. Napadači su na jednom od kontejnera nacrtali kukasti krst.

Lice mesta, "odmah posle vesti da je centar napadnut", obišao je Dragan Đilas, "koji se upoznao sa razmerom napada".

Centar za prava manjina obratio se policiji sa zahtevom da se naselje u Jabučkom Ritu češće obilazi, kako bi se sprečili mogući incidenti, što je policija prihvatila. U policiji kažu da rade na istraživanju incidenta i da će jedna od patrola ostati kod centra.

star
Oceni
1.96
Ostali članci iz rubrike Društvo
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak