Društvo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (5)

Primio se pelcer iz Banje Koviljače

Antiazilantska panika u Aleksincu

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Kad je mirno onda nije rasizam: Tolerantni građani Aleksinca
Kad je mirno onda nije rasizam: Tolerantni građani Aleksinca
Photo: twitt@vukanoti

Ksenofobna panika i netrpeljivost prema azilantima čije je seme, veoma uspešno pokazalo se, zasejano u Banji Koviljači, nezaustavljivo se grana i lista u svakoj palanci u Srbiji za koju se osnovano ili neosnovano "posumnja" da bi mogla postati mesto novog kolektivnog centra za nevoljnike koji su iz svojih domova pobegli glavom bez obzira

U subotu je u Aleksincu održan najavljeni protest koji je, pod parolom "Nećemo azilante - hoćemo investitore i radna mesta", okupio stotinak građana. Opštinski i raznovrsni stranački čelnici istrajavaju u tvrdnjama da u ovom istupu nema mržnje, iako se mogu čuti i priznanja da su neki lokalni ksenofobi pokušali da "iskoriste situaciju". Dokaz da protest nije sramna rasistička manifestacija već čista ekonomska računica organizatori su pružili u činjenici da je protestna šetnja prošla bez incidenata.Nakon psine u Koviljači i bestidne manipulacije sopstvenom decom, skupina građana Srbije iz Rume okupljena oko nacističkog pokreta Naši, sramoteći narod kome pripadaju i državu koju nazivaju svojom, zapretila je, istina mirnom, blokadom kasarne u toj vojvođanskoj varošici. Posvećeni šovinisti i ksenofobi iz nacističkog pokreta Naši najavili su protest - koji bi se i pored najave sigurno završio nekom paljevinom jer su Naši osvedočeni piromani - jer se šuškalo da bi deo azilanata iz Koviljače mogao da bude premešten u Rumu.

Posle ovog nacoškog, poslednjeg upozorenja pred opšti pičvajz, mlitave srpske vlasti naprasno su zaboravile malu, dvosložnu imenicu Ruma i počele, shodno navodnoj ozbiljnosti i predanosti kojom se rvu s problemima koje najposle uvek samo prodube, da u svoj rečnik ubacuju višesložne, i za izgovor komplikovanije imenice Požarevac (to je ona palanka koja je Srbiji podarila Slobodana Miloševića) i Aleksinac (to je ona palanka koja je zahvaljujući Slobodanu Miloševiću iskasapljena 1999. godine i u kojoj su se javili neki glasovi da bi toj bitangi zbog zasluga za narod trebalo spomenik podići). Požarevljani za sada ćute, ali se na Aleksinčane primio pelcer Koviljače i kalem Rume, pa su, zlu ne trebalo, najavili preventivni protest protiv azilanata.

Kao i u slučaju Banje Koviljače, ni građani Aleksinca se do sada nisu usudili da protestuju zbog katastrofalnog položaja u kom se nalaze, puštajući vlastima iz Beograda da se iživljavaju koliko hoće i kad hoće. Izuzetak je bila blokada regionalnog puta Niš - Aleksinac u junu 2011. gosdine, ali je i to bio potez očejnika jer je Aleksinac prethodno nekoliko dana bio bez struje. Kada im je Ivica Dačić, i na na to posebno ponosni, "uključio" elektriku, Aleksinčani su, u skladu sa republičkom strategijom upropaštavanja Srbije, zaćutali i nastavili da venu.

Investitori napred, ostali stoj: Azilanti iz Banje Koviljače
Photo: blic.rs

Za razliku od Banje Koviljače, Aleksinac neće utamničiti svoje osnovce kako bi iskazao nezadovoljstvo zbog najave o dolasku azilanata, već će, po već oprobanom scenariju iz juna koji im je vratio struju, a oslanjajući se na efikasnost pretnje piromana iz rumskog poglavništva nacističkog pokreta Naši, organizovati neki masovni hepening koji podrazumeva blokadu.

Planove i namere Aleksinčana svetu je obznanio, pomoću kamera TV B92, izvesni Dušan Ostojić iz Partije Borisa Tadića. On tvdri da su Aleksinčani, upotrebivši svoj raskošni talenat, pripremili tri scenarija: ili će biti organizovane masovne demonstracije na nivou grada, ili će biti stopirane javne institucije u gradu ili će biti blokirane pojedine saobraćajnica. Kako god, neki marifetluk ima da bude.

Videći u opštoj gunguli šansu da ućari neki glas pred izbore, javio se i Ivan Dimić, predsednik opštine Aleksinac i član Partije Vojislava Koštunice. Kako i priliči vernom vojniku mizantropa i šoviniste Koštunice, a u skladu sa pozicijom koju drži u svojoj palanci, Dimić je spreman k'o zapeta puška da u svoje junačke ruke uzme barjak nemušte netrpeljivosti i povede služinčad u boj protiv azilanata:

"Zbog neke ad hok situacije koju neko ne može da reši, građani opštine Aleksinac ili opština Aleksinac treba da bude neki vid nekog zamorčeta na kome treba da se eksperimentiše sa azilantima i to zaista za nas nije prihvatljivo", rekao je Dimić.

Srbiji je izgleda jedino prihvatljivo, pokušavaju pred izbore da nam poture i vlast i "opozicija", da je vode bespogovorno lojalni, polupismeni, fobični i, sve je izvesnije, provereno beli, čisto beli, neukaljano beli. Bezbeli.

star
Oceni
4.86
Ostali članci iz rubrike Društvo
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak