Društvo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (3)

Protest aktivista za zaštitu životinja

Za Srbiju bez krzna

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Goran Necin

Protest "Za Srbiju bez krzna" organizovan je u petak na centralnom beogradskom Trgu Republike povodom Nedelje borbe protiv krzna, koja se krajem novembra obeležava širom sveta. Protest čiji je cilj bio da se skrene pažnja javnosti na svu okrutnost industrije krzna i besmisao ubijanja životinja u svrhu proizvodnje krznene odeće zbog mode i glamura, organizovali su aktivisti Udruženja "Sloboda za životinje"

Udruženje "Sloboda za životinje" navodi da je kineska modna industrija jedna od najokrutnijih i navode podatak da "pored zečeva, lisica, rakuna i ostalih tipičnih krznaša u toj zemlji godišnje se ubije i više od dva i po miliona pasa i mačaka".

"Cilj je da skrenemo pažnju javnosti na svu okrutnost industrije krzna i besmisao ubijanja životinja u svrhu proizvodnje krznene odeće zbog mode i glamura, kao i na posledice po životnu sredinu i da produbimo saosećajnost gradjana Srbije za nezamislivu patnju koju trpe životinje u farmama za krzno" - navodi Udruženje "Sloboda za životinje".
 
"Da bi se dobio jedan krzneni kaput ili bunda, potrebno je da se ubije do 15 pasa, ili: do 20 dabrova, do 22 lisice, do 24 mačke, do 30 rakuna, do 34 nutrije, do 40 oposuma, do 200 činčila, do 240 hermelina, ili do 400 veverica" - ukazuju aktivisti za zaštitu životinja.

Protestu na Trgu Republike, u okviru kojeg je održan tzv. "goli performans" koji je simbolizovao odrane životinje čije se krzno eksplotiše radi izrade odevnih predmeta, prisustvovalo je nekoliko desetina građana i aktivista za zaštitu životinja.

star
Oceni
5.00
Ostali članci iz rubrike Društvo
Tagovi