Društvo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (26)

Ludilo srpske svakodnevnice

Da, vaš komšija je monstrum!

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
PHOTO: www.facebook.com

U utorak 13.aprila na Medakoviću 2 u ulici Radovana Simića Cige, između brojeva 15 i 40, nađen je pas - ženka starosti oko godinu dana - kojoj je neko odsekao odsekao sve četiri noge. Kuče su prvo zapazile dve devojke iz ovog beogradskog naselja u trenutku dok je odečenih nogu puzalo ostavljajući iza sebe krvav trag. Sasvim je izvesno da je nesrećnog psa unakazio čovek, odsekavši mu sekirom nogu po nogu

Devojke koje su pronašle osakaćeno kuče odmah su kontaktirale dresera pasa kako bi tako istraumirano i prestravljeno kuče izvukli ispod parkiranog automobila ispod koga se krila i odveli kod veterinara.

Interesantno je da, iako u bolovima, gladna i dehidrirana, ova kujica nije pokazala ni malo agresivnosti pa su joj stoga ljudi koji su učestvovali u humanom spašavanju ove jednogodišnje ženke mešanca, dali ime Mila.

Mila je odvedena u veterinarsku stanicu kod  veterinara Momira Ranđelovića na Bežanijsku kosu gde joj je pružena  pomoć i gde je smeštena radi oporavka.

PHOTO: www.facebook.com

Prema proceni veterinara, pas je osakaćen ležao više od nedelju dana, zadobio je upalu kostiju, izgubio dosta krvi i pravo je čudo kako je ostao živ.

U ovakvim slučajevima, a nakon određenog stepena oporavka, praktikuje se ugradnja specijalnih proteza, koje se ne proizvode u Srbiji, nakon čega bi ponovo morala da nauči da hoda.

Ovako precizno sakaćenje nije mogla da izvrši jedna osoba, već je morala da ima pomoć, smatra veterinar i dodaje da su noge jedino mogle da budu odsečene nekim oštrim predmetom, poput sekire.

Keruša se dobro oporavlja i dobila je svu potrebnu negu, a dok ne bude udomljena ostaće u veterinarskom stacionaru.

Udruženja za zaštitu životinja najavila su pokretanje krivične prijave protiv NN lica, a u tu svrhu je angažovan poseban advokat, koji će policiji podneti krivičnu prijavu za ovaj monstruozan čin. Krivičnim zakonom Republike Srbije, član 269, predviđena je kazna do godinu dana zatvora za počinioce ovakvih dela.

U Udruženju za zaštitu životinja "Evropska inicijativa 17" najavili su da će štampati plakate sa slikama Mile, da meštane naselja obavesti da je među njima monstrum koji je u stanju da psu sekirom odseče nogu po nogu.

PHOTO: www.facebook.com

Na Facebook-u je otvoreno nekoliko grupa kojima se osuđuje ovaj zverski čin i gde veliki broj ogorčenih građana iz Srbije i regiona traži privođenje pravdi Milinog krvoloka. Građani, putem Facebook grupa, najavljuju i protest ispred zgrade gradske skupštine Beograda.

star
Oceni
4.77
Ostali članci iz rubrike Društvo