Društvo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (3)

e-film

Svet u kojem se heterofobija smatra bolešću

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Rebecca Hendin

Možete li da zamislite stvarnost u kojoj su heteroseksualci marginalizovani u društvu, a homoseksualnost je dominantna? Kratki film Love is All You Need? (Ljubav je sve što ti je potrebno), koji je snimljen prošle godine, prikazuje takav imaginarni svet u kome dominiraju homoseksualne porodice, dok se heteroseksualnost smatra „bolešću“.

Glavna junakinja je strejt devojčica koja živi u okruženju u kome su svi ostali gej. Kada u školi pokuša da uhvati za ruku jednog dečaka, njegov brat i ostala deca je prebijaju. Autori filma navode da je osnovna poruka da ljubav može da promeni svet i prekine diskriminaciju zbog koje pati veliki broj nedužnih ljudi.

Film je posvećen svakom detetu koje je upalo u tamu zbog tuđe mržnje i nerazumevanja. Nikad ne bi trebalo da se osećate loše ili usamljeno zbog onoga što jeste… jedinstveni, glasi poruka na kraju filma.

Scenaro i režiju potpisuje mlada rediteljka iz Los Anđelesa Kim Roko Šilds (Kim Rocco Shields), a uloge tumače Kellan Lutz, Camilla Belle i Abbie Dunn.

Ostvarenje obrađuje i druge važne teme kao što su vršnjačko maltretiranje i samoubistvo, a vredi ga pogledati i zbog iskrene glume i jakih emocija kojima scene odišu.

* Ovaj tekst nastao je kao deo projekta „LGBT razgovori: jačanje zajednice“ koji sprovode E-Novine, a finаnsirа Ministаrstvo kulture i informisаnjа Republike Srbije

star
Oceni
4.00
Ostali članci iz rubrike Društvo
image

Prkosne, a apolitične

Drag Queens u Rusiji

image

O homofobiji i drugim patrijarhalnim demonima (2)

Šta mi se tu izdvajaš

image

O homofobiji i drugim patrijarhalnim demonima (1)

Mučki napadi tastaturom na ministarku Anu Brnabić

image

Molitvom do heteroseksualnosti

Bog ne želi da me promeni

Tagovi