Društvo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (3)

Gej strejt alijansa

E-novine nominovane za nagradu "Duga"

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Izvor: www.crol.hr

Redakciji e-novina stigao je mejl od Gej strejt alijanse sa radosnom vešću: nominovani smo za nagradu "Duga" koja se dodeluje povodom 17. maja – Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije. Nagrada se dodeljuje za doprinos borbi protiv homofobije i transfobije, zaštiti i unapređenju ljudskih prava LGBT populacije, poboljšanju položaja i kvaliteta života LGBT osoba i promociji ravnopravnosti i tolerancije prema LGBT populaciji u Srbiji. Lepo što je neko primetio. Pismo prenosimo u celini

Poštovani gospodine Lukoviću,

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas obavestimo da je portal „E-Novine“ nominovan za nagradu „Duga“ za 2015/16. godinu. Za ovu nagradu „E-Novine“ su nominovane zbog promocije ljudskih prava LGBT osoba u prethodnih godinu dana, ali i mnogo godina unazad. Vaš portal na pravi način obrađuje teme koje se tiču LGBT populacije, što je jako retko kada su u pitanju i offline i online mediji u Srbiji, a tu pre svega mislimo na iskren i svestran pristup koji imate ovim temama i plasiranju informacija koje značajno doprinose razumevanju položaja LGBT zajednice u Srbiji kako kroz lične priče LGBT osoba, tako i kroz adekvatnu obradu događaja od važnosti za LGBT populaciju. Takođe ste poznati i kao neko ko ostvaruje jako dobru saradnju sa organizacijama koje se bave LGBT pravima i učestvuje u projektima koji doprinose povećanju tolerancije prema LGBT osobama i različitostima u našem društvu.

Nagradu „Duga“ je ustanovila Gej strejt alijansa (GSA) 2013. godine i ona se svake godine dodeljuje povodom 17. maja – Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije (International Day Against Homophobia and Transphobia – IDAHO). Nagrada se dodeljuje za doprinos borbi protiv homofobije i transfobije, zaštiti i unapređenju ljudskih prava LGBT populacije, poboljšanju položaja i kvaliteta života LGBT osoba i promociji ravnopravnosti i tolerancije prema LGBT populaciji u Srbiji u prethodnih godinu dana. Više o samoj nagradi možete pročitati na linku http://gsa.org.rs/duga/.

Što se dalje procedure tiče, nekoliko dana pre dodele nagrade žiri koji odlučuje o nagradi će od svih pristiglih nominacija napraviti uži izbor od 3 do 5 nominovanih i o tome obavestiti javnost. Ukoliko se nađete u užem izboru za ovogodišnju nagradu „Duga“ od nas ćete dobiti posebno obaveštenje o tome putem ovog mejla, kao i dalje instrukcije koje se tiču procedure dodele nagrade.

Izvor: fineartamerica.com

Takođe, ovom prilikom želimo i da Vas i Vaše saradnike pozovemo na dodelu nagrade „Duga“ za 2015/16. koja će biti upriličena u svečanoj sali Skupštine grada Beograda (Dragoslava Jovanovića 2), u utorak, 17. maja 2016. godine, sa početkom u 14 časova. Biće nam drago da budete tada sa nama bez obzira na krajnju odluku žirija o ovogodišnjem dobitniku/ci nagrade „Duga“.

Još jednom želimo da naglasimo da nam je velika čast i zadovoljstvo što ste nominovani za nagradu „Duga“ i što se nalazite među ovogodišnjim potencijalnim dobitnicima/cama jer ste svojim radom i zalaganjem doprineli širenju tolerancije i ravnopravnosti i poboljšanju položaja LGBT osoba u Srbiji. Želimo Vam puno sreće u daljem procesu odlučivanja o nagradi.

S poštovanjem,

Gej strejt alijansa

star
Oceni
4.66
Ostali članci iz rubrike Društvo
image

Prkosne, a apolitične

Drag Queens u Rusiji

image

O homofobiji i drugim patrijarhalnim demonima (2)

Šta mi se tu izdvajaš

image

O homofobiji i drugim patrijarhalnim demonima (1)

Mučki napadi tastaturom na ministarku Anu Brnabić

image

Molitvom do heteroseksualnosti

Bog ne želi da me promeni

Tagovi