Društvo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

Antiplakar

Izađi i bori se

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Izvor: deviantart.net

"Šta sam to krila 16 godina? Ja sam lezbejka. (aplauz) Opirala sam se izgovaranju ovih reči, jer nisam želela da me samo one definišu. Svaki put kada bih u prošlosti razmišljala o outovanju govorila bih sebi da želim da me znaju kao Morganu i samo kao Morganu, a ne kao: "moju prijateljicu lezbejku Morganu", ili: "moju gej koleginicu Morganu". Samo kao Morganu.

"Možda vam je čudno što sam potiskivala istinu tako dugo. Bila sam paralizovana strahom od neprihvatanja. I u ovome, naravno, nisam usamljena. Istraživanje Delojta iz 2013. godine pokazuje da veliki broj ljudi krije neki aspekt sopstvenog identiteta. Od svih zaposlenih koje su anketirali, 61% je izjavio kako su delimično izmenili svoje ponašanje ili pojavu kako bi se bolje uklopili na radnom mestu. Od svih zaposlenih koji su gejevi, lezbejke ili biseksualci, 83% je reklo kako su kod sebe nešto promenili kako na poslu ne bi bili "suviše gej."

* Ovaj tekst nastao je kao deo projekta „LGBT razgovori: jačanje zajednice“ koji sprovode E-Novine, a finаnsirа  Ministаrstvo kulture i informisаnjа Republike Srbije

star
Oceni
3.87
Ostali članci iz rubrike Društvo
image

Prkosne, a apolitične

Drag Queens u Rusiji

image

O homofobiji i drugim patrijarhalnim demonima (2)

Šta mi se tu izdvajaš

image

O homofobiji i drugim patrijarhalnim demonima (1)

Mučki napadi tastaturom na ministarku Anu Brnabić

image

Molitvom do heteroseksualnosti

Bog ne želi da me promeni

Tagovi