Društvo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (4)

Hitno pronaći počinioce

Brutalne pretnje smrću članovima GSA

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: gayceremonies.com.au

Gej strejt alijansa (GSA) saopštila je u utorak da su joj mejlom upućene pretnje smrću i zatražila od policije da hitno reaguje i pronađe one koji su to uradili. U porukama se pozivaju članovi Srpske radikalne stranke i pokreta Obraz i Naši da "uzmu noževe u ruke i da počnu klati sve članove GSA"

"Najnovije pretnje smrću su najbrutalnije do sada i u njima se eksplicitno poziva na ubijanje i klanje članova i rukovodstva GSA", navodi ta organizacija i dodaje da su dve poruke stigle u ponedeljak po podne i tokom noći.

U saopštenju se navodi i da se u tim porukama pozivaju članovi Srpske radikalne stranke i pokreta Obraz i Naši da "uzmu noževe u ruke i da počnu klati sve članove GSA".

U porukama se poziva na ubistvo predsednika GSA, a obe se završavaju rečima: "I sretno vam klanje“. Jedna poruka potpisana je sa "Mladen Obradović", a druga sa "Ratko Mladić", navodi se u saopštenju.

GSA je ove pretnje prijavila policiji i zahteva od MUP i svih drugih nadležnih državnih institucija i organa da hitno pronađu počinioce ovog krivičnog dela i privedu ih pravdi.

Navodi se i da su GSA i pre dvadesetak dana upućene pretnje smrću preko njenog SOS telefona i da se "prema informacijama kojima GSA raspolaže ovaj slučaj još uvek nalazi u tužilaštvu i nije prosleđen policiji na rešavanje"

"U međuvremenu je rukovodstvo GSA bilo izloženo još jednoj, u najmanju ruku čudnoj i bezbednosno sumnjivoj situaciji, ali je pravovremenom reakcijom policije ona rešena na adekvatan način", navodi se u saopštenju u kome se ne precizira o čemu se radi.

GSA ističe i da "najnovije pretnje smrću shvata izuzetno ozbiljno "bez obzira na to ko stoji iza toga".

star
Oceni
1.00
Ostali članci iz rubrike Društvo
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak