Društvo
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (0)

Desničarski očaj: Em su u defanzivi, em su glupi

Pretnje GSA sa neskrivenog broja

Veličina slova: Decrease font Enlarge font
Photo: Bojan Bednar

Gej strejt alijansa (GSA) saopštila je da su joj preko mobilnog SOS telefona koji služi za prijavljivanje nasilja i diskriminacija po osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta i čiji broj stoji na sajtu GSA upućene pretnje smrću ističući da očekuje od policije da preduzme hitne korake kako bi se počinilac identifikovao i priveo pravdi

Kako tvrde iz Alijanse, muški glas koji se javio preko telefona vređao je i opsovao izvršnu direktorku GSA koja se javila na telefon, a nakon toga je povikao "sve vas treba pobiti", navodi se u saopštenju.

Direktorka GSA prekinula je muškarca rekavši mu kako će o pretnji, kao i o njegovom broju telefona koji nije bio sakriven, odmah obavestiti policiju, na šta se on nasmejao. Nakon toga sa istog broja telefona ponovo su upućeni pozivi Alijansi, ali niko od aktivista GSA nije odgovorio. Iz GSA navode da su o pretnji odmah obavestili policiju i da je o tome data izjava u policijskoj stanici.

Kako je istaknuto, iako nije retka pojava da joj se preko e-maila, a posebno preko društvenih mreža preti i da se vređa LGBT populacija, ovo je prvi put da je neko ovoj organizaciji uputio telefonske pretnje. Inače, iz te organizacije navode da je broj GSA SOS telefona, preko koga su upućene pretnje, informacija koja stoji na sajtu GSA skoro dve godine i da se nikada do sada nije desilo ništa slično.

Zbog svega toga ali i zbog činjenice da su se oni koji prete očigledno toliko osilili da čak i ne kriju identifikaciju svog telefonskog broja dok čine krivično delo, GSA izražava zabrinutost i očekuje od policije da preduzme hitne korake kako bi se počinilac identifikovao i priveo pravdi", istaknuto je u saopštenju.

star
Oceni
3.00
Ostali članci iz rubrike Društvo
Tagovi
Nema tagova za ovaj članak