Svet Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (10)

Gadafi pred porazom

Libijski pobunjenici nadomak Tripolija

Pobunjenici u planinama na zapadu Libiji kažu da su napredovali i borbi sa snagama libijskog vođe Moamera Gadafija u gradu Bair al Ganam, koji se nalazi oko 80 kilometara južno od prestonice Tripolija.

Povratak na članak »

Prijavite se na feed komentara Komentara (10 poslato):

Afrička unija je ranije iznela predlog o okončanju neprijateljstava, koji je prihvatio libijski vođa Moamer Gadafi, ali ga je libijska opozicija odbila. Tim predlogom se pored ostalog, predviđa uspostavljanje prekida vatre i period tranzicije vlasti koji bi doveo do održavanja demokratskih izbora.

Secam se pre par meseci je bilo ovde ljudi koji su likovali i radovali se vojnoj intervenciji. Gde ste sad "lazni pacifisti"? Evo 100 jebanih dana je zemlja u kojoj se koliko toliko zivelo normalno(jer kod nas mozda nesto bolje??!) je u rusevinama i u gradjanskom ratu...jel mozda vidite resenje krize???(ili smatrate resenjem kopnenu invaziju??!)
Bice isto kao i u Iraku gde posle 10 godina nije nista bolje vec hiljadu puta gore nego dok su bili pod Sadamom...medjunacinoalna netrpeljivost izrazena u stalnim teroristickim masakrima...Bas su im Ameri pomogli da spoznaju demokratske vrednosti zapadne civilizacije...bas...
sdragan Objavljeno: 27.06.2011 - 09:27
Palac gore Palac dole
0
Oklinak@
Ma daj molim te...Hitler=Gadafi??! Sta pricas jebo te...stani malo izbroj do deset i ponovo razmisli o tome...nemoj lupati!
sdragan Objavljeno: 27.06.2011 - 10:25
Palac gore Palac dole
0
Evo 100 jebanih dana je zemlja u kojoj se koliko toliko zivelo normalno(


eh živilo se i u Yugi normalno,a izdržali smo oko 1500 dana rata...jer nam nitko nije pomogao do pred sam kraj

živio NATO,doli Gadafi,doli zelenoknjiški moljci
skroll Objavljeno: 27.06.2011 - 10:29
Palac gore Palac dole
0
Analitičari koji vole ostati u plićaku naravno ne dosegnu daleko


ja sam siguran da bi ti svoje in depth analize temeljito argumentirao...
skroll Objavljeno: 27.06.2011 - 11:06
Palac gore Palac dole
0
eh dragi prijatelju, puno mi je lakše u životu baviti se tvrdim činjenicama nego indicijama koje su podložne mojoj subjektivnoj procjeni i hirovima podsvijesti zadojene raznoraznim predrasudama i strahovima....izbjegavam zato pogadjati što se nalazi na dnu mora,ako nisam u stanju napraviti barem nekoliko poštenih urona
skroll Objavljeno: 27.06.2011 - 11:18
Palac gore Palac dole
0
Pa ako su zaronili do Titanik-a, zasto @skroll isto nebi uradio
Mislim, posten "zaron"
nagi Objavljeno: 27.06.2011 - 11:32
Palac gore Palac dole
2
Vukailo

Svaki subjekt sam "uvazava" opseg cinjenica,koliko mu treba za unaprijed prihvacen koncept,ovisno o svojem interesu,strahovima,podsvjesti(upravo onom sto mnogi negiraju i odbacuju,a kljucni je,i pravi razlog stvaranja nasih koncepata)."Argumentacije" i "dokazivanja",nisu nista drugo do li racionalizacije unaprijed stvorenog wishful thinkinga.
Vjerovati samo u frizirana sluzbena izvjesca,kad cak ona sama,nakon izvjesnog vremena,deklasificirana otkrivaju glavnog aktera(SAD,i ostale Zapadne zemlje) kao monstruma,koji se ne ustrucava nicega da bi ostvario vlastite ciljeve,je naprosto nemoralno,ili bolesno,patoloski,ma kako se nekom cinilo racionalno.
Ovaj list i ovaj forum su postali poligoni za apologetiku "sluzbenih istina" Zapadne civilizacije,a sve sto je suprotno se ridikulizira i bahato odbacuje upucujuci protivnike ad hominem u torove nacionalista,ili crkvenjaka,ili nekih drugih proskribiranih grupa.
Napadno,i gotovo nasilnicki se ovdje okuplja rulja s laznom alternativom;ili SAD,NATO, EU,i korporativni globalizam,ili Srednji vijek,zaostalost,primitivizam itd.
Ta zatucana orijentacija na vojno policijsku moc Zapada,religiozno obozavanje tehnologije,i ekonomskog rasta pod svaku cijenu,i pravnog sistema koji pod pateticnim floskulama o slobodi i pravima covjeka amenuje i zasticuje u stvari status quo; korporativnu i bankarsku pljacku,eksploataciju,bezbzirnu pohlepu,agresiju i unistenje prirode,njenih resursa i stabilnosti njenih eko sustava(najbolje se to vidi po tome da na ekoloskim temama nema gotovo ni jednog komentara,a i ako ima,oni su krajnje redukcionisticki,i s tendencijom relativizacije,dok ne temama o SAD-u ili nacionalistickim proseravanjima domacih talibana,preko 100).
Ali kao sto vec rekoh,podsvjest igra veliku ulogu,i stoljeca samoomalovazavanja,i sluzenja stranim okupacijama i stranom kolonijalizmu,ucinila su svoje u psiholoskoj strukturi hrvatskih,srpskih,bosanskih "intelektualaca"(bolja rijec inetligenti-vidi sto Milan Kangrga pise o tome).
Dakle ni o cemu se ovdj ne radi nego o mjerenju kurca,odnosno batine svojeg gospodara.Ciji ima vecu batinu.Tako nacionalisti tvrde da njihov otac nacije ima najveceg,najdebljeg,najboljeg najpotentnijeg i najlukavijeg,dok inetelktualni snobovi tvrde da najveci ima americki predsjednik,i vrhovni komandant NATO-a.
Svo njihov raspravljanje se uglavnom svodi na mjerenje kurceva.To je to.Nikakve rezolucije,deklaracije,pravne i ekonomske znanosti,to je sve samo racionalizacija,usminkavanje i lakiranje primitivnog nagona za mazohistickim potcinjavanjem jacem,jer je mnogima u genima taj odnos generacijski prenesen.Hvala bogu,ne oskudijevamo stoljecima ropstva ni domacim ljudima koji su to ropstvo za interese robovlasnika,i za bolje place i privilegije,na sve moguce nacine,odrzavali.
To je to.Cinizam i samomrznja dovedeni do racionalnog koncepta,koncepta samoobrane,i samopotiskivanja.
kalevipoeg Objavljeno: 27.06.2011 - 12:31
Palac gore Palac dole
4
činjenica da je u Iraku vladao mir


potpuno se slažem,jedino što sam bio uvjeren da se u članku govori o Libiji,ma zakleo bih se....

a sad povlačiti paralele je uvijek izrazito tricky-bussines - ajde povuci paralelu Irak-Libija dragi Vukailo

baš me zanima,imaš li neku suvislu koncepciju kako bi to izgledalo??
skroll Objavljeno: 27.06.2011 - 12:56
Palac gore Palac dole
0
Najveći protivnici "svetskog mira" su izgleda stabilni sistemi zemalja čija nafta nije pod kontrolom velikog tate.


Afganistan,Sj.Koreja,Kuba nemaju izvore nafte...

Kako to da najprimitivniji sistemi istoka nisu u sukobu sa "slobodom novog sveta"?


ako usporediš Sadamov stabilni Irak i nestabilni Afganistan te uspjeh jedne i druge operacije,bit' će ti jasnije zašto je lakše okupirati ili vojno intervenirati u prethodno stabilnoj zemlji i na kraju krajeva veće su šanse za neki pozitivna rezultat
skroll Objavljeno: 27.06.2011 - 13:38
Palac gore Palac dole
0
naveo sam Afganistan i s.Koreju da bih razbio mit o ekonomskoj isplativosti okupacije,samim tim e sam pokazao da teorija na planetarnoj razini jednostavno ne stoji

istina je da su veliki energetski potencijali Iraka,iako mi se nameće pitanje zar s istom svrhom nebi bilo lakše i profitabilnije prvo potpuno ovladati npr.Venezuelom,Nigerijom,Libijom,južnim Sudanom,a ne pokušavati upasti u stražnje dvorište Iranu sa okupacijom Iraka-na kraju krajeva,Irak je danas donekle pacifizirana zemlja uz odobrenje tog istog Irana čije ob.službe navode kao duboko infiltrirane u šiijitskoj populaciji

Afganistan je strateška "crna rupa" i siguran sam da su se Amerikanci odrekli iluzija o stvarnoj pacifizaciji već nakon prve godine dana "na terenu"
skroll Objavljeno: 27.06.2011 - 14:03
Palac gore Palac dole
0
ukupno: 10 | prikazano: 1 - 10

Pošaljite komentar comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote
  • Smiley
Poslednji komentari
comment
natura2 23.09.2020 - 13:21
[quote]Ja poštujem pripadnike naroda kao osobe sa posebnim potrebama i smatram da im se ne ...
Suze i gusle
comment
Ambrozija22 23.09.2020 - 12:25
Vasa je politika upravo radi fasističkih stavova,kristaliziranih u UZP osudjenu u Hagu. I nije dosta: kidišete ...
Suze i gusle
comment
tesnjak 23.09.2020 - 12:24
Nemamo se Agi i ja ôta dogovarati, ona je radikalna, ukinula bi ovaj i uvela građanski ...
Suze i gusle