Srbija Vesti
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (7)

Raskol u Sinodu SPC

Povorka ponosa podelila vladike

Povorku ponosa nazvao "Povorkom Sodome i Gomore": Amfilohije Radović

Na poslednjem sastanku Sinoda Srpske pravoslavne crkve, održanom pre nekoliko dana, ocenjeno je da bi Crkva u svojim saopštenjima o LGBT populaciji trebalo da bude znatno pažljivija

Povratak na članak »

Prijavite se na feed komentara Komentara (7 poslato):

Crkva se i dalje igra specijalnog rata,ali kao i sve drugo,i to radi vrlo traljavo.
Ako Bulovic nesto uradi,jasno je da ce ga podrzati njegovo duhovno dete(Fotije),a o modernom i liberalnom Grigoriju koji saziva crkveni sud zbog delikta misljenja u svom pasaluku ne vredi trositi reci.
Kao i uvek do sada,crkva bi da se igra politike i arbitra po pitanjima morala,casti i buducnosti roda,ali to rade nakaradno i do zla boga trapavo.Razlika izmedju jednog i drugog Justinovca je ipak u nijansama,da bi se mi bavili sukobom umesto da trazimo od drzave da se ovo nikad vise ne ponovi.Ukoliko je ovo jos uvek svetovna drzava i oni nisu tajno predali vlast sinodu ili Amfilohiju.
Amfilohije Radovic bi trebalo da se zavuce u misju rupu,da se malo sretne sa sobom i bogom,da vidi da li je ambicija i politika iznad boga i smirenja.U zavisnosti sta pobedi,neka se presvuce,postane svetovnjak,ozeni se,pravi decu i bavi se politikom.Po njegovim primitivnim i glupim arsinima on ce medju srpskim javnim mnenjem prestici bezdetne Kostunicu,Dinkica i Draskovica-da pomenemo najpoznatije koji su mudro cutali dok se pljuvalo po nepoznatim,nemocnim i ugrozenim gradjanima Srbije koji su nam daleko potrebniji nego ovi preskupi odljudjeni i od boga otpali likovi.
Uzgred,vidim da su danas organizovane litije povodom Krstovdana,ali nisam cula da su umesto blokiranja saobracaja lepo otisli u parkove,na kejove ili slicna mesta bez saobracaja i guzve,bezbedne za ucesnike i za vlast.
Govorimo o dvostrukim standardima i postojanju gradjana prvog i drugog reda,pri cemu je nebitno da li se malo drustvo posvadjalo ko ce biti kalif umesto kalifat.Da je srece pa da ukinemo kalifat,ali ako ne moze,da se kao i do sada umesa politika i jasno i glasno kaze ko moze a ko ne moze.Tako se radi i u Rusiji,a ko misli ista ovoj zemlji i nalik na dobro treba da zabrani svrckanje g.Radovica i onog smesnog ministra vera po Srbiji.
vlasta Objavljeno: 27.09.2009 - 16:19
Palac gore Palac dole
7
Bravo za Vlastu i njen komentar.
Uskoro će i Nikanor morati da se izjasni jer mu je u susedstvu, u njegovoj eparhiji zakazana parada ponosa za 3.10.2009 godine.
Naravno i vlast je na probi jer se radi o maloj sredini za koju neće moći da kaže da je u njoj nemoguće garantovati sigurnost učesnicima.
Hipotenuzije Objavljeno: 27.09.2009 - 17:46
Palac gore Palac dole
1
@Hipotenuzije;u kome od lepih i uredjenih mesta Banata-nemojte nam praviti zazubice.Sve sto znate,o'ma' nam kazite.
Posto oni nas gadjaju fasizmom,mozemo i mi g.Bogunovica vratiti u Dalmaciju pa da vidimo kako ce tamo da trenira strogocu.
Pozdrav.
vlasta Objavljeno: 27.09.2009 - 18:34
Palac gore Palac dole
0
Vlasta,skup je policiji prijavljen u petak.
U ponedeljak se očekuje odgovor.Na lokalnoj TV se vrti danonoćno interviju sa dvadesetak meštana koji skoro svi od reda nemaju ništa protiv skupa.
Preovlađuje stav" A što baš kod nas,baš sad kad se beru kukuruz i grožđe "
U štampi su majice na kojima kažu treba da piše:
Ja sam gej
Ja sam Francuz ,
Ja sam Australijanac
Ja sam za Evropsku uniju
Učesnici povorke nosiće "praška" u duginim bojama
kojim će mahati i simbolično skidati prašinu sa
svih prisutnih posmatrača.
Opštinsko rukovodstvo ( DS,PSS i LSV )se hvata za glavu jer neznaju kako da se odrede prema skupu.
Mislim da hrabri organizator skupa (organizovati ovakav skup u mestu gde se svi poznaju je teže nego u Bg ),poznati borac za zaštitu ljudskih prava,treba da ima to pravo da prvi javno najavi skup pa za sada neka ostane tajna koje je to mesto.
Biće to ispit i za gej populaciju iz Beograda jer će se videti koliko će oni prihvatiti da učestvuju
u svemu. Ali naravno da sve zavisi od stava policije koji će uskoro biti saopšten.
Naravno i od vladike Nikanora,vršačkog vladike.
Hipotenuzije Objavljeno: 27.09.2009 - 20:42
Palac gore Palac dole
1
Pravoslavni taliban Risto Radović radi nam - zajedno sa ortacima u DSS i NSFM, a u sadejstvu sa Borisom Tadićem - svima o glavi.
Teško nama...
dubogdanovic Objavljeno: 27.09.2009 - 21:38
Palac gore Palac dole
0
Ne znamgdje da ubacim ovaj komentar, nekako mi je ovdje "najzgodnije". Gledam sinoc u emisiji "Utisak Nedjelje" jedan od prijedloga je bio i onaj o "autorskom pravu" Velje Ilica na rijec "ponos". Elem doticni gospodin kaze da se nosio mislju da tuzi organizatore "Parade Ponosa" zbog povrede "autorskih prava", jer su mladi Ns-a registrovani pod imenom "Ponos"!!!! Ranije sam gledao na Youtube-u kad Batic i Canak pricaju kako je Velja bio voljan da se"zrtvuje za spas Srbije" i "spava" sa Madlen Olbrajt kako bi amerikanci odustali od bombardovanja!!!!!
inter Objavljeno: 28.09.2009 - 11:13
Palac gore Palac dole
1
Očekujem sudski postupak protiv gospodina Radovića.
DraganApatrid Objavljeno: 28.09.2009 - 12:32
Palac gore Palac dole
1
ukupno: 7 | prikazano: 1 - 7

Pošaljite komentar comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote
  • Smiley
Poslednji komentari
comment
Ambrozija22 28.05.2020 - 12:28
Bozo Ljubic radi i govori tocno ono sto se od njega trazi i ocekuje. Laje i ...
Suze i gusle
comment
tesnjak 28.05.2020 - 11:54
“Antifašizam je upitan jer su komunisti diskreditirali tu ideju”, rekao je [b]Božo Ljubić[/b] pojašnjavajući da ...
Suze i gusle
comment
Ambrozija22 28.05.2020 - 08:33
Ma,o kulturi krscanskoj,novi prilozi: Ankica Gudeljevic,ministrica civilnih poslova BiH,poslala je pismo Europskom parlamentu i medijima,u ...
Suze i gusle