Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (86)

Krvava bajka s Peščanika

E-četnici prizivaju streljačke vodove

Samo dan nakon što su e-novine objavile tekst “Vajni tumači srbijanske stvarnosti”, uvređena imperija presahlih peščanih mozgova oštro je uzvratila udarac. Kao kolateralna šteta moje drskosti da u pitanje dovedem neke do sada neupitne intelektualne veličine, sa lica interneta nestao je sajt Dvogled, mobingovani protivnici rekonstrukcije optužili su me da gajim emocije ljubavne prirode prema Aleksandru Vučiću, na fejsbuk stranici i među komentarima dela očigledno zalutalih posetilaca e-novina optužen sam da gradim kult ličnosti, da sam masovni član SNS (štagod to značilo), da osporavam pravo na drugačije mišljenje, da sam bacio fatvu na neistomišljenike... Ako izuzmem uznemirenost moje supruge Jovane koja je čvrsto rešila da se za moj glas na sledećim izborima bori kao direktan protivkandidat Aleksandru Vučiću, posebno me je fasciniralo otkriće Dejana Ilića koji je u svom poslednjem tekstu na Peščaniku ustvrdio da sam, ni manje ni više, nego uputio poziv na “eliminaciju raskrinkanih”

Povratak na članak »

Prijavite se na feed komentara Komentara (86 poslato):

Da li neko može objasniti šta se desilo sa sajtom Dvogled.rs i zašto je tako kratko trajao??
surutka2000 Objavljeno: 08.08.2013 - 16:03
Palac gore Palac dole
3
@surutka2000
Pitajte, šta vas zanima?
ikaic Objavljeno: 08.08.2013 - 16:06
Palac gore Palac dole
4
...sa lica interneta nestao je sajt Dvogled


Šta znači ovo? Sajt, koliko vidim, funkcioniše...
surutka2000 Objavljeno: 08.08.2013 - 16:31
Palac gore Palac dole
0
Treba ih ostaviti da kaskaju za realnoscu i naknadno sami sebe demantuju i racionalizuju.

Mike, voleo bih da je ovo što predlažeš tačno, ali nažalost nije. To se neće desiti, kao što se ni do sad nije desilo. Jasno je da oni mogu ili tako ili nikako. Zamah je postao još veći jer su danas u žiži kampanje protiv vlasti toliko sveprisutne da se to više ne može ni pohvatati odakle sve dolazi. Zamislite, oni su čak i kreatori izmišljancije da nema nigde kritike vlasti i da im je još malo pa zabranjeno čak i da misle, kako kaže Borka Pavićević. Ista Borka koja se u skaradnom i neprofesionalnom članku Branke Trivić na RSE zalaže protiv unošenja straha i koja ga na taj način što ga priziva u tako negativnoj formi, zapravo ostvaruje.

To je ista matrica kojom barata i Ilić, koji je jadno pokušao da spase pojam lustracije optužujući Matića za sve ono što on navodno nije i ne radi. Drugim rečima, uvek neko drugi radi ono što zapravo oni lansiraju i rade, ono što od njih polazi. Takav im je stav i prema vladi, takvu klimu prave i u tome su prilično uspešni jer imaju podršku "demokratske" opozicije. Pa poslušajte samo Đilasa, to je apsolutno ista logika razmišljanja, a među njima uopšte više nema razlike. Zato treba napadati ideološke koncepcije, jer kad se to minira onda svi bivaju pogođeni.

Najzad, oni su majstori u ovom poslu, jer je njihov posao, toliko isharmoniran sa svim ostalim stranama (desničarskim) baš kao i danas, odgovoran za medijski linč i stvaranja atmosfere koja je radila u korist atentata na Đinđića. To sve imamo i danas, samo nam još atentat fali. Neko bi trebalo, kao što se ovde u feljtonu objavljuje kako je Politika izveštavala devedesetih, da objavi kako je Peščanik govorio o Đinđiću uoči njegovog ubistva. Na Dvogledu smo imali jednog komentatora koji je to odlično radio. Tad bi se videlo da nema baš nikakve razlike u njihovom narativu danas i onda.

Slažem se da su njihovi motivi u suštini dosta prizemni (novac) i da maskiraju to intelektualizmom, ali napad na njih je napad na čitavu klimu koja se polako ali sigurno podgreva u korist onih koji su smenjeni sa vlasti. I zato borba za raskrinkavanje promašenih ideologija treba da bude prioritet građanske rasprave.

Zato je i RSE pokušao da prikaže prepisku Lukovića i osobe koja se javlja u želji da uređuje tuđ sajt (na Dvogledu se takvih javljalo na tuce) kao sve samo ne to, nego kao nekakvo prostačko, nisko ili ne znam kakvo obraćanje zapravo Lukovića. Sasvim je jasno da se Miočinović javila iz političkih razloga i da polazi od sopstvene političke preference. Otud i izrazi "kvarite svoju biografiju" i slične uvijene trice. Sve to se dugo vremena podgreva a živo je reaktualizovano pre svega Peščaniku i dolasku na vlast ljudi iz stranaka protiv kojih su se borili u svojim krstaškim ratovima. RSE je samo novinarski uvijena paradigma istog tog koncepta.

Zašto nisu mene pozvali da prokomentarišem šta mislim o njenom pismu (a umeli su da me zovu ranije), nego zovu Lazara Stojanovića i Borku Pavićević i to ne da komentarišu njeno pismo, nego zapravo Lukovićev odgovor? Šta, njeno pismo je dobronamerno i samorazumljivo pa to ne treba komentarisati? Potpuno je normalno da se javljate urednicima ili autorima i govorite im kakav bi stav trebalo da imaju o ovome ili onome? Jel to ta kultura i inteligencija drugosrbijanaca koji ne mogu da izdrže da ti suptilno ne stave do znanja šta je ono što bi oni radili i što bi time automatski trebalo da se radi?? Ne, nego znaju šta bih otprilike rekao, a takvo mišljenje im ne treba. Trebaju im ilići.
ikaic Objavljeno: 08.08.2013 - 17:01
Palac gore Palac dole
11
Dejan Ilic je apsolutni kreten, u hegelovskoj nepromenljivosti. I zao mi je i krivo mi je da pametni ljude trose toliku energiju na opisivanje tog kondom-akcidenta.
bjelic Objavljeno: 08.08.2013 - 17:08
Palac gore Palac dole
11
Surutka2000, sajt "funkcioniše" u smislu da nije ukinut. Na njemu se nalazi obaveštenje da sajt neće imati novi sadržaj do 1. septembra (prosvetarski odmor). Ali, autora koji su radili na sajtu više nema osim urednika. Matić i ja smo među poslednjima izašli (Vesna Pešić je izašla pre toga zato što joj ne odgovaraju više "svetonazori" Dvogleda, tj. zbog sukoba sa mojim stavovima) jer su iz "tajanstvenih" razloga povučeni tekstovi koje sam ja preneo, a to su Lukovićev odgovor na pismo Miočinović i Matićev tekst, dakle tekst stalnog autora Dvogleda. Za mene je to bio jasan znak da više ne treba da budem tamo.

Postoje još neki detalji, ali njih neću iznositi pošto su stvar interpretacije i sporenja oko toga šta je tačno a šta ne, šta je neko nekom rekao a šta nije. Mogu vam samo reći da sam za predmet uzroka označen, naravno, ja, jer sam za vreme urednikove presvete prosvetarske pauze održavao i vodio sajt. U svakom slučaju, sa povlačenjem ova dva teksta od strane urednika, u kojima su se našli stavovi koji su kritikovali poslednja dva teksta Vesne Pešić, za mene tamo više nema mesta. Iz kog razloga su oni povučeni, meni to nije sasvim poznato, niti je više nužno da bude.
ikaic Objavljeno: 08.08.2013 - 17:20
Palac gore Palac dole
11
Marko,
tvoj plan (koji su mnogi zaboravili) pisan znatno prije raspisivanja izbora i pada žute imperije bio je vjesnik promjena politike prema Kosovu koja je do tada bila ulje u svakom tiganju.

U određenim krugovima vlada prava panika od straha šta će da se pojavi na E-novinama.

Mnogi lelemudi će da ostanu bez apanaže.
Mnogima nije svejedno, kada neko iz udarne četvorke E-novina napiše nešto.

Puščanik je odavno postao treća liga samo im niko nije javio.

NVO-vce navikle na državnu sisu i plandovanje u rukovodstvu stranaka su se odjednom osjetile ugroženim.

Ja ću ipak morati da detaljnije pročešljam bečku knjigu organizacije osnovane 2000-e (u Zagrebu), koja je razvila poveliku mrežu NVO-ovaca, neke je ona i osnovala radi pranja para, pa ćemo viđeti ko će se naći na tom spisku.
Da vidimo šta će da kaže forenzika i revizija kriminalne radnje.
Sentinel26 Objavljeno: 08.08.2013 - 17:32
Palac gore Palac dole
8
@Fartacus
Franken Objavljeno: 08.08.2013 - 17:35
Palac gore Palac dole
0
Moram priznati u poslednje vreme e-novine su ojačale komentatorski... Srbine brate...
Pantagruel Objavljeno: 08.08.2013 - 17:39
Palac gore Palac dole
-10
Pa da, Pantagruel, Srbin je za tebe po difoltu ružna i negativna reč. A meni je baš simpa, naročito zato što nemam srpsko ime. I ajde više, nemoj da mračiš. Isti si kao i Ceca i tamo tvoji iz sekte, "svemu tamniš sjaj..."
ikaic Objavljeno: 08.08.2013 - 17:42
Palac gore Palac dole
9
1 2 3 4 5 6 7 8 9 next ukupno: 86 | prikazano: 1 - 10

Pošaljite komentar comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote
  • Smiley
Poslednji komentari
comment
don_Rigoberto 20.11.2020 - 11:19
Samo hrabro Tešnjače, Aggy je uz tebe. [SM009PIC]
Vrh "Herceg-Bosne" osuđen na 111 godina
comment
Ambrozija22 19.11.2020 - 20:30
Etnos i nacionalna zapjenjenost i desničarenje,nisurazina ni @tesnjaka ni mene.
Vrh "Herceg-Bosne" osuđen na 111 godina
comment
Ambrozija22 19.11.2020 - 20:27
Ništa nisi razumio,natura. Bosanstvo je nadnacionalni pojam i podrazumijeva pripadnost jednoj i jedinoj drzavi-BiH. [SM018PIC]
Vrh "Herceg-Bosne" osuđen na 111 godina