Srbija Tema
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (3)

Koje medije finansira Ministarstvo kulture Republike Srbije

"Mobilni" sajt B92 - kvalitetan doprinos kulturi?

Rezultati Konkursa za sufinansiranje projekata/programa u oblasti javnog informisanja objavljeni su ovih dana na sajtu Ministarstva kulture Republike Srbije. Najviše novca iz budžeta dobila je medijska korporacija B92 za svoj projekat novog sajta za mobilne platforme - 1.789.400 dinara. Za projekat “Srbija info” novac je dobila i Nova srpska politička misao - 760.900 dinara. Naredne godine finansiraćemo i radio Bubamaru za "sveobuhvatno informisanje građana opštine Svrljig", sokobanjski medijski projekat očuvanja "srpskog nac. identiteta i jezika" te program "Ima neka tajna veza" ortačkog društva radio i televizijske delatnosti Petrović Branislava i ortaka

Povratak na članak »

Prijavite se na feed komentara Komentara (3 poslato):

To ministarstvo pada na sve nize grane.

Sada ga vodi stranka G17+. Od nesposobnog i nemustog ministra Bradica,pa do drzavnog sekretara Nadice Momirov,koje je PRILOZILA FALSIFIKOVANU BIOGRAFIJU,jer jedino malo zna Norveski,koji je naucila u toj zemlji,pa sve do famozne gospodje Lesandric,radi se o grupi nesposobnjakovica koji cine stetu kulturi Srbije (pored ostalog novim zakonom o informisanju)!!!

Ovaj konkurs je sprdnja.Na primer,sredstva je dobio casopis NSPM, koji vodi asistent sa Filozofskog fakulteta u Beogradu Djordje Vukadinovic,koji nije ni dovoljno pismen,a o drugom da ne govorimo.Ali to je TRAZILA SPS!
cekic Objavljeno: 23.09.2009 - 20:33
Palac gore Palac dole
3
1.789.400 dinara iz budžeta za B92 "mobilni sajt" koji se rešava za par sekundi instalacijom besplatnog CMS plugina?!
budalaština
GoranAnicic Objavljeno: 23.09.2009 - 23:41
Palac gore Palac dole
3
Ne bih o B92.NET i da li je opravdano da dobivaju lovu iz budzeta, o tome je sve rečeno (a imam i svoje mišljenje o privatnim firmama koje se finansiraju iz budžeta), ali moram da branim struku ovdje

Tačno je da je "plujgin" besplatan, ali samo ako se koristi Joomla, DNN ili neki drugi besplatni CMS sistem. Ovi besplatni sistemi, bez obzira na svoj neosporan kvalitet, imaju problem da često nisu dovoljno fleksibilni i ne zadovoljavaju potrebe velikih portala, tako da se ti portali (uključujući, vidim, i E-Novine) uglavnom odlučuju na rješenja domaćih firmi, koja onda te firme za njih prilagođavaju.

E, onda portal prilagođen rezolucijama mobilnih telefona, ili još "gore" - WAP portal, prestaju biti "besplatni plugin", i postaju jedan ozbiljan zahvat - kako će sve to izgledati? upotrebljivost? prilagođenost dosadašnjih tekstova (arhiva) i fotografija mobilnom portalu? Automarsko resizovanje postojećih fotografija?

U BiH se na korištenje besplatnih tehnologija od većih portala odlučio samo Radio Sarajevo (www.radiosarajevo.ba), ali i oni su toliko novca na kraju platili za konsultantske usluge, obuku i pogotovo prilagođavanje Joomle specifičnostima portala, da su komotno mogli da uzmu rješenje "po mjeri", razlika u cijeni bi bila zanemariva.

To je ozbiljan posao. Ja ne baratam baš najbolje dinarskim vrijednostima, pa i ne znam koliko je 1.789.400 dinara (priznajem...), ali za jedan obimom veliki portal, što B92 jeste, u BiH bi se cijena "odokativno vrtila" između 5.000 i 15.000 Eura, zavisi od zahtijeva koji se pred taj mobilni portal postavljaju.

Da te troškove ne bi smjela snositi država više je nego jasno.

Eto, živjeli.
infopanki Objavljeno: 25.09.2009 - 00:04
Palac gore Palac dole
1
ukupno: 3 | prikazano: 1 - 3

Pošaljite komentar comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote
  • Smiley
Poslednji komentari
comment
Ambrozija22 09.12.2019 - 19:42
Dezul je kralj ! Dezul je Hajle Selasije!
Ja sam mali balija, moj je Tito Alija
comment
svibanj 09.12.2019 - 19:42
Evo konacno i dokaza da Amerika nema nikakakvog veceg utjecaja na svekoliku svjetsku politiku od ...
Ja sam mali balija, moj je Tito Alija
comment
svibanj 09.12.2019 - 19:32
A evo kako i Dezulovic precizno opisuje odnose RH i RS prema BiH (uzalud). http://balkans.aljazeera.net/vijesti/dezulovic-hrvatska-i-srbija-nisu-u-poziciji-da-patroniziraju-bih [quote]Odnos Hrvatske ...
Ja sam mali balija, moj je Tito Alija