Kolumna Petar Luković
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (12)

Otvoreno pismo plačipičkastim novinarima Srbije

Zbogom, žohari

Gvozdena cenzura, ubija: Nema slobode medija, neka se vrati Boris

Da vas lično ne znam – a znam vas, pamtim – pomislio bih da ste stvarno spremni da se žrtvujete za neki qurac, čak i za ideju slobode; ali, kako vas znam iz devedesetih kad ste privatno prodavali faksove koje ste dobijali kao grantove, kad ste trljali ruke koliko ćete para uzeti od EU i USA fondova, kad ste mi u mračnim kafanama Strazbura 1995. pričali koju kuću kupujete na Dedinju i koje ćete dete slati na studiranje u Ameriku – objasniće vam se zašto sam u preziru 1996. napustio „Vreme“, gde sam, gle, bio zamenik glavnog i odgovornog urednika. Jer ste mi sve smučili!

Povratak na članak »

Prijavite se na feed komentara Komentara (12 poslato):

Kada pičketine ne smeju do Kosova, neka trknu bar do Sirije, Iraka, Avganistana, 'ajmo brabonjari, opravdajte kintu, ne smrdite lokalno drpajući globalno.
srdjababic Objavljeno: 20.07.2016 - 18:31
Palac gore Palac dole
1
Onomad su mastiljarili po nalogu odozgo, a sada za onog k'o plati, i još bi da se zovu "nezavisni novinari"! Kako je bilo slatko glumatati opozicioni medij dok su curele pare iz Fonda za Otvoreno Društvo i NED, al' avaj, pade tiranid, dođe sloboda, nestadoše grantovi!!

Je l' se sećate, drugari, ko je započeo prvu orkestriranu kampanju protiv dr. Đinđića? Da vas potsetim - komesar Matić i B:92. A zašto? Zato što im nije dao na mufte "nacionalno pokrivanje" (koje je akcionarima kasnije kad su na vlast došli "razumniji" donelo jebeno dobar profit) i rekao "za zasluge možete da dobijete medalju, a za frekfencije moarte na konkurs"!

Je l' se sećate kako su na svakih 5 minuta puštali animaciju Koraksićeve karikature na kojoj dr. Đinđić prikucava medalju na TV-ekran?
E, te karikature nema u sabranim delima ove dike opozicionog novinarstva. Pisao sam pre i-ha-haj godina Koraksiću i tražio da mi pošalje kopiju za privatnu arhivu jer su svi fajlovi nestali s Interneta k'o jaje s Đinđićevog groba. Još mi nije odgovorio...

I tako, kad su se svi "nezavisni" i "zaslužni" izređali na Đinđiću, potpukovnik Zmija ga je samo "overio". Pu, spas za sve nas!
Hiperborejac Objavljeno: 20.07.2016 - 20:55
Palac gore Palac dole
0
Da dragi Petre,Sve ove nazovimo, novine su ostavljene da rade svoj nečasni zadatak kojih je pred njih još devedesetih stavila Srpska Akademija nauka"Memorandumom" i Srpska Pravoslavna Crkva "Patriotizmom".
Redakcija E-novina je pokušala da "bar" objasni šta se dešavalo devedesetih godina u ime Srpskog naroda u okruženju koje se nekada zvalo Jugoslavija i kolika je krivica ovog puka, zašto se nešto ovako desilo.
Nažalost srpski mazohistički puk ne želi da prihvati istinu, nego slepo sledi ono što mu upravo serviraju "ostavljeni" pisani portali i gledani mediji koji su cementirali srpsku istinu ali samo u Srbiji,no nažalost to je dovoljna sigurnost za političke moćnike da ostaju na vlasti .
Ova matrica je ukorenjena za sve vlade počevši od Miloševića,preko Koštunice i Tadića i u kontinuitetu je i danas. Svesti sve nečasne radnje urađene od srpskog Junačkog puka na teritoriji Jugoslavije na periferne događaje i prikazati ih srpskom narodu kao opravdane korake koji su se desili prema "zaslugama" komšija.
U tome su nabrojani portali uradili "svoj domaći" izvaredno tako da danas ,na tlu Srbije( sem sporadičnih slučajeva) nema lika koji nije poverovao da je Srpski narod žrtva devedeseti koji je napadnut sa svih strana i koji se samo branio"odlazeći" sa tenkovima po drugim priznatim državama.
E-novine su se jedine zastidele ovog lažnog morala i pokušale sopstvenom narodu otvoriti oči dokazima o postojanju krivice i monstrouoznih projektovanih radnji koje je država srbija( nije bila u ratu) preduzimala i aktivno učestvovala u događajima i to uglavnom na pragovima tuđih zemalja.
Nijedna vlast pa ni AV koji se deklerativno zalaže za istinu n e želi podržati ovakav program jednog glasila i revnosno radi na njegovom propadanju.Umesto istine koja jedino gradi budućnost,uzeta je dvoličnost kao solucija i narod je tako usmeren,mladost se vaspitava u takvom duhu,a poštenju se ne dozvoljava da govori.
Na nedavnom tvom zajedničkom gostovanju sa AV nije dozvoljeno da se javno progovori o ovoj temi,o kojoj AV sigurno dobro zna šta se dešava,zna sigurno kako se uništavaju retki koji smeju da kažu sopstvenom narodu ono što on(premijer) nikada neće reći.
Njegov dvolični način interpretacije je vidljiv na svakom koraku ali ga masovno sledi narod i njegov sistem guta svakog onog ko želi ostupiti od dogovorenih pravila.
Svaki državnik bi bio sretan da ima E-novine,redakciju i Petra Lukovića koji sme da kaže ono čega se pravi premijer plaši,i tako pokaže svetu pravu nameru svioje nacije.Ovo licimerstvo "nezavisnog" sistema,u budućnosti doneti će još veće probleme Srpstvu ali će "večiti"opet biti tu da krivicu prebace na komšije,kao što su to uradili za događaje iz devedesetih.
Suštinski,izuzetna je teška usamljena borba jednog relativno malog portala protiv moći u čijim je rikama i Vojska,Policija te Sudstvo,Zna AV dobro šta preživljavaju E-NOVINE ali se pravi lud kao i za ostale kapitalne stvari koje prezentira narodu onako kako njemu odgovaraju.Maske se moraju skinuti u potpunosti,sagledati realna mogućnost i okrenuti na onu stranu,gde redakcija,E-novine i Petar Luković neće biti sami.Proceniti koliko,i koji intelektualci sa kojih prostora hoće javno da istupaju sa svojim mišljenjima,osmisliti dugoročnu politiku ovog ili nekog drugog portala,koji više neće biti ,meta svakoj budaletini za dokazivanje prvrženosti postojećem sistemu koji je dijametralno na drugoj strani istine.
Vreme je da se iziđe iz komentatorskih žalopojki pojedinih čitalaca ovog portala i da je to sve što se preduzima za ovu usamljenu informativnu kuću na čijemu su čelu časni ljudi ,koje verujte mi na reč ne zaslužuje ovakva država.Ovo glasilo konačno mora postati regionalno,jer je svojim urađivačkim stavom već dokazalo da pripada Balkanu i poštrnom narodu kojeg još negde ima.
Tolstoj1712 Objavljeno: 21.07.2016 - 10:36
Palac gore Palac dole
2
dragi pero, sve si rekao. zato nismo ni mogli napred posle 5. oktobra, zbog tog smrada potkupljivog. govna.
Asklepije Objavljeno: 21.07.2016 - 14:34
Palac gore Palac dole
-5
Velika Cenzura koja vam onemogućava slobodu da budete pičke.
Ne volim puno Rada Swerbedziju, ali je u Varioli objasnio:

Picka je organ, pizda je karakterna osobina
i99 Objavljeno: 21.07.2016 - 15:23
Palac gore Palac dole
-6
Tolstoj1712 Objavljeno: 21.07.2016 - 10:36


Imate point, što b` rek`o @TriperborivojeVreme je da se iziđe iz komentatorskih žalopojki pojedinih čitalaca ovog portala


Ako ste između ostalih pomislili i na moju malenkost, moram vam reći da sam zapao u opsesivnu depresiju koju nikakvim supresivnim metodama ne mogu potisnuti.. Ah, bidan
Franken Objavljeno: 21.07.2016 - 16:12
Palac gore Palac dole
-5
Etako se to radi Petre svaka čast.
darkoz Objavljeno: 21.07.2016 - 21:37
Palac gore Palac dole
-6
Ne bih da precenjujem nasu originalnost, ali ne vidim nista slicno na medijskoj sceni, bar ne okupljeno na jednom mestu.E-novine su mrtve, ali clanovi redakcije su zivi i relativno zdravi.Imamo neke planove , ali posto je buducnost po definiciji neizvesna, sad ne bih mogao nista preciznije da vam kazem osim : Citacemo se jos.Tomislav Markovic u razgovoru sa Mirnesom Sokolovicem, Oslobodjenje , 22.7.2016.
Ambrozija22 Objavljeno: 22.07.2016 - 07:48
Palac gore Palac dole
-6
Evo šta Basara kaže o SNS-izložbi "Necenzurisane laži":

"Stekao sam utisak da je namera kustosa izložbe - sasvim u skladu sa vladajućom esenesovskom Kalimero psihologijom - da Oca Vučića prikaže kao mučenika istine i nedužnu žrtvu pomahnitalih novindžija, koji, fakat, jesu pomahnitali, ali kojima bi se - da postoji politička volja - lako moglo stati na rep, na primer tako što bi se razjasnile misteriozne vlasničke strukture novina serbskih, potom tako što bi političari - na čelu sa Ocom i svitom - prestali da se ponašaju i deluju tabloidno i - na kraju - tako što bi se pojavila neka neočekivana sila koja bi majkama esenesovske invencije objasnila (bitnu) razliku između pojma exhibition i pojma egzibicionizam."

Evo i linka:

Exhibition(izam)
ajemsasa Objavljeno: 22.07.2016 - 11:40
Palac gore Palac dole
-4
@ajemsasa Hvala za link.
suzana2 Objavljeno: 22.07.2016 - 12:22
Palac gore Palac dole
-6
1 2 next ukupno: 12 | prikazano: 1 - 10

Pošaljite komentar comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote
  • Smiley
Poslednji komentari
comment
mungos1 06.06.2020 - 10:04
pizza_stolnjak Objavljeno: 05.06.2020 - 06:51 Samo neka ne bude neka rušilačka, teroristička, ...
Suze i gusle
comment
Ambrozija22 05.06.2020 - 15:29
[quote]Eno pogledajte našeg Bakira, bio fino čeljade dok nije upoznao Čovića od tada paščeće laže.[/quote] A,ne.On ...
Suze i gusle
comment
tesnjak 05.06.2020 - 08:23
[quote]Uz objavu fotografije bajkovite plaže, Hloverka Novak Srzić je na Facebooku napisala 'Usprkos antifa kaosima ...
Suze i gusle