Intervju Politika
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (20)

Intervju: Lazar Stojanović, reditelj (1)

Za Srbiju je priznanje genocida veleizdaja

Preneo sam transkript razgovora Radovana Karadžića sa Dobricom Ćosićem u filmu „Život i priključenija Radovana Karadžića“. To što Međunarodni sud pravde u Hagu nije nikada dobio transkripte sa sednica Vrhovnog saveta odbrane SR Jugoslavije, ne sprečava mene da pokažem tu vezu koju ovde i deca znaju. Znaju je i u Bosni i u svetu. Znamo šta je u tim dokumentima, znamo da su na tim sednicama sedeli Milošević, Karadžić, ponekad i Mladić i odlučivali o tome koja sredstva, koje pare mi treba da izdvojimo za rat u Bosni. Zbog neke pravne smicalice te transkripte Sud nikad nije dobio

Povratak na članak »

Prijavite se na feed komentara Komentara (20 poslato):

Da ne bi bilo zabune, ja ne govorim o krivici naroda, nego o masovnoj krivici pojedinaca kojih je možda 99 posto. Ta krivica je moralne i političke prirode. Ko je digao ruku za Adolfa Hitlera - jednako je kriv kao onaj ko je digao ruku za Slobodana Miloševića. Bilo bi lepo da se pokaje, niko ga neće u zatvor zbog toga, ali tog pokajanja nema. I dalje su najmoćniji ljudi u državi u institucijama koje nikada nisu preispitale svoje poslove za vreme rata, a među njima su Crkva i Srpska akademija nauka i umetnosti.


soraya1 Objavljeno: 13.03.2010 - 14:20
Palac gore Palac dole
8
Intervju
Mestvina Objavljeno: 13.03.2010 - 14:51
Palac gore Palac dole
4
Draga moja braco Bosnjaci

Na danasnji dan svecano proglasavam pocetak kraja onih koji su te ubijali, mucili, zlostavljali i silovali. Srbija i Beograd kakvih se sjecamo iz dana nase mladosti su konacno odlucili da dignu svoj glas i odlucno kazu NE fasizmu.

Budi se istok i zapad...


Draga moj brate iz Srbije

Lagali su te, pljackali, obrukali i ponizili. Nas su ubijali, a i tebe ce. Zvijeri su to. Zelim samo da te upozorim. Cuvaj se dragi moj prijatelju.

Zivjeli obrijani.


ps Prije cu ja popiti kafu/pivo sa Milodanom nego sto sam se nadao.
Ines Objavljeno: 13.03.2010 - 16:23
Palac gore Palac dole
9
Milorad "ja ne mogu da vam uradim nista, ali mogu mnogo da vam smetam" Dodik.

Nadimak potpuno zasluzen.
just4peace Objavljeno: 13.03.2010 - 18:19
Palac gore Palac dole
9
Gospodin Lazar Stojanovic, opisao je nepogresivo, detaljno do minucioznosti i potpuno otvoreno, bez ikakve zadrske sve kljucne uzroke sukoba, nacin razmisljanja huskaca i onih koji su huskace podrzavali, patologiju prevare i jos mnogo, mnogo toga.
just4peace Objavljeno: 13.03.2010 - 18:27
Palac gore Palac dole
10
Kakav car!
* Neizbežno pitanje za Vas je kako ste doživeli direktni susret sa totalitarizmom? Kako danas doživljavate to što ste preživeli tokom istrage suđenja i zatvora zbog filma Plastični Isus ?

Mnogo lakše i sa mnogo više rezerve i razumevanja za vlast, nego što sam ih imao ranije. Jer sam mnogo putovao i video mnogo teže oblike totalitarizma, tamo gde vas ubiju nasred ulice. U vreme zrelog totalitarizma, kada sam ja progonjen, gotovo da nije bilo političkih ubistava. Bilo ih je nekoliko, za koje ja znam, ali još uvek neuporedivo manje nego u današnjoj Rusiji, na primer. Što je opet manje nego u Južnoj Americi, a što je još mnogo manje od onoga što se dešava u nekim afričkim državama. Dakle, mislim da građani mogu malo da odahnu onda kada poredak iz svoje revolucionarne faze počne da vlada relativno malom primenom nasilja. Samo nestabilni poredak ima potrebu za viškom nasilja. S druge strane, ništa se ne menja u odnosu na državu: ona ima monopol na nasilje, pa će uvek na duši imati najveći broj zloupotrebe sile i izvitoperavanja pravde – i u totalitarnim i u demokratskim uređenjima. Na građanima je da tih zloupotreba bude što manje, a naročito da spreče zataškavanje onih koje se ipak dese.Amin!
Butatista Objavljeno: 14.03.2010 - 01:15
Palac gore Palac dole
10
sjajno!
ovaj tekst je ko izvor bistre vode:-)
malik Objavljeno: 14.03.2010 - 01:38
Palac gore Palac dole
6
jos samo da dodam, ovaj lazar ima sucim pred lazara:-)
malik Objavljeno: 14.03.2010 - 01:40
Palac gore Palac dole
6
totalitarni ili ne neka to drze tamo preko drine, a ne da izvoze meni u bosnu........
tuzlanac Objavljeno: 14.03.2010 - 02:31
Palac gore Palac dole
5
U kakvu blistavu odecu nevinog izgleda obuci miss "deklaraciju o'srebrnici" pa da ona proseta crvenim tepihom skupstinskim?

Konji pred skupstinom okrecu glavu od stida...
Konji unutra rrrrrzu zlobno i zoblju IZ generalske sajkace sa kokardom, crne kape sa krstom i iz "SANU" sesira. Nasmejanom Boti jedu iz ruke.

Zao mi je sto MOM srpskom narodu ni ovakvo direktno guranje prsta u oko, nece zaustaviti "nevino treptanje ocima" na pomen genocida!

Odlican intervju, hvala.
Kralj_IBI Objavljeno: 14.03.2010 - 15:24
Palac gore Palac dole
7
1 2 next ukupno: 20 | prikazano: 1 - 10

Pošaljite komentar comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote
  • Smiley
Poslednji komentari
comment
natura2 18.09.2019 - 17:04
@a22 ..hvala na pojašnjenju [SM007PIC]
Grad nade i dobrih ljudi
comment
Ambrozija22 18.09.2019 - 17:01
Kako postoji takav portal ? Lijepo.U sistavu koji jeste fasisticki, svi ce pricati o demokraciji ...
Grad nade i dobrih ljudi
comment
Ambrozija22 18.09.2019 - 16:59
jel to neki bošnjački duhaček [quote][/quote] Ne, on je bosnjacki ustasa.To je pna osoba koja je ...
Grad nade i dobrih ljudi