Feljton
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (3)

Feljton: Šta se krije iza medijske harange na Stanka Subotića (1)

Šešelj: Uhapsite Caneta!

Sve ono što poslednjih nekoliko nedelja zaokuplja pažnju javnosti: tužba Srđe Popovića povodom političke pozadine ubistva Zorana Đinđića, zaturena krivična prijava Vladimira Popovića protiv Legijinih advokata, tekst Jasne Babić o organizovanoj kampanji lista “Nacional” protiv Zorana Đinđića, Mila Đukanovića i Stanka Subotića, te tekstovi o ulozi nekadašnjeg američkog ambasadora William Montgomeryja – vraćaju nas u nezapamćenu medijsku harangu koja se godinama vodi protiv istih ljudi, prevashodno protiv Stanka Subotića, a samo iz razloga što je bio prijatelj Zorana Đinđića. Iz obimne medijske dokumentacije kojom raspolaže Serbianleaks, čitaocima ćemo u nekoliko nastavaka predstaviti metode, stil, strukturu i motivaciju neviđene kampanje protiv Stanka Subotića, na isti način kako se Koštuničina mašinerija godinama obračunavala sa Vladimirom Bebom Popovićem ili pokojnim premijerom. Tekstove iz štampanih medija prenosimo u originalu, bez komentara, tek kao dokaz teze o istovetnoj matrici u političkom obračunu

Povratak na članak »

Prijavite se na feed komentara Komentara (3 poslato):

Serbialeaks
historian Objavljeno: 30.11.2010 - 21:38
Palac gore Palac dole
2
Ode djubre uz pratnju trubaca da rasturi Hag. Nesto mu se oduljilo to rasturanje. Izaci ce on kad pojede sva ona govna koja je izasrao. Pa i Milosevic je izasao. U horizontali.
BosnaSrebrna Objavljeno: 01.12.2010 - 02:15
Palac gore Palac dole
7
Koliko se proli mržnje, zavisti koliko podmetanja,izmišljanja,ljudi koji su se usput ogrebali od šverca cigareta u to vreme legalnog posla SR Jugoslavije.
Svima je poznato da je deo teritorije Crne Gore kao i njen vazdušni prostor dogovorom između dva rukovodstva otvoren,i da je bio izuzet od državne kontrole,te predat određenim ljudima koji su dalje odlučivali o jednom unosnom poslu u to vreme.Sva ova bratija koja se sada javlja učestvovala je neka manje a neka više u ovom poslu,i ogrebala se za debele pare.Državi su poznati svi detalji,ali dogovor između Koštunice,Čede i Miloševića da mu se ne dira porodica,sprečava iznošenje detalja javnosti.Ovi podrepaši su samo ljubomorni jedan na drugoga a njihovi karakteri dozvolili su im i međusobna ubijanja.
Šta običan građanin ima ,sa ovim,i jedino njegovo učešće u svemu ovome je što je u momentu ove rabote pušio jeftinije cigarete nego iko u Evropi.Punktovi prodaje ovih cigareta bili su javna tajna,(dva u Crnoj Gori i 17 u Srbiji)a jedan od njih u Srbiji bio je u zgradi dnevnog lista Politika i ne vidim nikakvu prepreku da država ukoliko joj je stalo ovo rasvetli.
Ovako prema potrebi vlasti u Srbiji jedini duvanski mafijaš u tadašnjoj aferi bio je Milo Đukanović,a sa srpske strane Stanko subotić.Nigde Marka Miloševića,i njegove bratije,Mihajla Kerteza,nigde Arkana,nigde Zelenovića,nigde Šešelja,Nikolića,Čovića,a bez njihove dozvole u to vreme u Srbiji si mogao samo da plačeš,a ne obezbediš nešto kapitalno.Zašto se ne govori o švercu nafte i naftinih derivata,mazuta i hemije koja je za vreme sankcija bila rabota istih likova,a zarade bile duplo više nego na cigaretama.Zašto se ne pročešljaju carinska dokumenta i otpremnice iz Kalotine(Dimitrovgrada),Popovca,i tačno će se videti čije su firme radile uvoz pomenutih roba i koliko su oštetile državu u to vreme.Ovako ispade da je jedini šverc u vreme sankcija bila cigareta i zato se ovi kučići koji okolo laju plaše otvaranja drugih istina jer bi im nafta procurila sa deviznih računa . Ovo je tajna kao i sve ostalo u ovoj državi koju su pojedinci podredili sopstvenom interesu a sada laju da bi skrenuli pažnju onom narodnom "Dršte lopova"
nino Objavljeno: 01.12.2010 - 09:07
Palac gore Palac dole
2
ukupno: 3 | prikazano: 1 - 3

Pošaljite komentar comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote
  • Smiley
Poslednji komentari
comment
Ambrozija22 05.08.2020 - 14:52
Na[quote]še države su srasle sa svojim zločincima, nemoguće ih je amputirati od vlasti [/quote] [SM007PIC] Zato sto ...
Suze i gusle
comment
alpha2 05.08.2020 - 14:29
sjećam se lani bio sam u selu kod Knina u kući moje ujne i na ...
Suze i gusle
comment
tesnjak 05.08.2020 - 13:10
Gledam juče na Rači na mostu iza Vučića dok drži govor kulisa od živih ljudi, ...
Suze i gusle