Feljton
email Pošalji prijatelju
print Verzija za štampu Plain text Samo tekst Komentari Komentara (5)

Filmski dokumenti užasa (8): Srpski genocid nad Bošnjacima

Banjalučki geto

Karadžić maršira ulicama Banjaluke: Etničko čišćenje je u toku

Kad je nedavno Milorad Dodik izjavio da su „Mladić i Karadžić ljudi koji su u jednom istorijskom trenutku bili na čelu pokreta koji se borio za slobodu, pre svega, srpskog naroda i u tom pogledu srpski narod će u budućnosti morati i Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću i plejadi mnogih da oda određeno priznanje i da se oduži na pristojan način za njihov doprinos“, bilo je jasno da se, u stvari, negira genocid nad bošnjačkim narodom. Isti Dodik je odmah u narednoj rečenici to potvrdio: „Da li su oni prekršili međunarodno pravo i da li su počinili zločine to tek treba da utvrdi sud, mada smo imali brojne situacije gde smo se uverili da sud radi veoma selektivno. Ne može se verovati odlukama suda koji očigledne zločine nad Srbima nikada nije procesuirao ili osudio ili koji Antu Gotovinu prvostepenom presudom osudi na višegodišnju kaznu zatvora, a samo nekoliko meseci nakon toga, uz očigledno lobiranje i značajnu podršku hrvatske države, oslobodi te kazne. U pravdu te vrste apsolutno se ne može verovati“. Za razliku od Dodika, e-novine veruju u pravdu; verujemo da se zločini i masakri ne smeju zaboraviti – baš zato, čitaocima ćemo predstavljati filmove o genocidu nad Bošnjacima, da u ovim još uvek turbulentnim vremenima od zaborava otrgnemo ono što se pokušava sakriti, slagati ili demantovati. Zločincima se nikad ne sme oprostiti!

Povratak na članak »

Prijavite se na feed komentara Komentara (5 poslato):

U Banja Luci je poruseno svih 17 djamija iako nije bilo ratnih dejstava.Etnicki je ocisceno bosnjacko i hrvatsko stanovnistvo i svedeno na 5% kao sto je Radosav Brdjanin obecao prije rata.U Hagu je osudjen na 32 godine zatvora.Bosnjaci i Hrvati su u Bosanskoj Krajini bili jugoslavenski orjentirani i zajedno sa Mostarom je tu najvise bilo mjesoviti brakova.NITI JEDAN SDS FASIST NIJE ODGOVARAO ZA SVOJE ZLOCINE U SUDU U BANJA LUCI. STO JE DOKAZ DA FASIZAM I DALJE VLADA REPUBLIKOM SRPSKOM.GRADJANI BANJALUKE DANAS VECINSKI PODRZAVAJU POVRATAK PROTJERANOG STANOVNISTVA I MNOGE STVARI NISU NI MOGLI ZNATI.DANAS FASIST DODIK SVOJIM MEDIJIMA I DALJE STVARA MRZNJU I NASTAVLJA PLJACKU GRADJANA RS.
Boson Objavljeno: 10.08.2014 - 05:27
Palac gore Palac dole
5
Pridružio bih se Bosonu s jednom podužom opservacijom (unaprijed se izvinjavam ne samo e-raji, već posebno e-Redakciji) koja bi mogla biti ne samo interesantna već i instruktivna.

Uostalom čitatelji komentara će odrediti da li je interesantna, a ja bih mogao čak tvrditi da će biti sigurno instruktivna. Naime, podsjetio bih na onu ferijalnu soc-parolu “Upoznaj domovinu da bi je više volio”, koji bih u ovom kontekstu preformulirao u “Upoznajmo naše sugrađane da bi znali s kim živimo?”

Naime, želio bih upoznati Beograđane sa jednim “njihovim” sugrađaninom, a u stvari “usranom SDS-pobeguljom” iz Banja Luke. Radi se o doktoru Radoslavu Raletu Vukiću, od 1992. godine poznatijem po nadimku Rale – Monstrum, kojeg sam dosta dobro sam ga poznavao, izvinjavam se, mislio sam da ga poznajem.

On je seljače porijeklom iz šire okolice Sanskog Mosta što je odraslo u veoma iskompleksiranu osobu, navodno zato što je još u osjetljivom dječačkom dobu saznao da mu otac nije i biološki otac, te da se za njegov dolazak na svijet uz biološku mamu "pobrinuo" njegov rođeni stric. To su znali svi članovi takozvanog kriznog štaba u Banjoj Luci, a i svi oni bliži vrhu tamnošnjeg SDS-a. Neki su ga, doduše, iza leđa nazivali "Strikanov".

Medicinu je studirao oko devet godina, u Novom Sadu. Fakultet je završio sa najmizernijim prosjekom ocjena koji to nije jedino ako bog šestice s nebesa vidi kao devetke.

Ostala je velika zagonetka kako ga je tako starog i “perspektivnog”, sa očajnim prosjekom ocjena zapalo mjesto asistenta na katedri za ginekologiju i akušerstvo Medicinskog fakulteta Univerziteta “Đuro Pucar Stari” u Banjoj Luci. Uz mjesto asistenta lako je došlo rješenje za specijalizaciju iz ginekologije.

Specijalistički ispit je polagao pred komisijom kojom je predsjedavao pokojni akademik prof.dr Vojin Šulović kojeg su svi zapamtili kao veoma kolegijalnog i dobronamjernog čovjeka. Bilo je pravilo da su svi kandidati manje ili više uspješno uspijevali položiti specijalistički ispit iz ginekologije i akušerstva, a pogotovu kad je na čelu tima ispitivača bio pokojni akademik Šulović, “kandidatska majka” spremna ne samo da pomogne prilikom odgovaranja na pitanja, već da svojim nesumnjivim autoritetom prosto natjera ostale ispitivače da u nekim po kandidata zaista neugodnim situacijama “zažmire” ne na jedno, već na oba oka.

Međutim, “doktor” Radoslav Vukić ne samo da je pokazao totalno neznanje iz ginekologije i akušerstva, već je komisiji vatrometno demonstrirao totalno neznanje iz opće medicine, već naročito neznanje iz relativno jednostavne anatomije ženskog reproduktivnog sistema. Može se samo zamisliti kojeg kalibra je bilo to neznanje da je čak i svim kandidatima blagonakloni akademik Šulović prosto popizdio, laka mu zemlja bila, i odredio da je kandidat Vukić pao na specijalističkom ispitu.

Helem, da se vratimo “liku i delu” Radoslava Vukića.

Nakon formiranja banjalučkog SDS-a počeo je njegov meteorski uspon. Kada se počeo širiti ratni požar Bosnom i Hercegovinom na nečiji prijedlog (priča se, Rašin???) izabran je za predsjednika banjalučkog ogranka SDS-a. Održavao je ne samo vatrene huškaćke govore po Banja Luci, već je preostale Bošnjake i Hrvate u banjalučkom getu prepadao zajedno sa još jednim seljačinom, imenjakom Brđaninom koji je u Haagu zbog svojih rabota fasovao “samo” 38 godina robije. Njih dvojica imenjaka su u ta kara-vremena običavali sudjelovati u takozvanim radio - mostovima koje su slušali ne samo Srbi, već do koštane srži isprepadani nesrpski taoci što su zaglavili u gradu-mišolovci.

Ima fetive banjalučke raje svih nacionalnosti, pa i srpske, rastjerane po cijelom svijetu koja se dokopala snimaka i presnimaka tih radio-diskusija dvojce seljaka – imenjaka. U jednoj od emisija “doktor” Radoslav Vukić kaže imenjaku Brđaninu da će uskoro doći vrijeme da se od “hrvatske djece pravi mirišljavi sapun, a od balinske onaj za veš”, a da ne govorimo o onim kričećim parolama “da se nikad više ni jedna Turkinja ili ustašica neće poroditi u bolnici na Paprikovcu”.

Takve morbidne najave su služile da se preostali čuvari još tanane nade u bilo kakav zajednički život totalno isprepadaju i da im se velikodušno dozvoli da skelom kod Srpca pređu u “lijepu našu” koja ih je tranzitno ekspedirala dalje u Evropu, a iz Evrope su rasijavani u “treće zemlje”.

A prtljag zauvijek otjeranih?

Samo najlon vrećica, uz svakako obavezno temeljito prekopavanje koje je išlo toliko daleko da su vršene i “specijalističke” rektalne i vaginalne pretrage da, zaboga, s otjerankom ne bi preko Save otišao tuljak deviza ili komadić nakita. Da. Tako je to bilo.

Bilo je Vukićevih ratnih “nestašluka” i veoma morbidnih prijetnji još na kamare, ali je svojim kronično alkoholiziranim ponašanjem doveo do toga da su ga se počeli kloniti i oni najbliži iz SDS-a. Čak je u par banjalučkih kafana i kafića dobio “paradajz - pilava” i po gebisu i rebrima, svakako od braće Srba kojim se popeo na k.r.c, a kulminacija je bila kad su ga usred Banja Luke isprebijala dva rođena sina zbog odnosa prema vlastitoj supruzi.

Kad je odnekle saznao da je imenjak Brđanin uveliko “propjevao” u haškoj istrazi i da je počeo i njega spominjati, Vukić je pobjegao glavom bez obzira i postao Beograđanin; doduše samozatajan Beograđanin koji kao zmija noge krije brojeve svojih telefona i adresu, bolje rečeno adrese stanovanja. Međutim, zaludan je trud tom “beogradskom” kurcosviraču, jer se dobro zna ne samo svaka njegova adresa, već i svakodnevno kretanje. Ako bog da samo zrnce pravde, biće mjesta u gepeku pa haj sokole haj, u Bosnu, odnosno u “Teheran”, kako ga glavni Baja krsti, na javno otvaranje tajne optužnice. Odradiće to određena malo čvršća beogradska raja.

Tom usranom “Beograđaninu” više nema mirnog i dugokomadnog sna čak i pod redovitim dejstvom mega doza maligana, jer taj bijednik ne samo da zna šta je napravio, već je definitivno svjestan da je od banjalučkog polit-establišmenta davno “pušten niz vodu”.

Ima toga još, još i još, ali i ovo je dovoljno za rubriku “Beograd i Beograđani”.

Ako B.Jelić ovaj predugački komentar izbriše neka vjeruje da se neću ni mrvice naljutiti. Jeste dugačak, aščarile, ali je samo komadić od “čaršafa” koji bi se mogao o ovom zloduhu ispisati.
Nadan Objavljeno: 10.08.2014 - 09:56
Palac gore Palac dole
9
U B-Luci je '91. rodjeno moje prvo dijete i "umrlo" poslije dva dana.Ocito po ovom pravilu da se u RS-u nece roditi ni jedno muslimansko niti hrvatsko dijete,moram sumnjati u vjerodostojnost smrti svoga djeteta....
delfin Objavljeno: 12.08.2014 - 15:38
Palac gore Palac dole
4
E-NOVINE, po ko zna koji put hvala što žgadiji nedate mira.
Hvala i Vama Nadane. Vaša opservacija je za plakatiranje.
Demontaža zločinaca je trajna kategorija, inače džaba se kreči.
komejebekadsamglupkk Objavljeno: 12.08.2014 - 22:43
Palac gore Palac dole
1
Gospodine Kome(itd),

ovo što sam naveo je samo vrh "sante leda" o ovom premračnom tipu. Znam bračni par koji je zajednoi sa svojom kćerkom za cijeli život u crno zavijen kao trajnom posljedicom užasno neljudskog postupka ovog zločinca koji je bajagi položio Hipokratovu zakletvu.

Naime, žena je krajem 1991 godine (dakle na pragu rata) rodila djevojčicu kojoj je glavica bila omotana popčanom vrpcom oko vrata. To nije ništa neobično pri porođajima.

Bebina glava je bila modra zbog hipoksije. Ljekar, tada mladi specijalizant, a sada ginekolog, a živi svjedok tačnosti ovih navoda, je htio bebu hitno metnuti u oksigenatorski inkubator, ali glavni boss, tada već šef Odjela za ginekologiju i kaušerstvo je na njega dreknuo odbivši da da odobrenje rekavši da su inkubatori rezervisani za srpske bebe, a ne za balinčad.

Ta djevojka sada ima 23 godine i ne može da govori jer joj je taj centar u mozgu oštećen hipoksijom koja nije tretirana oksigenacijom. Ona se neće nikad udati, neće imati svoju djecu, njeni roditelji neće imati unučadi, invalid je za cijeli život i žrtva je monstruma, bajagi doktora Radoslava Vukića Raleta koji sada živi i "radi" među vama Beograđanima.

Eto, nije loše da se zna da su i bebe "nesrpske krvi" bile žrtve rata i to prije nego što je onaj pravi započeo.

Ako monstruma stigne hiljaditi dio roditeljske kletve, vratiće mu se. Ali, nažalost, kletva ponekad ne stigne stvarnog zločinca, već nekog u njegovu potomstvu, naprimjer, ne daj bože, unučicu ili unuka. To njegovo potomstvo nije krivo za monstruozne rabote svoga djeda, jer je i ono samo beba, baš kao beba kojoj je sjeban život zbog manijaka. Ne Srbina po nacionalnosti, jer on nije nikakav normalan Srbin, dakle čovjek, već pravi banjalučki doktor Mengele.

Za ovaj navod postoji nekoliko živih svjedoka, poštenih ljudi, doktora i medicinskih sestara, koji i sada žive i rade u Banja Luci.
Srdačan pozdrav!
Nadan Objavljeno: 13.08.2014 - 02:06
Palac gore Palac dole
2
ukupno: 5 | prikazano: 1 - 5

Pošaljite komentar comment

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote
  • Smiley
Poslednji komentari
comment
svibanj 03.07.2020 - 18:57
Da li bi ovo mogle izbzcit Hasanbegovica iz igre: https://www.jutarnji.hr/izbori/vijesti/mladi-aktivist-se-obrusio-na-hasanbegovica-siguran-sam-kako-ce-mi-ovaj-video-donijeti-probleme-15006025 [quote]Upitao sam ga, s obzirom na njegove ...
Suze i gusle
comment
Ambrozija22 03.07.2020 - 10:54
Ko je gazda u dvorištu Sad se valjda zna Ak je neko svoj na svome To sam onda ...
Suze i gusle
comment
Ambrozija22 03.07.2020 - 10:51
Jes', jes', to je obicna floskula ![SM010PIC] https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2194914
Suze i gusle